Rayman Legends Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag vertelt Johan over een potentiële Wii U-topper: Rayman Legends.

Eind 2011 verscheen Rayman Origins, die door ons goed werd ontvangen en waar ik mezelf heel erg mee heb vermaakt. De game was lekker uitdagend, speelde prima en had een prachtige presentatie. Jammer genoeg viel de co-op wat tegen: de game was net iets te hectisch om met zijn tweeën te spelen. Na een paar uurtjes ben ik daarom alleen verder gegaan. Gelukkig lijkt het vervolg, Rayman Legends, wel deze ultieme co-op ervaring te gaan geven. Dit komt vooral door de mogelijkheden van de Wii U waar de game (tot nu toe) exclusief voor verschijnt.

Wat een verhaal!

In Rayman Legends vinden Rayman en zijn vrienden een aantal schilderijen waar ze plotseling ingezogen worden. Om terug te komen moet Rayman door heel wat legendarische werelden springen en vechten. Het verhaal klinkt flinterdun, maar voor platformers zijn we dat wel gewend. Ja Mario, ik heb het over jou! Wat wel in de trailers en screenshots van Rayman Legends opvalt is de presentatie. Net als haar voorganger ziet de game er lekker kleurrijk en gedetailleerd uit.

Co-op heaven

Toch draait het allemaal om de gameplay en hiervoor gaat Ubisoft veel gebruikmaken van de unieke opties van de GamePad. Als jij de gelukkige bent met deze controller mag je de rest van je vrienden helpen tijdens het spelen. Jij kijkt enkel naar het tweede scherm en door het aan te raken kun je vijanden tegenhouden of objecten kapotmaken. Deze objecten zijn bijvoorbeeld een boomstam die naar beneden geslagen kan worden waardoor de voortgang voor de rest gemakkelijker wordt. Op andere plekken is het zelfs noodzakelijk om bijvoorbeeld touwen kapot te snijden zodat Rayman over gaten kan slingeren. Ook kun je met de GamePad helpen door lums te verzamelen. Als het aantal wat je moet halen voor de hoogste rank even lastig is als in Rayman Origins dan is die hulp zeer welkom!

De andere mensen spelen in de traditionele manier en moeten zich dus door het level heen springen en slaan. Het coole aan deze verdeling wordt vooral de noodzakelijkheid van samenwerking. In de meeste co-op games kun je het zelf doen als de andere speler bijvoorbeeld een stuk slechter is. In Rayman Legends zul je elkaar echt nodig hebben bij bepaalde puzzels en daarom zal er op de bank vast een hoop overlegd of op elkaar gescholden worden.

Jammer genoeg zijn de mosquitolevels van de voorganger niet meer te vinden in Rayman Legends. Daarin vloog en schoot je door een level heen en dit was toch weer een welkome afleiding van de normale gedeeltes. Toch verwacht ik dat de vlieglevels niet heel erg gemist zullen worden door de grote variatie in Rayman Legends. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale ritmische gedeeltes. Je moet hierin op de ritme van de muziek springen en slaan wat mij zeer leuk lijkt.

En alleen?

Waar ik me wel een beetje zorgen om maak is de singleplayer. Het leukste aan de game lijkt de samenwerking en de verschillende speelstijlen te zijn. Dit kan natuurlijk niet in je eentje, je moet dan beide gedeeltes op je nemen. Je zult vooral Rayman zijn, maar soms moet je wel switchen naar het overkoepelende perspectief van de GamePad. De computer neemt dan de controle van Rayman over. Gaat dat wel werken? Ik moet het nog zien!

Voorlopige conclusie

Rayman Legends staat gepland voor 28 februari 2013 en verschijnt op de Wii U. Tot nu toe is er pas één co-op game op de Wii U te spelen: New Super Mario Bros Wii U. Rayman Legends lijkt dit echter een stuk beter te gaan doen doordat er verschillende speelstijlen zijn en je elkaar echt nodig hebt in de puzzels. Verder ziet de game er weer prachtig uit. Nu nog genoeg levels en een singleplayer die niet al te veel lijdt onder de focus van co-op. Als dat lukt dan lijkt deze game een zeer goede reden te zijn om een Wii U te kopen! Een waardige ‘hot’ op de GN Barometer voor deze nieuwe Rayman-game.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Rayman Legends te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Gunrunner120's avatar

  het ziet er echt zo goed uit 😀

 2.   
  evita's avatar

  Nintendo Wii U Systemseller zeg ik je 🙂

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  evita schreef, "Nintendo Wii U Systemseller zeg ik je 🙂
  "

  Ik betwijfel het. Rayman Origins was qua verkoopcijfers geen daverend succes, volgens mij.

 4.   
  toqeer's avatar

  ziet er vet uit mooie graphics 😛

 5.   
  Sympharion's avatar

  De demo is echt geweldig. Dit spel komt er zeker ook in! 😀

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Idd de demo was verrassend mooi…grappig en leuk. Een waardig concurrent voor Mario world.
  🙂

 7.   
  evita's avatar

  Leon, ik koop een Wii U voor die game.

  system seller zeg ik je!! Al was het er maar ééntje 😉

 8.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Dit word een vette game voor de Wii U!

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  evita schreef, "Leon, ik koop een Wii U voor die game.
  system seller zeg ik je!! Al was het er maar eentje ;-)"

  Haha, dan is het inderdaad een system seller. 🙂

 10.   
  Fawaka-W's avatar

  Rayman gaat terug komen! op de iphone is rayman runaway al verkozen tot beste game van 2012 (terecht)