Borderlands 2 – Captain Scarlett DLC

Afgelopen dinsdag werden alle fans van Borderlands 2 compleet verrast door het vroeger verschijnen van de laatste klasse van de game, de Mechromancer. De content werd eerder pas verwacht voor morgen (16 oktober), maar 2K besloot de klasse met de stoere chick Gaige gewoon al te releasen. Waar we wel tot morgen op moeten wachten is de nieuwe DLC, genaamd Captain Scarlett and the Pirate’s Booty. Wij hebben de DLC afgelopen vrijdag een paar uurtjes mogen spelen en deze DLC neemt ons mee naar de stad Oasis en de woestenij daar omheen.

Your new BFF

Het bespreken van DLC is altijd moeilijk, want de beslissing om extra content naar binnen te halen valt of staat sowieso bij je eigen mening over het origineel. Want de Captain Scarlett DLC doet natuurlijk niets nieuws. Het brengt een nieuwe gebied, met nieuwe hilarische personages, een nieuwe hub en een nieuw voertuig. Dat voertuig is belangrijk, want zoals de naam van de DLC doet vermoeden draait het om piraten en alles wat daarmee te maken heeft. De Sandshift is het voertuig dat je over de woeste baren doet leiden. Niet dat er water aanwezig is, want de zeeën van Captain Scarlett is een zanderige woestenij waar het voertuig overheen hoovert.

Aankomend in de nieuwe stad Oasis; waar je allereerst de aanwezige piraten moet uitmoorden, valt direct op dat de stad een lege boel is. Het enige wat er te vinden is zijn een aantal poppen en één hilarisch personage. Shade – Your new BFF – is namelijk de enige inwoner en vreselijk op zoek naar vrienden! De enige vrienden die hij nu heeft zijn poppen, die hij zelf voorziet van een stem. Erg grappig allemaal en dat is sowieso de kracht van Borderlands 2. Verwacht qua verhaal niet meer diepgang dan in het origineel, want het is vooral de weg ernaartoe die belangrijk is. Op die weg kom je later ook Captain Scarlett – Will absolutely stab you in the back – tegen, die je op pad stuurt ontbrekende kompas-onderdelen te zoeken om uiteindelijk een geheime schat te vinden.

Gaige the Mecromancer

ight
Met ongeveer 10 uur nieuwe content is er voor de fans dus weer meer te beleven dan ooit in de game. De Machromance-klasse laat zich overigens het meest vergelijken met de Commando, want net als Axton heeft Gaige de Mechromancer de mogelijkheid hulp in te roepen. Niet van een turret, maar van een heuse robot, die de naam Deathtrap draagt.

Omdat ik een level 50 karakter onder mijn knoppen kreeg, kan ik de weg daarnaartoe niet beschrijven, maar zeker is wel dat een volledig gelevelde Deathtrap erg veel hulp biedt. Haar andere vaardigheden focussen vooral op het gebruik van stroom. Mijn Mechromancer liet bijvoorbeeld een stroomstoot los bij het herladen van wapens. Erg handig als je belaagd wordt.

Conclusie

De hub Oasis had wat mij betreft wat voller gemogen, maar ik begrijp de keuze van 2K om de stad alleen te bevolken door poppen en één vriendenloos karakter. Dat is namelijk erg grappig. De nieuwe map is groot en kent meerdere gebieden en dorpjes waar overal missies te vinden zijn. Dat je meer dan tien uur bezig gaat zijn met de DLC is mooi voor 800 Microsoft Points of € 9,99 via PSN. Verwacht geen revolutionaire vernieuwingen, maar vooral meer gebieden, meer content en bovenal, meer humor. En volgens mij is dat de reden dat je Borderlands 2 speelt.

  1.   
    WarfailZ's avatar

    Hmm, Beetje prijzig als er niet veel inzit maarja..

  2.   
    Dark_Phoenix's avatar

    WarfailZ schreef, "Hmm, Beetje prijzig als er niet veel inzit maarja..
    "

    Niet veel inzit? Er zit meer dan 10 uur speelplezier als je dat niet veel vindt weet ik dat ook niet meer 😛

  3.   
    Daan's avatar

    WarfailZ schreef, "Hmm, Beetje prijzig als er niet veel inzit maarja..
    "

    Borderlands 2 is een enorm groot spel. Voor het geld wat je voor deze DLC betaald krijg je echt mega veel terug.

    Dus voor de fans zeker een aanrader.

  4.   
    SonyBoy's avatar

    De nieuwe voertuig heet sandskiff en niet sandshift en je hebt de eerste keer (in de tekst bij het kopje) mechromancer verkeerd geschreven.

    Ik ben wel erg benieuwd naar deze DLC en ondanks dat ik niet echt hyped ben, ga ik hem zeker kopen! Nou, ik ga de season pass kopen…

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    PC-Daan schreef, "

    ”WarfailZ” schreef, "Hmm, Beetje prijzig als er niet veel inzit maarja..
    "

    Borderlands 2 is een enorm groot spel. Voor het geld wat je voor deze DLC betaald krijg je echt mega veel terug.
    Dus voor de fans zeker een aanrader."

    Wanneer is Borderlands 2 uitgekomen?? vorige maand en nu al dlc, dan hadden ze beter even kunnen wachten en het er meteen in kunnen stoppen, nu is het net of ze dit expres hebben gedaan om meer geld uit ons te zuigen

  6.   
    Daan's avatar

    Ach, ze hadden het ook niet kunnen maken. Je bent niet verplicht deze DLC te halen want hij is prima misbaar.

    Je bent nog steeds baas over je eigen portemonnee, in verhouding is de DLC nog niet eens zo duur.