South Park: The Stick of Truth Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag is het de beurt aan South Park: The Stick of Truth.

Er zijn al veel South Park-games verschenen die de franchise volledig onwaardig waren. Gebrek aan humor, foute genres… misbaksels genoeg die een poging hebben gewaagd. In 2013 lijkt het dan toch nog goed te gaan komen, want South Park: The Stick of Truth zal voor een absurde, extreme en zeer herkenbare komische noot gaan zorgen.

Succesvol

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft kwamen, tot ieders verbazing, Matt Stone en Trey Parker op het podium. Deze twee bedenkers van het hele South Park-universum toonden de wereld voor het eerst South Park: The Stick of Truth: geen onhandige shooter, geen eenvoudige melkkoe die de franchise misbruikt en vooral géén game die de plank volledig misslaat. South Park: The Stick of Truth lijkt juist alle ingrediënten te bezitten om de serie succesvol naar de pc en consoles te brengen.

An epic quest to become… cool

In South Park: The Stick of Truth ben jij de nieuweling in het stadje. Van je vader krijg je om te beginnen een simpele taak: maak eens wat vrienden. Een ogenschijnlijk simpele taak, want alle kinderen in South Park zijn in de ban van een live-action-role-playing game. Speelgoedwapens en absurde magie vliegen over straat, maar het eens zo vredige spelletje loopt volledig uit de klauwen. Het escaleert tot een strijd tussen goed en kwaad, een gevecht om de wereld te redden. En wellicht een paar hippies neer te knuppelen als je de kans krijgt.

In het begin ben je de grootste sukkel van de stad. Nou ja, op Butters na natuurlijk. Met hem kan je wel even vrienden worden, al is het maar om uiteindelijk te mogen vechten aan de zijde van Cartman, Kyle, Stan en Kenny. De game laat zich spelen als een echte turn-based RPG, zodra je het op moet nemen tegen etterbakken, kloterige elfjes en ander gespuis. En hoe verder je in het spel komt, hoe meer bekende personages uit South Park je aan je zijde kunt laten meevechten.

Ontwikkelaar Obsidian heeft nog wel een kleine twist toegevoegd aan de actie. Soms zijn er ook tijdsgebonden acties mogelijk, die voor wat extra schade, sensatie of het blokken van een tegenaanval zorgen. De ruftende Cartman die de boel in vuur en vlam zet is uiteraard een van de voorbeelden. Geheel in South Park-stijl kunnen we dus volop ongein verwachten.

Voorlopige conclusie

South Park: The Stick of Truth verschijnt in de loop van 2013 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het grote probleem met eerdere South Park-games was het ontbreken van het juiste gevoel. De grafische stijl was niet lijkend, de gameplay was suf, creativiteit ontbrak op alle fronten, enzovoort. Deze keer heeft men geen halve maatregelen genomen. Matt Stone en Trey Parker zorgen ervoor dat de game ook precies het gevoel van de tv-serie over gaat brengen. De getekende stijl is perfect, de grappen passen uitstekend bij de personages en het verhaal is heerlijk absurd. Er schuilt misschien een klein risico in een gebrek aan afwisselende of uitdagende gameplay. South Park is geweldig door de kleurrijke personages en foute grappen, maar een game bestaat uit meer dan alleen cut-scenes. South Park: The Stick of Truth lijkt in elk geval voor een aangename dosis humor te gaan zorgen in 2013 en dat is de reden dat de barometer voor deze game volop vlamt.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over South Park: The Stick of Truth te weten te komen. Bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  mmx's avatar

  I like southpark 😀

 2.   
  toqeer's avatar

  deze game word echt zo lachen 🙂

 3.   
  flipjum's avatar

  Ik ga hem zeker kopen zodra hij uitkomt!

 4.   
  FioranoJC's avatar

  Dit is gewoon alsof je in een film of aflevering zit. Lijkt me vet om te spelen!

 5.   
  Raoul13's avatar

  Ik koop hem 100% zeker.