GN Travel: Op vakantie in Hyrule

Het is al weken koud in Nederland en de winter is nog lang niet voorbij. Wie heeft dan dan ook zin om nog één week in de kou te zitten tijdens een wintersportvakantie? “Tijd voor een warm land” zullen veel mensen dus denken. Pas echter op met de optimistische beschrijvingen op internet of de verkooppraatjes in de reisbureaus; er kan een hoop veranderd zijn. Geloof je dat niet? Misschien dat het aankomende relaas, waarin Johan naar Hyrule reist, je kan overtuigen…

Het nieuwe Hyrule

Je volgende vakantiebestemming kiezen is altijd moeilijk. Natuurlijk zijn er wel bepaalde belangrijke punten: een ver land met mooie natuur, een interessante cultuur en vooral goed weer. Dit was heel lastig te vinden, totdat iemand vertelde over een ver land waar hij ooit feestartikelen verkocht. Er zijn daar volgens hem veel verschillende omgevingen die dicht bij elkaar liggen en het kasteel is adembenemend. Ook regent het er enkel als mensen een bepaald liedje op een fluit spelen. Klinkt handig! Dit bleek allemaal te kloppen volgens de oude reisgids die hij nog had liggen. Toegegeven, de gids is al zo’n zes a zeven jaar oud, maar hoeveel kan een land nou veranderd zijn?

Aangekomen in de hoofdstad begon de horror echter meteen. Dit bedoel ik letterlijk; er liepen op het marktplein enkel nog zombies rond! Van de gezellige winkels, kleurrijke mensen en blaffende honden was helemaal niets te bekennen. Snel keek ik rond waar ik heen kon gaan. Het kasteel zou de meest logische optie moeten zijn, maar de donkere lucht en duistere sfeer deden mij de andere kant oprennen. Gelukkig stelde de stad niet veel voor en stond ik binnen een stap of dertig buiten…

Zoektocht naar een slaapplaats

Daar aangekomen stond er echter een nieuw probleem te wachten: waar zou ik slapen? De bedoeling was een kamer in een mooi hotel, maar dat zat er nu niet meer in. Daarom pakte ik mijn reisgids. De beste optie bleek een nabije boerderij te zijn, waar je volgens de gids goedkoop een kamer en ontbijt kon krijgen. Bovendien was dat lekker dichtbij; de boerderij was al te zien. Jammer genoeg was het nacht en in de reisgids werd daarvoor gewaarschuwd. In de nacht lopen er skeletten rond. De oplossing was gelukkig simpel: je hoeft enkel een kort deuntje op een fluit te spelen en de zon komt al op. Zou dat lukken? Ja, inderdaad, daar was de zonsopgang.

Na een korte wandeling bereikte ik de Lon Lon Ranch, de plek waar hopelijk een slaapplaats te regelen was. In de reisgids stond dat een kleine familie de boerderij bezit, maar schijnbaar was de boerderij op een gegeven moment van eigenaar veranderd. Dit bleek slecht nieuws voor mij te zijn, want de nieuwe boer had doorgrond dat hij de enige slaapplaatsen in de wijde omgeving bezat. De uitbuiter vroeg zeker het tienvoudige! Dit zat mij niet lekker en dus besloot ik ’s nachts op zoek te gaan naar enige vorm van compensatie. Dit was veel makkelijker dan gedacht, er ligt echt overal geld in deze wereld. In potten en in het gras, alles levert muntjes op. Zelfs springen over bepaalde hekken leverde mij geld op!

Lokale bevolking

Na een slechte nachtrust (de hufter liet me in het hooi slapen) was het plan om enkele van de inheemse bevolkingsgroepen te bezoeken. Eerst naar de Zora’s waar volgens de gids prachtige watervallen, duikmogelijkheden en een excentrieke koning te vinden zijn. Het was echter verschrikkelijk koud geworden in hun land, alles was bevroren. Niet alleen het water, maar ook de dikke koning was omgeven door ijs. Ook de Gorons bleken hun gastvrijheid verloren te zijn. Er waren nauwelijks meer van die bruine dikkerds te vinden. In de hoofdstad was er wel iemand, maar die rolde in een moordend tempo rondjes zonder op te letten.

In de gids stond ook dat je de berg op kon klimmen en vanaf daar heel Hyrule kon zien. Dit klonk adembenemend, maar het was onmogelijk om daar te komen. Er vielen namelijk vuurballen naar beneden, zo groot als een mens. Uitgeput was het tijd om terug naar de boerderij te gaan en toen kwam ik iemand anders tegen. De jongeman was volledig in het groen gekleed en had een arsenaal aan wapens bij zich. Dat de man dit makkelijk kon dragen, kwam volgens de gids doordat spullen in dit land vederlicht worden als ze van jou zijn… Toen ik hem vroeg waar hij heenging, schreeuwde hij enkel wat kreten: ‘Heeyy, Haaaa!’ Dat veranderde toen ik mepte naar het irritante lichtje dat om me heen zoemde. Ineens pakte hij zijn zwaard en sloeg naar me. Gelukkig was wegkomen simpel: de jongeman begon op een fluit te blazen en bleef maar wachten. Toen zijn paard langs kwam draven, gelokt door het liedje, had ik me al verstopt.

Ik geef niet op!

Eigenlijk was het tijd om dit land te verlaten, er was duidelijk een achteruitgang waar te nemen. Toch wilde ik nog één ding doen: duiken! Dit had gekund bij de Zora’s, maar er was volgens de gids ook een mooie en historische watertempel te doorzoeken. Met mijn meegebrachte duikspullen betrad ik de tempel, natuurlijk met een kaart. Wie zou daar ooit zonder een map ingaan? Met verschillende niveaus was de tempel echt genieten. Het coolste kwam ik aan het einde tegen: een schaduw van mezelf. Daar vermaakte ik me uren mee: als ik sprong, sprong hij, als ik mezelf sloeg, deed hij dat ook. Mijn weg terugvinden zou makkelijk moeten zijn, maar toch bleek dat moeilijker verwacht (zelfs met kaart). Het water kan namelijk dalen en stijgen door een liedje te spelen en het lukte me niet om de plek te vinden voor de hoogste waterstand. Na dagen zoeken viel ik bewusteloos neer en verscheen ik magisch bij de ingang. Was dat even handig!

Conclusie

Het was duidelijk: tijd om te vertrekken. Niets wat er in de reisgids stond bleek waar te zijn. Van alle beloftes die gemaakt werden, kon er geen enkele ingelost worden. De mensen waren onaardig, bevroren of dood en de mooie natuur was verloren gegaan. Hopelijk maakt mijn relaas één ding duidelijk: geloof niet alles wat je in de brochures leest!

 1.   
  ckerigon's avatar

  Hahaha ik was een beetje verbaasd door de titel 😛 maar achteraf toch blij dat ik het gelezen heb. Leuk artikel 😀

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Super leuke artikel dit.

 3.   
  Bla's avatar