GN Vooruitblik: November

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Het is eindelijk tijd voor de maand der maanden, de periode waar gamers ieder jaar halsreikend naar uitkijken. Eindelijk is november aangebroken. Alhoewel we afgelopen maand verwend werden met games als Assassin’s Creed III, is het nu tijd voor nog meer van dit goeds. We noemen een Halo 4, een Call of Duty: Black Ops II, een Far Cry 3… en dan hebben we nog lang niet alles gehad. Bovendien weet deze maand ons de eerste console van de volgende generatie te brengen. Ja, ook de Wii U komt in november nog in de winkelschappen te liggen! Dit alles is beslist pijnlijk voor de bankrekening, maar als we eenmaal aan de slag kunnen met al dit goeds, hoor je daar nog maar weinig mensen over klagen.

Halo 4
Releasedatum: 6 november
Ontwikkelaar: 343 Industries
Uitgever: Microsoft
Platform: Xbox 360
Genre: Shooter

Na de oorspronkelijke Halo-trilogie omtrent het verhaal van de Master Chief bleven er wel games verschijnen van de reeks, maar de kwaliteit van de eerste drie games werd niet behaald. Met Halo 4 keren we terug naar de protagonist waar de reeks eigenlijk om draaide en ook het spel zelf zal de kernwaarden van de serie opzoeken. De vraag is: weet de nieuwe ontwikkelaar, 343 Industries, de kwaliteit van de spellen van Bungie te evenaren, of wellicht zelfs te overtreffen? Deze maand kunnen we erachter komen en is het eindeloze wachten dan eindelijk voorbij.

Richard Leurs (eindredacteur):

De Master Chief is back! 343 Industries gaat met Halo 4 weer een heel compleet product afleveren: een singleplayer die echt een heel goed verhaal gaat vertellen en veel dingen doet die we nog niet eerder in de serie hebben gezien. Maar natuurlijk ook een multiplayer die enorm veel content te bieden heeft en mij hoogstwaarschijnlijk weer terug gaat trekken naar de online shooters. Ik zal vast door veel fans boos aangekeken worden, maar de Halo-serie is voor mij altijd wat oppervlakkig gebleven. Halo 4 lijkt hier gelukkig rigoureus verandering in te gaan brengen. Is het al 6 november?

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Halo 4…

Call of Duty: Black Ops II
Releasedatum: 13 november (Wii U: 30 november)
Ontwikkelaar: Treyarch
Uitgever: Activision
Platform: PC; PlayStation 3; Wii U; Xbox 360
Genre: Shooter

Het is inmiddels vaste prik: ieder najaar verschijnt er een nieuw deel van de Call of Duty-reeks en ieder jaar breekt deze weer de verkooprecords. Aan het aantal pre-orders van Black Ops II te oordelen, zal dit jaar hier geen uitzondering op vormen. De Call of Duty-trein raast gewoon voort en het is dit najaar dan ook wederom tijd om de nodige filmische, snelle en harde actie te ervaren en elkaar online tot schroot te knallen.

Caron Peeters (redacteur):

Als Battlefield-man in hart en nieren waren mijn verwachtingen voor een nieuwe Call of Duty nu niet bepaald hooggespannen. Op Firstlook werd ik, geheel onverwacht, toch verleid door de PR-machine van Treyarch en na een uurtje multiplayer wilde ik de game prompt mee naar huis nemen. Een opmerkelijk gegeven, gezien we met een franchise te maken hebben die al jaren uitblinkt door veelal hetzelfde te doen. Hoe doen ze het? Ik zal het eens vragen aan die andere paar miljoen kopers die, met wellicht diezelfde vraag in hun hoofd, ieder jaar rond november weer naar de winkel rennen…

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Call of Duty: Black Ops II…

Hitman Absolution
Releasedatum: 20 november
Ontwikkelaar: IO Interactive
Uitgever: Square Enix
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Stealth

Na een lange periode van afwezigheid is hij dan eindelijk terug. Agent 47 zal deze maand aantonen hoe vet het kan zijn om in de huid te kruipen van een huurmoordenaar. Op allerlei manieren kan de kale rakker zijn tegenstanders omleggen en het is aan jou om je creativiteit de vrije loop te laten. Een nietszeggend verlengsnoer wordt zo ineens een dodelijk wapen. Assassin’s Creed kan er natuurlijk ook wel wat van, maar voor het echte moordenaarswerk dien je toch bij Hitman te zijn.

Eefje Schietgat (redacteur):

Er zijn weinig kaalkoppen die me zo kunnen bekoren als Agent 47. Die ijskoude stem, dat stijlvolle maatpak met de rode das, de stoere streepjescode op het achterhoofd: Agent 47 is een gamepersonage met klasse. Blood Money blijft voor mij een van de beste games van deze generatie en ik kijk dan ook ongenadig hard uit naar nieuweling Absolution. Vergeet de mogelijkheid om het meer dan ooit op een knallen te zetten, ik speel deze game straks zoals het hoort: berekend en venijnig. Gewapend met een secure vermomming toeslaan en verdwijnen voor de omgeving doorkrijgt dat het ongeluk eigenlijk een moord is. Wat mij betreft wordt Hitman: Absolution de stille topper van dit najaar.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Hitman Absolution…

Far Cry 3
Releasedatum: 29 november
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Shooter

Al vanaf de eerste keer dat we met Far Cry 3 aan de slag mochten, zijn we lyrisch over hetgeen de game ons zal bieden en ons enthousiasme is sindsdien enkel toegenomen. Ubisoft’s project is niet slechts de zoveelste shooter, maar poogt een intrigerend plot te combineren met flink veel mogelijkheden qua gameplay. We kunnen niet wachten om zelf het tropische eiland te betreden en daar zijn we vast niet de enigen in.

Leon Kempers (eindredacteur):

“Game of the show”, dat is hoe ik Far Cry 3 beschreef op de afgelopen Gamescom. Zodra ik mijn eerste stap zette in uitgestrekte, beboste omgeving was ik verkocht en ik kan dan ook niet wachten om later deze maand aan de slag te gaan met Far Cry 3. Dit zou best weleens de GOTY van 2012 kunnen worden.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Far Cry 3…

ZombiU
Releasedatum: 30 november
Ontwikkelaar: Ubisoft Montpellier
Uitgever: Ubisoft
Platform: Wii U
Genre: Survival horror

Alle hierboven genoemde games bevatten dan wel flink veel kwaliteit; nieuw zijn ze echter niet. ZombiU is een volledig nieuwe IP van Ubisoft en belooft vernuftig gebruik te maken van alle mogelijkheden die de Wii U met zich meedraagt. Gebruik de GamePad niet alleen om je inventaris eenvoudig te zien, maar ook om te schieten of bijvoorbeeld sloten te openen. Het is dan wel de zoveelste game waarin het zaak is om zombies neer te slaan, maar nog nooit hebben we dat op de manier gedaan die ZombiU ons belooft.

Tom Kauwenberg (redacteur):

De release van de Wii U is nabij en het is vooral ZombiU waar vele gamers naar uitkijken op de nieuwe console. Geen wonder ook, want de pittige survivalgame vol zombies lijkt de mogelijkheden van de Wii U bijzonder goed te benutten. Schieten, sloten openbreken en op de vuist gaan met ondode verschrikkingen: je doet het allemaal met de GamePad. Hoe lang zal jij overleven in ZombiU?

Klik hier als je meer te weten wilt komen over ZombiU…

Need for Speed: Most Wanted [360/PC/PS3/VITA/Wii U]
Na het matige The Run is het weer tijd voor ontwikkelaar Criterion Games om de naam Need for Speed te zuiveren en dat lijkt ze opnieuw te lukken met een remake van Most Wanted.

Epic Mickey 2: The Power of Two [360/MAC/PC/PS3/Wii/Wii U]
Epic Mickey wist iedereen te verbazen met een zeer vermakelijk, volwassen avontuur. Het vervolg belooft vooral veel verbeteringen door te voeren: coöperatieve gameplay, een betere camera en mooiere graphics.

PlayStation All-Stars Battle Royale [PS3/VITA]
Hou zou het zijn als Drake het opneemt tegen Fat Princess? Eindelijk kunnen Sony-liefhebbers deze bizarre fantasieën zelf beleven, want knokken met de diverse sterren van de PlayStation-catalogus is eindelijk mogelijk.

New Super Mario Bros. U [Wii U]
Het is weer tijd voor een tweedimensionaal platformavontuur met Mario en kornuiten in de hoofdrol. Verwacht dus weer hoge kwaliteit en vele uren speelplezier.

Nintendo Land [Wii U]
Lekker op de bank genieten van een game die je gezellig met je vrienden kan doen? Het komt weinig meer voor in de game-industrie, maar Nintendo Land lijkt aan te tonen wat we het afgelopen decennium hebben gemist.

 1.   
  Danielle.k's avatar

  Veel games voor mij waar ik hard voor gewerkt heb tijdens de zomer vakantie.

  Far Cry 3
  Hitman
  Halo 4

  Me ouders kopen Epic Mickey 2 dus dat komt voor mij helemaal goed uit 🙂

 2.   
  mmx's avatar

  Ziet er eindelijk weer eens zeer goed uit voor mij Halo4 /Black ops II en natuurlijk waar ik al zo lang op wacht Farcry 3 dat word weer veel gameplezier mensen 🙂 🙂

 3.   
  UberProSure's avatar

  Danielle.k schreef, "Veel games voor mij waar ik hard voor gewerkt heb tijdens de zomer vakantie.
  Far Cry 3
  Hitman
  Halo 4
  Me ouders kopen Epic Mickey 2 dus dat komt voor mij helemaal goed uit :)"

  Chill vooral als je zo’n ouders hebt 😉
  ZombiU lijkt me ook wel vet, alleen ben ik niet zo’n Wii fan..

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Insane Edition van Far Cry 3 is besteld. 🙂 Need for Speed: Most Wanted gaat er ook komen. De beta van PlayStation All-Stars Battle Royale beviel ook goed, maar die ga ik later halen.

 5.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Halo 4…ZombiU…BOll-Wii U…kan niet wachten. 8)

 6.   
  Neolite's avatar

  Ik zal vast door veel fans boos aangekeken worden, maar de Halo-serie is voor mij altijd wat oppervlakkig gebleven. Halo 4 lijkt hier gelukkig rigoureus verandering in te gaan brengen.

  Nee hoor. De Halo trilogie is altijd wat oppervlakkig gebleven omtrent het verhaal. Het zijn de boeken die heel erg veel diepte geven aan de franchise. Gelukkig komt daar nu inderdaad verandering met Halo 4, die veel meer gefocust zal zijn op het verhaal, kijk alleen al maar naar de mini-serie Forward unto Dawn die de voorgeschiedenis van Lasky verteld die in Halo 4 XO van Infinity is.

 7.   
  nunen007's avatar

  Ik ga far cry 3 en hitman hallen. Dat worden twee toppers!

 8.   
  desxeon's avatar

  Ik kijk echt uit naar Hitman: Absolution, wat gaat die game prachtig worden zeg! 🙂

 9.   
  Blackeagle020's avatar

  Daar zitten een paar mooie tripple A titels bij!

 10.   
  Ika Q's avatar

  Hitman Absolution, nr 1 !

 11.   
  RenevdGijp's avatar

  Het goede maandje is gekomen. AC, CoD Bo en eventueel Far Cry, ik moet de weken wel overleven!

 12.   
  Hitman047's avatar

  Deze maand Assassin’s Creed 3, Far Cry 3 en natúúrlijk Hitman: Absolution. 8)