GN Achtergrond: Het verhaal van Dishonored

Alle informatie in deze GN Achtergrond is online te vinden en reeds bekendgemaakt door Bethesda. Wij hebben er simpelweg een samenhangend verhaal van gemaakt. Er zijn dan ook geen spoilers te vinden over het verhaal later in de game, maar wel over het begin en de algehele setting. Wil je volledig blanco Dishonored spelen bij launch, dan verzoeken we je dit artikel niet te lezen.

Bij de meest populaire games op GamersNET mag Dishonored niet ontbreken. Hardcore gamers weten nu eenmaal waar ze van houden en al sinds de debut trailer van Dishonored zijn veel bezoekers enthousiast geworden. Dat je levels op verschillende manieren kunt oplossen met behulp van extreem vette superkachten en wapens is inmiddels duidelijk, maar veel mensen vragen zich hardop af waar Dishonored echt om draait. Spreken we met Dishonored over een verhaal dat sterk genoeg is om uit te groeien tot een franchise, of gaat Dishonered éénmalig een lekkere ervaring worden? Wij nemen je in deze GN Achtergrond mee in het verhaal van Dishonored, zijn hoofdpersonages en de setting.

Meer informatie over de gameplay? Lees de Dishonored hands-on of bekijk de videopreview!

Dunwall – capital of the Empire of Isles

Over de stijl van de game is al heel veel geschreven en die stijl heeft mede te maken met de locatie waar Dishonored zich afspeelt. Dunwall is een industriestad en ook nog eens de hoofdstad van de Empire of Isles, waar vier andere staten onder vallen. De stad verdient zijn geld met het verwerken van walvisolie, maar op het moment van spelen is er een vreselijke pandemie gaande waar duizenden mensen aan sterven. Toch is de stad extreem rijk, mede dankzij een nieuwe techniek om walvissen te ontdoen van hun olie, maar het zijn alleen de meest welvarende burgers die van deze technologieën profiteren. Er heerst dus chaos en criminaliteit viert hoogtij. De City Watch heeft zijn handen vol en daarnaast het mandaat gekregen om keihard op te treden tegen de opstandige bevolking.

De stijl van de game wordt door velen vergeleken met Bioshock, wat op zicht niet raar is, want ook Dishonored weet een zeer sfeervolle plaats neer te zetten temidden van dood, verderf, viezigheid en ziekte.

ight

The Outsider – part devil, part angel, and entirely ambiguous

Jij kruipt in de huid van Corvo Attano, de lijfwacht van keizerin Jessime Kaldwin. Je keert aan het begin van de game net terug van een reis naar de andere eilanden van het land om hulp te vragen bij het bestrijden van de chaos in de stad. Echter, eenmaal teruggekeerd word je gevangen genomen en beschuldigd van de moord op de keizerin. Zoals we allemaal in de eerste trailer hebben kunnen zien, is het hier waar je in contact komt met een mysterieus figuur (The Outsider), die je via een aanraking superkrachten geeft. The Outsider is de enige persoon in de wereld die krachten kan doorgeven en hij wordt dan ook aanbeden voor een groot deel van de bevolking. Dat hij part devil, part angel, and entirely ambiguous (dubbelzinnig) wordt genoemd, zegt al iets over hem.

Gelukkig is het duidelijk wie verantwoordelijk is voor de dood van de Keizerin. Hiram Burrows is een echte aristocraat en vindt dat de Keizerin veel te aardig was tegen de bevolking. Hij wil orde, geen chaos en regeren met harde hand. Na de dood van de keizerin is Burrows regent geworden en hij voert zijn keiharde plannen dan ook uit. Arme mensen krijgen geen toegang meer tot medicijnen tegen de plaag en iedereen die zich verzet moet het met de dood bekopen. Corvo wil zorgen dat regent Burrows zijn macht weer afstaat aan de enige persoon die recht heeft op de troon. De dochter van de Keizerin, Emily Kaldwin, die het grootste deel van haar jeugd is beschermd door Corvo.

eft

Piero vs. Sokolof

Onder deze bovenste laag spelen nog meer rivaliteiten. Zo heeft Corvo zijn krachtige masker te danken aan Piero, een uitvinder die ook een officieus medicijn tegen de plaag heeft ontwikkeld. Het officiële medicijn komt echter van de hand van Anton Sokolof, die nauw samenwerkt met de regent. Hij is ook verantwoordelijk voor de technologische ontwikkelingen in de stad en heeft dus erg veel macht gekregen. En dan is daar nog Thaddeus Campbell, de religieuze leider van het land, die ook aan de kant staat van regent Burrows. Corvo heeft dus genoeg tegenstanders!

Dan terug naar de vraag: heeft Dishonored een verhaal dat diep genoeg is om uit te kunnen groeien tot een franchise? Nu ik me verdiept heb in alles wat te maken heeft met Dishonored, kan ik met recht zeggen dat het verhaal erg interessant is. Bethesda zelf heeft sinds de eerste trailer vooral de focus gelegd op de gameplay van de game, maar de personages zijn op zijn minst even interessant. Een regent met zijn kornuiten tegen rebellen, met behulp van een mysterieus figuur met superkrachten: het is al sinds Star Wars een sterke mix voor een diep verhaal dat genoeg ruimte biedt voor Dishonored 2. Er zijn immers vier steden in het rijk en we krijgen er maar één te zien in de eerste Dishonored.

Volgende week bespreken we de superkrachten van Dishonored in een nieuwe GN Achtergrond!
  1.   
    ronineter's avatar

    Omg, bedankt peter nu wil Ik die game alleen nog maar meer hebben.

  2.   
    toqeer's avatar

    deze moet ik nog steeds een keer halen 🙂