The Cabin in the Woods DVD

Vijf vrienden gaan voor een weekend naar een hutje in de bossen. Beetje blowen, lekker zuipen en uiteindelijk de nodige sex. Think you know the story? Think Again!

Truman Show

Het verhaal is inderdaad zo oud als het houten huisje waar het vijftal heen gaat. We hebben de blowende loser, de sympathieke nerd, de stoere atleet met zijn domme blondje en last but not least de rebelse maagd. De bekendste acteur van deze vijf jongeren is Chris Hemsworth die na Thor en the Huntsman opnieuw een bonk spieren neerzet. Zijn personage Curt mag het mysterieuze verblijf lenen van zijn neef. Wat al snel duidelijk wordt is dat er zich een soort Truman Show afspeelt. De vijf worden van alle kanten gevolgd. Waarom, dat gaan we je niet vertellen maar het maakt de film langs één kant een stuk spannender. Het verhaal heeft zo veel meer voorhanden dan op het eerste gezicht lijkt. Langs de andere kant wordt dankzij de afstandelijke controle de film nooit echt eng. In een grote controlekamer zitten twee ‘geleerden’ met een team niet alleen te kijken maar bepalen ook wat er gaat gebeuren. Enig weerwerk van de poppetjes en op allerlei manieren wordt er ingegrepen.

Avengers

Ondertussen proberen de drie jongens en twee meiden er het beste van te maken. Toch worden er rare dingen ontdekt, zeker als ze op een kelder stuiten. Vanaf dan wordt The Cabin in the Woods een ware ode aan het horrorgenre. Voor de fan is het een feest aan herkenning en de typische cliche’s komen in rap tempo voorbij. Niet naar buiten gaan, zeker niet alleen, weg bij de ramen of deuren, hou de lichten aan… Uiteraard maken we het allemaal mee maar het is de manier waarop dat zorgt voor één van de pluspunten van de film. Uit vele soorten binnen het horrorgenre wordt er getapt: zombie, slasher, monster, Japanse horror…

De film is niet alleen een ode maar ook een soort van respons richting de huidige horrorfilms die een gebrek aan originaliteit en kwaliteit bezitten. Net als Scream is The Cabin in the Woods een soort van parodie, verklaring en nieuwe start voor het genre. Het duo verantwoordelijk voor de film Drew Goddard en Joss Whedon heeft al heel wat ervaring op het vlak van bijzondere sci-fi en horror. Samen werkten ze aan Buffy: the Vampire Slayer en de spin-off Angel. Goddard schreef later afleveringen voor Lost en het script van Cloverfield terwijl Whedon ons dit jaar nog omverblies met The Avengers.

Conclusie

Net als in die superheldenfilm draait het om de diverse personages en die worden sterk neergezet in The Cabin in the Woods. Vooral de onbekende Fran Kranz is goed gecast als stoner Marty die al lang door heeft dat ze te maken hebben met ‘hogere sferen’. Hij zorgt zelfs voor enkele leuke extra’s op de dvd. De rest van de features is sowieso prima in orde. Een uitgebreide en boeiende making of, documentaires over het maken van de monsters en de visual effects en een interessante commentaar track. Vooral de twee filmmakers komen regelmatig in beeld met de pure passie om hun droom te laten uitkomen. De twee brengen bij elkaar het beste naar boven en daar kan de kijker de vruchten van plukken. Helaas lijkt een sequel uitgesloten want van dit soort films mogen er meer gemaakt worden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Verschillende verhaallijnen
  • Personages
  • Monsters

Wat is NOT

  • Nooit echt eng

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren