GN Vooruitblik: Januari 2013

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Gelukkig nieuwjaar allemaal. Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Mooi zo. Ook een beetje kunnen uitrusten van al het gamegeweld van afgelopen jaar? Ai, dan wordt het zwaar, want 2013 belooft ons een zeer fijn gamejaar te bieden. Hoe zal de Wii U het er vanaf brengen? Worden de opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3 onthuld? Wat voor interessants wordt er nog aangekondigd? Het zijn allemaal kwesties die we later dit jaar zullen kunnen beantwoorden, maar het begin van het jaar is ook niet verkeerd. In januari kunnen we bijvoorbeeld al aan de slag met DmC: Devil May Cry en Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, twee veelbelovende titels. Ook is er nog ShootMania Storm die zeker over de nodige potentie beschikt. Laat het nieuwe gamejaar beginnen!

Anarchy Reigns
Releasedatum: 11 januari
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: SEGA
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Beat ‘em up

De Japanse versie van Anarchy Reigns verscheen begin juli en bevatte al de optie om de game volledig in het Engels te kunnen spelen. Het was daarom uitzonderlijk dat wij zo lang op het spel hebben mogen wachten, maar dit lijkt wel te worden beloond. Het chaotische vechtspel is een gewelddadige beat ‘em up met een sterke focus op de multiplayer. Lekker knokken in de digitale arena met een groot arsenaal aan absurde wapens, dat is Anarchy Reigns. Verstand op nul en gaan? Heerlijk.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Eigenlijk lijkt Anarchy Reigns een spiritueel vervolg te vormen op MadWorld, een eerdere game van Platinum Games. Het spel wist bij critici hoge ogen te gooien, maar het grote publiek ontving de gewelddadige game niet bijzonder goed. Het lijkt me daarom heel interessant om te aanschouwen hoe dit nieuwe product het ervan af zal brengen. Daarnaast is het gewoon vet om met personages als Jack van MadWorld en Bayonetta uit haar gelijknamige game anderen tot pulp te slaan.

Klik hier als je meer wilt zien van Anarchy Reigns…

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge
Releasedatum: 11 januari
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Tecmo Koei
Platform: Wii U
Genre: Hack and slash

Ninja Gaiden 3 was teleurstellend. Alles wat de eerste twee delen goed maakte, werd met het derde deel overboord gegooid. De game kent een overdosis aan quick time events, is totaal niet moeilijk en de camera is verschrikkelijk. Wat zullen de fans van de reeks dan ook blij zijn wanneer ze aan de slag kunnen met de Wii U-editie. Hierin zijn alle fouten van het origineel opgepoetst en is de game gruwelijker, gewelddadiger en harder dan ooit. Razor’s Edge is hoe Ninja Gaiden 3 had moeten zijn. Jammer dat deze editie zo laat komt, maar zoals altijd: beter laat dan nooit.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Het is niet dat ik bijzonder veel zin heb in deze titel, maar ik ben wel de persoon binnen de crew die op dit moment al bezig is met Ninja Gaiden 3 op de Wii U. Het gevaar met ports van zeer matige games is dat de markt er nog een matig spel bij heeft. Razor’s Edge heeft de potentie om dit verwachtingspatroon te doorbreken en gelukkig stemde mijn eerste speelsessie ook positief.

Klik hier als je meer wilt zien van Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge…

DmC: Devil May Cry
Releasedatum: 15 januari (PC: 25 januari)
Ontwikkelaar: Ninja Theory
Uitgever: Capcom
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Hack and slash

Met DmC: Devil May Cry heeft Capcom een uitzonderlijke keuze gemaakt. Het Britse Ninja Theory verzorgt een reboot van de succesvolle hack and slash-reeks, terwijl deze nog allerminst in het slop zat. Het vierde, meest recente deel was simpelweg een erg sterke game. Het is dan ook vooral een frisse wind die door de Devil May Cry-serie zal waaien middels de reboot. Zoals we bij de preview al wisten te concluderen: de sterke sfeer en gameplay smaken naar meer.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Twee van de door mij meest geanticipeerde games van 2013 liggen al in januari in de winkelschappen. Naast Ni no Kuni heb ik namelijk ook ongelooflijk veel zin in DmC: Devil May Cry. Op afgelopen Gamescom werd ik zeer aangenaam verrast van wat ik aantrof op Capcoms stand en mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. Ik heb er zin in. Kom maar op.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over DmC: Devil May Cry…

ShootMania Storm
Releasedatum: 23 januari
Ontwikkelaar: Nadeo
Uitgever: Ubisoft
Platform: PC
Genre: First-person shooter

ShootMania Storm werd destijds onthuld als een game die zich specifiek toespitst op de eSport-industrie. Een online first-person shooter met flink wat snelheid dus. De game zou hiermee een uniek pad opzoeken en het is dan ook de vraag in hoeverre hier genoeg interesse voor zal zijn. Dit soort risicovolle ondernemingen moedigen we bij GamersNET echter van harte toe, want van innovatieve, unieke projecten kun je er nooit genoeg hebben.

Tom Gudde (redacteur):

Als groot Trackmania-fan ben ik zeer benieuwd hoe Nadeo het creatieve uit ons kan halen in een multiplayer shooter. Hier bedoel ik zowel de gameplay als de level-editor mee. Ook was de multiplayer in Trackmania altijd zeer belangrijk. Mijn pijltje-omhoog toets begaf het zelfs door de inspanning die ik eraan gaf. Zal het diezelfde verslavende gameplay hebben als Trackmania? Of had Nadeo het beter bij racegames kunnen houden?

Klik hier als je meer te weten wilt komen over ShootMania Storm…

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
Releasedatum: 25 januari
Ontwikkelaar: Level 5
Uitgever: Namco Bandai Games
Platform: PlayStation 3
Genre: RPG

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch is niet zomaar een Japanse RPG, maar een bijzonder samenwerkingsproject tussen gameontwikkelaar Level 5 en animeproducent Studio Ghibli. Met wereldberoemde films als Spirited Away, Howl’s Moving Castle en Ponyo heeft laatstgenoemde bewezen meester te zijn in het creëren van fantasierijke werelden vol karakter en kleur. Alles wijst erop dat Level 5 de elementen die de films van Ghibli groot maken heeft geïmplementeerd in Ni no Kuni. De eerste tekenen zijn dan ook zeer veelbelovend. Ni no Kuni lijkt op het moment de Japanse RPG van 2013 te worden.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Wat heb ik een mazzel. De door mij meest geanticipeerde game van 2013? Die verschijnt al in de eerste maand van het jaar! Japanse RPG’s hebben slechts sporadisch echt grote hoogten bereikt, maar Ni no Kuni belooft hier een einde aan te maken. In ieder geval voor mij. Studio Ghibli is een briljante filmstudio die de ene na de andere wondere wereld op het witte doek weet te toveren en Ni no Kuni lijkt deze magie ook naar de gamewereld te brengen. Ik kan echt niet wachten!

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Ni no Kuni: Wrath of the White Witch…

 1.   
  lassieman's avatar

  Er zit nou niet echt iets bij waar ik op zit te wachten, jammer genoeg.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Wester is eens even flink aan het werk gezet voor deze vooruitblik? 😆

  Nee, ook voor mij zit er maar weinig bij. Ni No Kuni lijkt me dan nog wel tof, maar ik heb al jaren geen Playstation meer. 😳

 3.   
  Verluci's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Wester is eens even flink aan het werk gezet voor deze vooruitblik? 😆
  Nee, ook voor mij zit er maar weinig bij. Ni No Kuni lijkt me dan nog wel tof, maar ik heb al jaren geen Playstation meer. 😳 "

  hahahahahaha Wester Wester Wester Tom Wester

 4.   
  gatemaster64's avatar

  zit helaas niks bij wat mij echt leuk lijkt! 😥

 5.   
  toqeer's avatar

  de enigste game die mij boeit en er wel tussen staat is de nieuwe devil may cry die
  game word zo vet 🙂