Scribblenauts Unlimited Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag vertelt Johan over Scribblenauts Unlimited, alweer de derde game van de franchise.

Toen ik in 2009 voor het eerst hoorde over het spelconcept van Scribblenauts was ik zeer achterdochtig: “Dat gaat toch niet werken?” Dat deed het echter wel! Je kon echt van alles invoeren en het verscheen in je wereld. Hierdoor kon je lekker rare oplossingen voor puzzels bedenken, zeker voor even was het echt geweldig! In het vervolg werden deze mogelijkheden nog groter door het toevoegen van bijvoeglijke naamwoorden. Maar wat nu? Het revolutionaire idee is al enkele keren uitgevoerd, kan ontwikkelaar 5th Cell in Scribblenauts Unlimited weer iets nieuws bedenken?

Red je zusje!

Het eerste element dat aan de franchise is toegevoegd, is een verhaal. Hoofdpersoon Maxwell en zijn zusje Lily hebben namelijk een magisch boek gekregen en alles wat daarin wordt opgeschreven verschijnt in het echt. Het is te merken dat ze nog kinderen zijn, want ze gaan er mensen mee pesten. Een tovenaar verkleed als zwerver vindt dit niet kunnen en vervloekt het zusje. Maxwell moet nu juist mensen gaan helpen zodat de vloek wordt opgeheven. Natuurlijk klinkt dit niet als een literair meesterwerk, maar toch is het fijn dat je niet voor niets op avontuur gaat en al die mensen gaat helpen.

Te simpel?

Die opdrachten van mensen vind je dit keer in zes verschillende werelden waar je gemakkelijk tussen kunt wisselen. Zit je ergens vast? Ga dan wat anders proberen! Dit is waarschijnlijk niet vaak nodig als de geluiden uit Amerika kloppen. Daar is de game namelijk al verschenen en iets waar ik me toch wel zorgen om maak is de moeilijkheidsgraad. De meeste puzzels kunnen schijnbaar heel makkelijk worden opgelost en als je voor een moeilijke en originele oplossing kiest, dan werkt het soms niet. Klinkt niet ideaal.

Van typen naar tekenen

In de eerste delen van de franchise verzon je een ding en paste je die globaal aan met bijvoeglijke naamwoorden. Nu heb je nog een andere optie: de editor. Hierin kun je je creatie tot in detail bijwerken of juist heel drastisch veranderingen gaan doorvoeren. Dit zou heerlijk kunnen werken op de Wii U door het touchscreen. Gek genoeg ontbreekt deze functie in de Nintendo 3DS-versie.

Licenties

De Wii U-versie zal trouwens de licenties van Mario en Zelda hebben en dat lijkt nog een reden om voor deze versie te kiezen. Met het master sword op avontuur gaan, Epona oproepen via de Ocarina of Time en een mushroom eten waardoor je groter wordt, dat wordt geweldig. Jammer genoeg kun je deze objecten en personages niet aanpassen via de editor of met bijvoeglijke naamwoorden. Dat wordt dus geen roze, verkouden Bowser of vuurspugende, dansende Yoshi…

Voorlopige conclusie

Scribblenauts Unlimited verschijnt in februari voor de Wii U, 3DS en PC. In de game zul je weer kunnen creëren en ditmaal met een nieuwe editor, licenties voor Mario en Zelda (op de Wii U) en nog meer mogelijkheden qua woorden. Als je iemand bent die lekker aan wil klooien en een levendige fantasie hebt, dan is dit spel zeker hot! De meeste gamers zullen echter meer willen, zoals missies spelen, een verhaal volgen en een duidelijk doel hebben. Dan zijn te gemakkelijke puzzels en een korte verhaallijn niet echt redenen om de game aan te schaffen. Daarom steekt de barometer op dit moment tussen ‘hot’ en ‘not’.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Scribblenauts Unlimited te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  toqeer's avatar

  deel 1 heb ik nooit gespeeld maar deze ga ik zeker halen voor 3ds
  heb wat gameplay gezien zag er leuk uit

 2.   
  firehopper211's avatar

  Ik wil zowiezo beide versies hebben 😀

  Uiteindelijk gaat het om de gekste creaties die je kunt bedenken en kunt delen. T’s alleen nu super irritant dat wij nu veel, echt veel langer moeten wachten terwijl ze in Amerika d’r al vol op plezier mee hebben! >_<