Metro: Last Light Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag kijkt Leon naar Metro: Last Light, is dit de game die THQ gaat redden?

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heerst er constant een nucleaire dreiging op de wereld. Er zijn momenten geweest waarop het bijna fout ging (denk aan de Cubacrisis), maar gelukkig is het – sinds de bombardementen op Nagasaki – nog nooit tot een directe confrontatie gekomen. Toch blijven atoombommen een interessant onderwerp voor fictie en de afgelopen decennia zijn er dan ook veel boeken, films en games over dit onderwerp gemaakt. Een mooi voorbeeld daarvan is Metro 2033, een uitstekende game die de gevolgen van een nucleaire oorlog op angstaanjagende wijze in beeld wist te brengen.

Niet zonder gebreken

Toch was Metro 2033 niet helemaal foutloos. De A.I. liet regelmatig te wensen over en de vele bugs en grafische oneffenheden gooiden soms roet in het eten. De Russische ontwikkelaar 4A Games belooft geleerd te hebben van haar fouten en wanneer we de eerste gameplay-beelden van Last Light bekijken, lijkt dat aannemelijk. Metro: Last Light is niet alleen mooier dan zijn voorganger, maar vooral een stuk filmischer. Natuurlijk bevat het spel nog steeds griezelige momenten, waarbij je angstig door de ondergrondse tunnels sluipt. Deze worden dit keer echter afgewisseld door spectaculaire scènes die niet zouden misstaan in een game als Uncharted of Gears of War.

Burgeroorlog

Metro: Last Light is een direct vervolg op Metro 2033, wat betekent dat de setting onveranderd is. En waarom zou je ook? Never change a winning team, sprak een wijs man ooit. Dat betekent dat je opnieuw het grootste deel van de tijd vertoeft in de ondergrondse gebieden, aangezien de Russische omgevingen boven de putdeksels volledig vergiftigd zijn. Tijdens deze barre omstandigheden komt de ware aard van de mens naar boven. Men werkt niet meer samen, maar opereert onder het motto “ieder voor zich”. Er is dus een burgeroorlog op komst. Eentje met de potentie om de mensheid voorgoed uit te roeien…

Knallen

Wapens zullen een grote rol spelen in Metro: Last Light. Ammunitie is weliswaar schaars in het post-apocalyptische Rusland, maar dat neemt niet weg dat de game het nodige schietgerei bevat. Niet alleen enkele oude bekenden uit het vorige deel keren terug, ook een reeks nieuwe wapens maakt zijn opwachting. Wat te denken van de Tihar, een pneumatisch wapen dat met de juiste scope verandert in een sniper? Dit wapen staat je toe om van verre afstand geruisloos vijanden uit te schakelen. Eén kogel is al fataal, maar zorg er wel voor dat je niet al te lang de tijd neemt; je gasmasker loopt langzaam leeg…

Conclusie

Metro: Last Light verschijnt maart 2013 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De game combineert het beste van twee werelden. Ontwikkelaar 4A Games behoudt de sterke setting uit het eerste deel en combineren dat met ongekend realistische graphics, meer afwisseling en spectaculaire actiescènes. De actievolle gedeelten ogen spectaculair, maar de momenten waarop je met een leeglopend gasmasker en slechts een paar kogels door de ondergrondse tunnels struint, zijn pas echt veelbelovend. Het moet wel heel vreemd lopen wil deze game straks niet inslaan als een bom… Metro: Last Light krijgt dus een dikke vette ‘hot’ op de GN Barometer. Zeker omdat we THQ dit broodnodige succes gunnen.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Metro: Last Light te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  mmx's avatar

  Ziet er prima uit deze komt zeker bij mij thuis !

 2.   
  toqeer's avatar

  dit word weer super mooie graphics kan niet wachten 🙂

 3.   
  flipjum's avatar

  Dit ziet er zeker vet uit, ik hoop dat de game uiteindelijk niet tegen zal vallen!

 4.   
  -B9D7L-'s avatar

  Heb deze game nog nooit echt gevolgd maar nu ik hem zo zie!

 5.   
  mmx's avatar

  El viva THQ 😉

 6.   
  Fawaka-W's avatar

  Erg vet! maar dat geluid 😥 😥 😥 😥

 7.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Awesome!! Hopen dat Saints Row en Metro in goede handen vallen mocht THQ vallen.