Wat heeft Guild Wars 2 – The Lost Shores te bieden?

Aankomend weekend heeft ArenaNet wat speciaals voor Guild Wars 2 in petto. Het gehele weekend staat in het teken van een grootst evenement; The Lost Shores. Dit evenement gaat gepaard met veel nieuwe content en gebeurtenissen die alleen de komende dagen mee te maken zijn. GamersNET heeft alvast een kijkje mogen nemen wat de ontwikkelaar allemaal te bieden heeft.

Guild Wars 2 ligt zo’n drie maanden in de winkel en heel veel gamers zijn op de vernieuwende MMO gedoken. Ik gaf het spel in mijn review al een hele dikke voldoende en ik spreek nog steeds louter positief of de game. ArenaNet heeft de belofte gemaakt om voort te bouwen in de huidige wereld. Tyria is namelijk een wereld die niet stilstaat en naarmate de tijd verstrijkt verandert. De ontwikkelaar heeft daarom verschillende teams aan het werk gezet om nieuwe content te maken. The Lost Shores is de eerste update, na het Halloween-feest, die een nieuw verhaal aan de wereld van Tyria gaat toevoegen en er staat nog veel meer in de planning. Ik heb van ArenaNet mogen horen wat we het aankomende weekend allemaal mogen verwachten en ben zelf ook hard aan de slag om dit allemaal uit te proberen. Verwacht deze week dus een puike preview en lees nu al wat er staat te gebeuren.

Een nieuwe dreiging

Tijdens het The Lost Shores evenement gaan spelers het opnemen tegen een geheel nieuwe vijand; De Karka. Zij leefde rustig in de diepe wateren van de Sea of Sorrows, totdat een groepje handelaren uit Lions Arch, genaamd The Consortium, het ras verstoorde. Na de ontmoeting met het nieuwe ras gaan de handelaren nietsvermoedend weer naar huis, maar de slinkse waterbewoners volgen het spoor van de groep en gaan instinctief aan de slag met een nieuwe kolonie die de hele stad Lions Arch bedreigt. Aan de speler de taak om de grote stad te verdedigen en de Karka terug te laten keren naar hun eigen thuisbasis. Er zit echter één addertje onder het gras… De Karka hebben een ondoordringbare schaal en dit maakt het bevechten van deze nieuwe vijanden erg lastig. Spelers moeten op reis door Tyria op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Er moet een manier gevonden worden om het ras uit Lions Arch te verdrijven en op hun eigen eiland te bevechten.

Het verhaal dat The Lost Shores biedt is geen tie-in op het verhaal van Guild Wars 2, maar breidt juist de lore van de game uit. Het brengt een volledig nieuw ras naar Tyria die ook een nieuw spelmechanisme bieden. De schade die op de Karka wordt aangericht is namelijk visueel te zien. Val de vijanden aan en je ziet echt dat je schade aanricht. Ook wordt er een volledig nieuw eiland toegevoegd, de thuisbasis van de Karka. Het eiland is ongeveer net zo groot als Lions Arch en biedt plaatst voor het evenement dat alleen aankomend weekend speelbaar is. De nieuwe content is gericht op level 80 karakters, maar als je dit nog niet bent kun je gelukkig ook meedoen. Alle spelers worden tijdens het weekend in Lions Arch en op het nieuwe eiland naar level 80 gebracht om ook met dit speciale evenement mee te kunnen doen.

Naast de content die in het weekend te spelen is, biedt de update ook nieuwe dingen die na zondag nog speelbaar zijn. Zo blijft het eiland gewoon toegankelijk om de Karka te bevechten en is er hiermee een nieuwe plek voor level 80 karakters om te ontdekken. Op het eiland zijn verschillende evenementen te vinden, maar ook nieuwe items, jumping puzzels, recepten en gathering nodes. Naast de nieuwe plek is er nog meer nieuws waarvan Guild Wars 2-spelers kunnen gaan genieten. Zo is er een nieuwe dungeon, een nieuwe PvP-map, worden er veel gevraagde items aan de Gem Store toegevoegd en nog veel meer.

Een dungeon met dungeons

Naast het nieuwe eiland van de Karka wordt in de wereld van Tyria ook nog eens een nieuwe dungeon toegevoegd. De dungeon, genaamd Fractals of the Mists, start met één hub waar spelers samen kunnen komen en zich voorbereiden op de komende gevechten. De dungeon biedt negen verschillende fractals, of mini dungeons, die ieder zijn eigen spelmechanisme hebben. Iedere keer dat de dungeon gespeeld wordt moeten er drie willekeurige fractals gespeeld worden en aan het eind komt één eindbaas om de hoek kijken. Na het verslaan van de eindbaas gaan de spelers weer terug naar de hub om zich klaar te maken voor een nieuw potje vechten. De dungeon wordt na iedere voltooide ronde wel een stukje moeilijker. Zo kunnen de vijanden meer schade aanrichten, een hoger level worden of meer health krijgen. Keer op keer dat je de dungeon speelt wordt deze lastiger en het kan uiteindelijk een hele uitdaging worden om deze succesvol uit te spelen. Helaas is er over het verhaal van Fractals of the Mists nog niets verklapt, het is dus nog even afwachten wat we op dit gebied voorgeschoteld krijgen.

Samen met de dungeon worden er ook nieuwe tier wapens toegevoegd. Op dit moment zijn de exotic- en legenary wapens de beste soorten die Guild Wars 2 heeft te bieden, maar tussen deze twee types in wordt nog een soort toegevoegd, de Ascended wapens. Deze zijn verkrijgbaar door in de diepe krochten van de Fractals of the Mists te duiken en de wapens helpen de speler ook met het bevechten van de steeds lastigere dungeon. De nieuwe wapens hebben een speciaal Infusion slot waarmee Infusions (verbeteringen) aan het wapen toegevoegd kunnen worden. Met toekomstige updates zal de ontwikkelaar nog meer gaan doen met de Ascended wapens, maar met de The Lost Shores-content is de introductie van het op één na sterkste wapensoort in ieder geval een feit.

PvP map met hoogte

ArenaNet heeft ook een nieuwe Structured PvP-map gemaakt. Voor het level, genaamd Temple of the Silent Storm, heeft de ontwikkelaar inspiratie uit het FPS-genre gehaald. De map is gericht op hoogte en naast het hoofddoel zijn er extra punten om op te letten. De map is vormgegeven als een grote dojo waar de Kodan, de grote gepantserde ijsberen, hun trainingen uitvoeren. De map biedt drie capture points waarmee punten verdiend kunnen worden en er is een grote poort, een tempel en een altaar te vinden. In de dojo is veel hoogteverschil, wat tactische voordelen kan bieden, maar nog veel belangrijker zijn de meditations. Dit zijn speciale buffs die teams kunnen aanroepen en grote voordelen bieden. Zo is er een buff die de teams voordelen geeft door het maken van kills, is er een mogelijkheid om capture points meer punten te laten verdienen en is er een soort reset knop. Als een bepaald punt op de map wordt overwonnen kan een team een bom laten afgaan die in één klap alle capture points overneemt. Het voordeel van de meditations is zo groot dat ook dit strategische plekken worden om voor te vechten en zo zijn er in de PvP-map, naast het behalen van de capture points, nog meer strategische voordelen te behalen.

Verder wordt er ook wat gewerkt aan het behalen van Qualifying Points in betaalde PvP-toernooien, waarmee de nieuwe dagelijkse leaderboards worden samengesteld.

Speel het weekend gratis mee!

Het speciale The Lost Shores evenement vindt aankomend weekend plaats, van vrijdag 16 november tot en met zondag 18 november. De planning voor het weekend is als volgt:

 • Vrijdag 16 november om 21:00 zal het evenement in Lion’s Arch beginnen en begint de zoektocht door Tyria.
 • Zaterdag 17 november 21:00 start de volgende fase met nog meer nieuwe gebeurtenissen.
 • Zondag 18 november om 21:00 komt alles tot een eind met een speciale grote gebeurtenis die maar éénmalig plaatsvind. Wees dus niet te laat!
Aankomend weekend heeft ArenaNet ook nog een cadeautje voor gamers die het spel niet in bezit hebben. Guild Wars 2 is tijdens het The Lost Shores evenement namelijk gratis te spelen. Vanaf maandag kunnen gamers die het spel in de kast hebben vrienden uitnodigen en ook op GamersNET zullen we codes weggeven om een gratis weekend te spelen. Met de codes kan Guild Wars 2 vanaf donderdag voor vier dagen gratis gespeeld worden.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Sins deze week ben ik weer begonnen aan Guild Wars 2. Dit weekend ben ik er zeker bij! 🙂

 2.   
  zalazar's avatar

  meh moet werken en heb pas vanaf maandag weekend 🙁