Beste Peter, het najaar eindigt nooit meer

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Peter, die net terug was van Firstlook. Hij had daar een fantastische tijd beleefd met de GN Pro’s, maar het viel hem ook op dat er weinig nieuwe IP’s uitkomen dit najaar. Deze week schrijft Leon een brief terug.

Reactie op: Beste Leon, First Look is weer voorbij… Beste Peter,

Het najaar betekent voor gamers eigenlijk altijd maar één ding: nieuwe games. Veel nieuwe games. Titels als FIFA, Call of Duty en Assassin’s Creed zijn tegenwoordig elk jaar vaste prik, maar we hebben ook altijd enkele verfrissende verrassingen. Vorig jaar waren dat zonder twijfel Skyrim, Uncharted 3 en Battlefield 3, dit jaar zien we onder andere Far Cry 3, Hitman Absolution, Borderlands 2 en Dishonored ten tonele verschijnen. Ik vind het altijd heerlijk: je wordt overspoeld door games en hebt nooit genoeg tijd om alle toppers te spelen.

Daarom laat je enkele titels liggen. Je wacht geduldig af tot het najaar voorbij is, gaat hard aan het werk om geld te verdienen (want dat vliegt op de één of andere manier altijd je portemonnee uit tijdens de feestdagen) en koopt in januari/februari de games die je tijdens het najaar overgeslagen hebt. Maar wanneer ik naar de releaselijst voor de komende maanden kijk, valt het me op dat de stroom aan topgames niet stopt! Normaal verschenen de laatste titels begin december, maar nu blijft de game-industrie stoïcijns doorgaan met het uitgeven van AAA-titels.

Midden januari is daar de volledig vernieuwde Devil May Cry, in februari kunnen we aan de slag met SimCity, Dead Space 3 en – jouw persoonlijke favoriet – BioShock: Infinite. In maart staan onder andere Tomb Raider, South Park: The Stick of Truth, God of War: Ascension en Gears of War: Judgment op het menu. En dan hebben we ook nog titels als Sly Cooper: Thieves in Time, Crysis 3, Metal Gear Rising: Revengeance, Army of Two: The Devil’s Cartel, Final Fantasy XIV, Star Trek en Splinter Cell: Blacklist. Allemaal titels die tijdens het eerste kwartaal van 2013 in de schappen komen te liggen! En dan heb ik het nog niet eens gehad over GTA V, een game die hoogstwaarschijnlijk in maart al zal verschijnen…

Zo blijft het het volledige jaar doorgaan. The Last of Us, Injustice: Gods Among Us, Remember Me, Sniper: Ghost Warrior 2, Lost Planet 3 en Dead Island: Riptide zullen het tweede en derde kwartaal gaan opvullen, waarna we eind 2013 niet alleen aan de slag kunnen met enkele toptitels als Battlefield 4, Watch_Dogs, GRID 2 en Star Wars 1313, maar hoogstwaarschijnlijk ook met de nieuwe generatie consoles! En die zullen ongetwijfeld enkele legendarische launchgames met zich meebrengen.

Snap je het punt dat ik wil maken? Het najaar eindigt simpelweg niet meer! Begin 2013 zet het najaar van 2012 zich rustig voort met een stortvloed AAA-titels, gedurende het tweede en derde kwartaal worden we nog steeds overspoeld met games van het hoogste kaliber en daarna staat het volgende najaar alweer voor de deur! Een periode om spellen die je hebt gemist nog eens op te pakken is er niet, noch krijg je de kans om weer wat geld te sparen. Natuurlijk is het vet dat we verwend worden met zoveel moois, maar is het allemaal niet wat teveel van het goede? De gemiddelde consument koopt maar enkele games per jaar en die zal gaan voor de absolute toppers – de crème de la crème van de game-industrie. “Gewoon goede spellen”, die met achten worden beloond door journalisten, zijn niet goed genoeg meer.

Maar wat doen we ertegen? Helemaal niets. Laten we er daarom van proberen te genieten. Dus verbreek al je sociale contacten, sluit een tweede hypotheek af en sluit je huis hermetisch af van de buitenwereld, zodat niemand je meer kan storen (vergeet geen aparte ingang te maken voor de postbode; die pakketjes van Bol.com moeten natuurlijk wel gewoon bezorgd kunnen worden). Zo kun je optimaal genieten van wat 2013 ons op het gebied van videogames te bieden heeft.

Greets,

Leon

 1.   
  kater91's avatar

  First world problems…

 2.   
  GamerJaime's avatar

  Ik zie het probleem niet echt. Ik vind het juist tof dat er nu zoveel toffe games aankomen. Het is idd wat veel, maar wat maakt het uit als je een aantal games daardoor uit de budgetbak moet vissen? Dat is in ieder geval wat ik van plan ben, want ik ben naast gamer ook een ontzettend filmfanaat en volg ook een aantal serie’s die ik op dvd moet aanschaffen. Ik kan dus niet iedere game met de release aanschaffen, maar ik zorg wel dat ik ze ga spelen. Als het mij dit jaar niet lukt om Hitman te halen, dan haal ik hem toch gewoon volgend jaar om deze tijd? En dan kan ik er nog een andere goedkopere game bij doen. Ik zie alleen maar voordelen! 😀

 3.   
  toqeer's avatar

  dit jaar ga ik tog niet veel games halen 😛

 4.   
  Blackeagle020's avatar

  Wat een lijst, en dan te bedenken dat ik minimaal de helft van al die spellen wil spelen. Daar gaat m’n leven…
  Wacht, heb ik dat ooit gehad? Nouja ‘T zal wel 🙂

 5.   
  fdennis's avatar

  Kwa extraatjes naast fifa , cod en Ac worden we dit jaar toch wel minder verwend dan vorig jaar. Hitman zal ongetwijfeld vet worden maar daar ben je wel sneller klaar mee dan een Skyrim of een Bf3. Zelfde geld voor Dishonored. Denk dat alleen Far Cry 3 50+ game uren gaat krijgen.

 6.   
  rikato's avatar

  2013 bestaat tog niet O.o

 7.   
  GamerJaime's avatar

  fdennis schreef, "Kwa extraatjes naast fifa , cod en Ac worden we dit jaar toch wel minder verwend dan vorig jaar. Hitman zal ongetwijfeld vet worden maar daar ben je wel sneller klaar mee dan een Skyrim of een Bf3. Zelfde geld voor Dishonored. Denk dat alleen Far Cry 3 50+ game uren gaat krijgen. "

  True maar je krijgt nu wel heel veel toppers die achter elkaar gaan verschijnen. En je noemt een BF3, maar dit jaar krijg je daar Medal Of Honor voor in de plaats.

 8.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Een hele goede mooie Beste Peter, Leon! 🙂

  Ik heb ook geen tijd om al mijn games te spelen en zeker niet nu er AAA titels de aankomende 15 maanden achter elkaar verschijnen. Daarom ben ik van plan om in december met de kerstaanbiedingen en in de zomervakantie met de uitverkoop ook nog andere AAA titels op te kunnen pakken en die zo in mijn zomer- en kerstvakantie kan spelen. Misschien dat ik zelfs volgend jaar naar Campzone ga met mijn tent, tv en Xbox 360 zodat ik daar dagen lang achter elkaar rustig kan genieten van alle gemiste games! 😀

 9.   
  toqeer's avatar

  lijkt er soms wel op of er geen eind aan komt 😛