Sleeping Dogs: Nightmare in North Point DLC

Zombies zijn tegenwoordig weer helemaal hip. TV-series, films en strips over deze ondode wezens genieten een immense populariteit en zombiegames schieten als paddestoelen uit de grond. Met de Nightmare in North Point DLC hoopt ontwikkelaar United Front Games mee te liften op het succes van deze wezens, maar het eindresultaat is helaas teleurstellend te noemen.

Kattenvoer

Tijdens de eerste minuut van Nightmare in North Point maken spelers meteen al kennis met Smiley Cat, de antagonist in deze DLC. Deze gangleider is ooit door de Sun On Yee in een machine die kattenvoer maakt gegooid. Vervolgens werd de arme ziel vermalen en enkele dagen was hij, verspreid over duizenden blikjes, in de Chinese supermarkten te vinden. Nu Smiley Cat is teruggekeerd op onze aardkloot heeft hij dan ook maar één doel voor ogen: wraak nemen op de Sun On Yee. Hij ontvoert Not Ping, één van Wei’s vriendinnen, maar Wei zal uiteraard niet rusten voordat hij haar heeft bevrijd en Smiley Cat voor eens en voor altijd brandt in de hel.

Kangaroo Style

Al snel maakt Wei kennis met de Jiang Shi, een vreemd rondhupsend vampierenras. Deze wezens zijn tamelijk eenvoudig te verslaan: door een paar keer te rammen op de aanvalsknop raken ze tijdelijk buiten westen, waarna je ze vervolgens met een druk op de grijptoets een enkeltje naar de hel geeft. Soms worden de Jiang Shi bijgestaan door Yaoguai-demonen, welke je enkel kunt aanvallen wanneer je Face-meter gevuld is. Echter, ook deze demonen laten zich lachwekkend eenvoudig verslaan en dat maakt het des te pijnlijker dat dit de enige twee typen vijanden zijn die je pad zullen kruisen. Nightmare in North Point is dan ook lachwekkend eenvoudig en wanneer je in de laatste missie zelfs Smiley Cat met enkele klappen neerslaat, vraag je je af of deze DLC gemaakt is door dezelfde mensen die de – tamelijk pittige – volledige game ontwikkelden.

Die laatste missie dient zich overigens verrassend snel aan. Wanneer je enkel aan de slag gaat met de verhaalmissies, kijk je binnen anderhalf uur naar het eindfilmpje van Nightmare in North Point. Tijdens die negentig minuten heb je niets anders gedaan dan vijanden verslaan en aangezien de DLC het helaas moet stellen zonder nieuwe moves, doe je anderhalf uur lang vrijwel niets anders dan op de aanvalsknop rammen, soms afgewisseld door een druk op de grijptoets. Heb je hier na het voltooien van de verhaallijn nog geen genoeg van, dan biedt Nightmare in North Point nog een reeks zijmissies waarin je – verrassing – groepjes vijanden moet verslaan. Het voltooien van deze zijmissies levert je kleding en nieuwe auto’s op, maar aangezien je deze niet kunt gebruiken in de normale game zie ik niet in waarom je de moeite zou doen om deze dingen vrij te spelen.

Conclusie

Waar de originele Sleeping Dogs spelers een sfeervolle, afwisselende en innovatieve ervaring voorschotelde, biedt Nightmare in North Point weinig interessants. De repetitieve en poepsimpele verhaallijn is met een beetje doorzettingsvermogen binnen anderhalf uur te voltooien en de minstens even eentonige zijmissies zijn – mede dankzij hun overbodige beloningen – ook niet bijster uitnodigend. Ben je een groot fan van Chinese horror of heb je Sleeping Dogs volledig voltooid en hunker je naar meer, dan kun je overwegen om Nightmare in North Point aan te schaffen. In alle andere gevallen doe je er goed aan om deze vijvenhalve euro op te sparen voor al het moois dat dit najaar verschijnt.

 1.   
  rikato's avatar

  dat katje p de thumpnaile deed mij denken aan de leuke tijd van srIII

 2.   
  lassieman's avatar

  Jammer, ik vond Sleeping Dogs er leuk, maar dit valt wel tegen dan…

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Leuk dat jullie tegenwoordig ook DLC’s reviewen naast de volledige game. Maar kunnen jullie geen + en – punten en een cijfer in de conclusie zetten. 🙂

 4.   
  toqeer's avatar

  deze dlc ga ik zeker downloaden ziet er vet uit 🙂