Castlevania: Lords of Shadow 2 Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komend jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van Gamersnet jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag kruipt Valentijn in de huid van een echte vampier en neemt een kijkje in de wereld van Castlevania Lords of Shadow 2.

Het is al een paar jaar geleden toen we Lords of Shadow voorgeschoteld kregen. Veel fans hadden een spel in de trend van de oudere driedimensionale Castlevania’s verwacht. Wat we kregen was echter een aardig stukje anders. De enige gelijkenis zat hem in de aanwezigheid van vampieren, weerwolven en skeletten. Konami wist ons namelijk te verrassen met gameplay die veel meer in de buurt kwam van God of War dan dat wat we kennen uit de oudere Castlevania-delen. Origineel was het niet, maar het spel wist ons wel zeker uit te dagen. Dit tweede deel moet gaan afmaken waar het eerste deel ons nog in de mist achterliet.

Eerzaam vervolg

Castlevania Lords of Shadow 2 moet het slotstuk worden van de gelijknamige Lords of Shadow-saga. Gabriel Belmont keert terug in de vorm van Dracula, maar ditmaal ernstig verzwakt. Zijn grootste wens is het kwijtraken van zijn eeuwige banden. In het spel zul je in zijn kasteel op zoek gaan naar zijn verloren krachten. Waar hij in het eerste deel nog een soort Jedi voor het goede was in opdracht van the Brotherhood of Light is dat in Lords of Shadow 2 aardig veranderd. Ditmaal wordt hij juist opgejaagd door zijn oude Belmont-clan, die niets liever wil dan hem een zilveren kogel door zijn schedel te jagen.

Epische kinky actie

Ook in dit deel mogen we weer actief aan de gang met de zweep en enkele andere wapens. Een boek als vijftig tinten grijs kan er enkel jaloers op worden. Het spel zal net als zijn voorganger vooral de nadruk gaan leggen op de actie. Ook ditmaal mogen we weer talloze skelettenschedels openbreken en krijgen we de opdracht om talloze gruwelijke wezens neer te zwepen. Hoe of op welke wijze dit precies gaat gebeuren is nog onduidelijk. Tot nu toe is er dan ook nog weinig beeldmateriaal met gameplay getoond. Wel is er bekendgemaakt dat Dracula in dit deel onder andere vecht met een zwaard genaamd ‘The Void Sword’, maar dit is dus niet zijn enige wapen. Met andere woorden: er wordt weer genoeg rondgemept.

Als je de trailers ziet is het grootste woordje waarmee je achterblijft toch het woordje episch. De beelden ademen het vrij letterlijk uit. Een groots opgezette strijd, een verklaring van Gabriel waarin hij aankondigt terug te komen en gewoonweg gruwelijke actie. De actie en het verhaal spetteren van je scherm. Veel rauwer, grimmiger en grauwer krijg je het niet. Ik hoop dat het verhaal eromheen ook een epische omvang gaat krijgen en niet valt in cliché filmteksten. Iets episch te laten lijken is dan ook een stukje makkelijker dan ook daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen.

Voorlopige Conclusie

Castlevania Lords of Shadow 2 moet het ‘licht’ gaan zien in medio 2013. Of het net zo goed of zijn voorganger overtreft, dat moet nog blijken. Grafisch gezien en qua sfeer laten de trailers ons toch wel even op onze stoelen trillen. Persoonlijk denk ik dat het met de gameplay ook geheel goed gaat komen. We krijgen de mogelijkheid om met meerdere wapens aan de gang te gaan en ook de strijd met de Belmont-familie moet genoeg uitdaging bieden. Ook bij deze titel is er echter nog te weinig bekend om te zeggen of deze titel nou ‘hot’ of ‘not’ wordt. Daarom belandt het pijltje bij Castlevanie Lords of Shadow 2 nu nog in het midden.

Bekijk onze Castlevania: Lords of Shadow 2 gamepagina om nog veel meer over het spel te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Deel 1 was geweldig! Toch sceptisch over deel 2?

  2.   
    rix12's avatar

    “Castlevanie” ofwat 😮