One Piece: Pirate Warriors

Tijdens Gamescom mocht ik al kennismaken met One Piece: Pirate Warriors, een spel gebaseerd op de populairste Japanse animatieserie van het moment. Destijds vreesde ik dat de game helaas de middenmoot niet zou kunnen ontstijgen en hoewel Pirate Warriors zeker diens momenten kent, blijkt deze voorspelling niet bijgesteld te hoeven worden.

Humor

One Piece kent een wereld waar water de wereld grotendeels vormgeeft en is piraterij één van de manieren om in je eigen levensonderhoud te voorzien. De era der piraten is namelijk aangebroken en degene die de schat van Gold Roger weet te vinden, kan zichzelf met recht piratenkoning noemen. Luffy is een jongen met een droom: hij wil de crème de la crème van de piratenwereld zijn en die titel dan ook voor zichzelf claimen. Een kleine kanttekening: hij is praktisch gezien zo gek als een deur.

Dat is echter geen enkel probleem, want de rest van de cast van One Piece is dit ook. Een snoodaard die zichzelf Buggy the Clown noemt, of Mr. Crocodile: het zijn slechts enkele van de bizarre personages die de reeks rijk is. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de serie niet alleen draait om actie, maar ook teert op diens meer dan absurde humor. Alle elementen die de animatiereeks sterk maken, zijn gelukkig ook te vinden in One Piece: Pirate Warriors.

De essentie

De One Piece-serie kenmerkt zich dankzij diens unieke grafische stijl en het is goed om te zien dat deze op de juiste wijze is overgezet naar de nieuwste game gebaseerd op de reeks. Alle emoties, bewegingen en gekke bekken van de figuren kloppen precies, waardoor je écht het gevoel hebt met Luffy en kornuiten op pad te gaan. Met name het grafische component draagt bij aan het goed overbrengen van de essentie van One Piece.

Ontwikkelaar Omega Force heeft er goed aan gedaan om te kiezen voor een dikke cel shaded-laag, want de personages komen zo beslist tot hun recht. Niet alleen springen de figuren er extra uit, ook worden de felle kleuren nog eens extra aangezet. Bovendien wordt er veel gebruikgemaakt van kruis-arceringen om zo mooie schaduwen op de lichamen van de personages af te beelden. Dit weet het gevoel dat je bezig bent met een speelbare anime nog eens extra te versterken.

Niet de kwaliteit

Waar One Piece als animereeks veelal wordt geprezen, kan helaas niet hetzelfde worden gezegd van Pirate Warriors. De game voelt qua inhoud precies aan als een gemiddeld Dynasty Warriors-deel en die franchise kampt al jaren met dezelfde minpunten. Zo is ook One Piece: Pirate Warriors een spel met erg repetitieve gameplay, want je bent continu bezig met dezelfde combo’s om oneindige stromen identieke tegenstanders om te leggen. Dat je vijanden ook een werkelijk belabberde AI kennen, maakt het niet echt beter.

Ook jammer is dat het spel niet een volledig pakket weet te bieden. Enkele van de memorabele momenten van de reeks zul je niet terugvinden in Pirate Warriors. Zo bevat het spel niet de grote Skypeia- en Thriller Bark-arcs en worden de meeste gebeurtenissen wel heel snel verteld. Nieuwkomers zullen dus weinig meekrijgen van het verhaal, daar veel al als bekend terrein wordt beschouwd.

Conclusie

One Piece: Pirate Warriors weet de essentie van de manga- en animereeks goed te vatten, maar helaas leent de game wel erg veel van een andere franchise. Het spel is namelijk precies Dynasty Warriors, maar dan in een ander jasje. Helaas brengt dat ook een scala aan minpunten met zich mee, waardoor One Piece kampt met bijvoorbeeld een belabberde AI en repetitieve gameplay. De game moest de vijftienjarige verjaardag van de reeks op gepaste wijze vieren, maar dat blijkt met Pirate Warriors toch niet helemaal mogelijk.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Grafisch erg sterk
 • Essentie serie goed overgebracht

Wat is NOT

 • Erg repetitieve gameplay
 • Niet alle momenten van de reeks
 • Belabberde AI

6.4

 1.   
  heavenwarrior's avatar

  Ik hou van One Piece 😀 😀

 2.   
  Vinstaro's avatar

  Waarom is dit spel niet dubbed one piece heeft een van de bezte dubs ooit na db dbz en db gt, whyyyy pirate warriors een grote reden om het niet te kopen. Raar elk naruto en dbz spel is wel dubbed.ps dit is geen reden omij te overtuigen van sub dat heb ik al gezien 😆

 3.   
  Smannie's avatar

  Ach hij is best te doen, gelukkig volg ik de serie zelf ook dus dat maakt het eenvoudig om te volgen.
  Ik kan me alleen wel goed indenken dat dit voor een nieuweling niet te doen is en ja, de AI is uitermatie [email protected]

  Voor de kenners een leuke aanwinst, voor de nieuwe spelers… laat maar varen. 😆

 4.   
  Vinstaro's avatar

  dub