Dark Souls II Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net als zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Nu is het tijd om wederom te sterven: het is tijd voor Dark Souls II.

Echt moeilijke games? Spellen die puur gericht zijn op het voorzien van een kleine groep ervaren gamers? Ze zijn zeldzaam. En waarom zouden ontwikkelaars ook? Het grote geld is te verdienen met eenvoudige spellen voor een diverse doelgroep en die games zijn vaak ook nog eens een stuk goedkoper om te ontwikkelen. Daarom is een game als Dark Souls ook zo welkom: dit zijn de spellen waarom websites als GamersNET bestaansrecht hebben. Dit zijn de games voor óns.

Prepare to die II

Als er prijzen bestonden voor de beste slogan voor een videogame, dan is Dark Souls hier absoluut een kanshebber voor. Prepare to die, het vat de essentie van het spel in drie eenvoudige woorden samen. De game draait namelijk om doodgaan, jezelf goed voorbereiden, te leren van je eigen fouten om uiteindelijk gevaren te overwinnen en niet het loodje te leggen. Dat is de kracht van Dark Souls en dit zal in het vervolg niet anders zijn.

Hidetaka Miyazaki, director van Demon’s Souls en Dark Souls, gaf al aan dat het verhaal van Dark Souls en diens vervolg niet direct verbonden zullen zijn. Dat neemt echter niet weg dat de heerlijke sfeer veelal terug zal keren. Wederom kunnen we de dus aan de slag in een fantasierijke, doch duistere wereld vol avontuur en vooral gevaar. Vallen en een grote diversiteit aan gevaarlijke vijanden, ze zijn overal en het is aan jou om dit af te afwenden. In Dark Souls wordt, zoals de uitdrukking gaat, oefening inderdaad tot een kunst verheven.

Veelbelovend

Het vervolg op Dark Souls werd begin december onthuld en veel informatie is dus ook nog niet beschikbaar. Dat de game ons wederom omver zal blazen, dat lijkt echter wel een zekerheid, want de eerste geluiden stemmen louter positief. Zo zal de game zich grafisch kunnen meten met giganten zoals Star Wars 1313 en Watch_Dogs. Bovendien is het zo dat Hidetaka Miyazaki dan wel niet de rol van director bij Dark Souls II op zich zal nemen, toch blijft hij nauw betrokken bij het project. Het is daarom een veilige aanname dat het vervolg wederom gaat scoren.

Voorlopige conclusie

Dark Souls II staat gepland voor 2013 en verschijnt op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Ik kan nu al niet wachten om me wederom onder te kunnen dompelen in de wondere wereld van Dark Souls. Het gevoel als je na tientallen keren pogingen wagen eindelijk die tegenstander kunt verslaan, is ongeëvenaard. Een heerlijk moeilijke game dus, dat is wat Dark Souls II zal zijn en dit kunnen we slechts van harte aanmoedigen. Een bloedrode stand op onze GN Barometer? Zonder twijfel.

Bekijk onze Dark Souls II gamepagina om nog veel meer over de game te weten te komen.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Zeker een game om naar uit te kijken. Hopelijk gaan ze de game niet versimpelen.

  2.   
    Goldcobra's avatar

    Nog even wachten