The Words

Je zou maar een leven leiden waarbij jij je baantje gedag zegt om je te focussen op het schrijven. Je hebt het ook nog een krap bij kas en als klapper op de vuurpijl weet geen enkele uitgever wat aan te moeten met je boek. Het overkomt Rory Jansen, gespeeld door Bradley Cooper. Natuurlijk zijn er in het leven pieken en dalen, zonder al te veel te willen verklappen krijgt Rory op huwelijksreis een antieke koffer van zijn geliefde Dora, gespeeld door Zoe Saldana. Eenmaal terug en met zijn neus op de waarheid gedrukt vindt hij in dit antieke koffertje een manuscript. Het is niet van hem, maar hij schrijft het in een avond over en wat er vervolgens gebeurt had hij nooit van durven te dromen.

The secret to creativity is knowing how to hide your sources.

Op het moment dat Rory het allemaal denkt te hebben gemaakt en zijn valse start goed te kunnen maken met zijn eigen boek komt de daadwerkelijke auteur van “zijn eerste boek” op het pad. De oude man vertolkt die overigens formidabel wordt vertolkt door Jeremy Irons, kantelt de hele film. Het was duimendraaien om te hopen dat het niet te cliché zou gaan worden.

Gelukkig weten de schrijvers Brian Klugman en Lee Sternthal de clichés te vermijden en creëren een film waarbij je wordt meegezogen in een leven van Rory. De film moet het hebben van zijn personages, die door de gehele cast prachtig wordt vertolkt. Ook zijn de flashback prachtig in beeld gebracht en worden de drie verhaallijnen mooi in elkaar gevlochten. Het is een mooi plaatje waarbij acteurs en schrijvers hebben laten zien dat kwaliteit nog steeds niet zoek is.

Maar toch zijn er wat minpunten op te noemen, zo weten de verschillende verhaallijnen op zichzelf niet geheel te overtuigen. Je weet niet om welke verhaallijn de film nou echt draait en daar kom je ook niet achter. Er wordt niet een verhaallijn uitgelicht, waardoor de schrijvers toch een fout zijn begaan. Ze konden niet kiezen en dat is toch wel jammer. Want The Words had zoveel meer kunnen worden dan dat het is geworden. Ondanks dat is het een film waarbij de filmliefhebber tevreden de bioscoop zal kunnen verlaten.

Conclusie

Het is een film waarbij plagiaat een centrale rol speelt. Hoe zou men ermee moeten handelen en hoe handelt men hiermee? Op het eerste gezicht niet een plot waarvan je zou warmlopen maar de uitmuntende cast heeft toch verbaasd. Voornamelijk Jeremy Irons weet zijn rol als een oude man volledige overtuigend neer te zetten. Helaas heeft de film ook wat mindere kanten maar dat mag de pret niet drukken, het is al om al een film die een paar schone kansen heeft laten zitten maar nergens doet vervelen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Jeremy Irons
  • Origineel

Wat is NOT

  • Geen duidelijke verhaallijn

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren