Borderlands 2: Welke klasse is klasse?

Borderlands 2 is een tijdloze game en dat is mede te danken aan het feit dat er veel DLC verschijnt. Zelfs op het gebied van klassen krijgen we soms een nieuwe. Maar welk karakter is eigenlijk het beste? Gelukkig helpen wij je op weg. Welke klasse moet je kiezen en welke route binnen elke skill tree is het fijnst om te gebruiken? Vergeet overigens niet dat je route in de skill tree altijd te wijzigen is voor een klein ingame bedrag, dus veranderen kan altijd. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om verschillende routes te combineren.

Weten waarom Borderlands 2 een 9.0 verdient? – lees de Borderlands 2 review

Klasse: Psycho (DLC)
Naam: Krieg
Specialisme: Buzz Axe Rampage
Gebruiken als:

ightJe een echte uitdaging wilt! Krieg is gemaakt door en voor veteranen van het spel. Waar eerdere klassen logische richtingen hadden in de skill tree, zijn de krachten van Krieg moeilijker te begrijpen. Zo kan het voorkomen dat een kracht van Krieg pas echt tot zijn recht komt als hij fire damage krijgt. Dit natuurlijk vanwege zijn onuitputtelijke woede en zijn dubbele persoonlijkheid. Het combineren van verschillende krachten tijdens verschillende gebeurtenissen, maakt het dat je Krieg enorm goed moet kennen. Speel je alleen, dan is de route Bloodlust ideaal, omdat je damage stijgt naarmate je vaker geraakt wordt.

Blood Trance is de tweede route en leuk voor coöperatieve. Deze route focust namelijk op zijn Buzz Axe Rampage kracht, die niet alleen erg vet is, maar ook close quarters. Het helpt dus om wat vrienden te hebben om je te beschermen. De derde route Hellborn is veruit de moeilijkste van het spel, omdat de tofste krachten pas echt naar voren komen als Krieg in brand staat. Nadenken dus!

Klasse: Mechromancer (DLC)
Naam: Gaige
Specialisme: Death-Trap
Gebruiken als:

eftJe het leuk vindt om een huisdier te hebben! Gaige kan namelijk Death-Trap oproepen om haar te ondersteunen in gevechten. En dat is tof, want afhankelijk van de skill tree, kun je Death-Trap helemaal vormen naar je eigen wensen. In singleplayer is het verstandig de Little Big Trouble route te gebruiken. Dit maakt Death-Trap een heuse tank die alle klappen voor je ophangt.

Speel je met vrienden en wil je daardoor een beetje extra uitdaging, dan is de route Ordered Chaos perfect voor jou. Dit is de moeilijkste route in de game en laat je van alles proberen in plaats van te focussen op één kracht. De derde route is Best Friend Forever, die qua balans niet heel sterk is. Het gebruik van deze route maakt de game namelijk een stuk makkelijker.

ightKlasse: Commando
Naam: Axton
Specialisme: Turrets
Gebruiken als:

Je dol bent op technische wapens die al het werk voor je doen natuurlijk! Welke van de drie richtingen je ook kiest, de turret zal altijd van belang zijn in de gevechten die je aangaat. Echter, speel je de game in singleplayer, dan is het met de Commando verstandig om voor de Survival kant te kiezen. Tegenstanders zijn niet makkelijk te verslaan in Borderlands 2 en Survival zorgt voor extra health dat absoluut nodig is.

In coöp zou ik kiezen voor Guerrilla, de richting die zich volledig focust op je turrets. Het begint met het steeds langer blijven staan van de tijdelijke hulp, om uiteindelijk rakketten af te kunnen vuren en er zelfs twee te gebruiken. Mijn ultieme doel met deze klasse is dan ook om zelf zo weinig mogelijk te doen en te kijken hoe mijn liefjes al het werk voor me doen.


Klasse: Siren
Naam: Maya
Specialisme: Phase Lock
Gebruiken als:

eftMaya is één van de zes bestaande Sirens (Lilith uit Borderlands is er ook één) en je speelt met Maya als je het tof vind om anderen te helpen vijanden te verslaan. Ze staat zeker haar mannetje, maar ze heeft absoluut een ondersteunende rol. Phase Lock zorgt ervoor dat vijanden gevangen raken in een telekinetisch veld en in multiplayer is het dan ook het fijnst als je je hierop focust. Hoe je dat doet maakt niet uit, het resultaat van de route Motion is Thoughlock, dat ervoor zorgt dat tegenstanders op elkaar gaan schieten. Cataclysm zorgt ervoor dat hele groepen tegenstanders worden vastgezet.

Speel je de game alleen dan is het wederom verstandig om de route te bewandelen die ervoor zorgt dat je snel meer health krijgt. De game is pittig in je eentje en dus is Harmony het beste in een singleplayer ervaring.


ightKlasse: Gunzerker
Naam: Salvador
Specialisme: Gunzerking
Gebruiken als:

Je de bad ass Call of Duty-speler bent die het liefst alleen maar dood en verderf zaait! Strategie? Wat is dat? Schieten zul je! Het is ook niet gek dat de Gunzerker Gunzerking als specialisme heeft. Gunzerking zorgt er overigens voor dat je health en munitie voor een bepaalde tijd wordt aangevuld. Ook krijg je een tweede wapen onder je knoppen.

Of je nu de route Gunlust, Rampage of Brawn kiest, het komt allemaal op hetzelfde neer. Meer kogels, meer wapens, meer damage en meer bad ass. Overigens is de singleplayer campagne het gemakkelijkst met de Gunzerker, omdat je jezelf altijd uit een benarde situatie kunt redden door Gunzerking te gebruiken en je health direct te verdubbelen.


ightKlasse: Assassin
Naam: Zer0
Specialisme: Deception
Gebruiken als:

Je Ninja wilt spelen natuurlijk! Of sniper. In beide gevallen krijg je met Deception de mogelijkheid om een decoy van jezelf te gebruiken, wat natuurlijk de perfecte afleiding is. De te bewandelen route is verder het gemakkelijkst te bepalen bij Zer0, omdat ze compleet verschillend zijn. Er is geen middenweg, je wordt in de route Sniping een sluipschutter van lange afstand en bij de route Bloodshed een zwaardvechter.

In een team zijn beide een fantastische toevoeging aan het geheel, waarbij je als Sniper je wapen uiteindelijk perfect stil kunt leggen en Critical Damage kunt opbouwen en als zwaardvechter kun je een combo opbouwen, waardoor je meerdere decoys kunt gebruiken en de tijd daarvan kunt verlengen.

Singleplayer is het moeilijkst met de Assassin, want het is absoluut geen all rounder met veel health. De derde route Cunning biedt echter wel een aantal upgrades met health regeneration en extra damage.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Over een minuut of 10 kan ik ook eindelijk beginnen. Maar ook na het lezen van dit artikel twijfel ik nog steeds tussen Zer0 en Axton … 😳

 2.   
  DeathTrap's avatar

  ik kan niet wachten tot de Mechromance DLC komt, schijnt een kick-ass class te zijn 8)

 3.   
  Daan's avatar

  Ik heb hem nu ook thuis alleen ben nog met Borderlands 1 bezig dus laat hem nog lekker even rechts liggen. 🙄

 4.   
  Pretbek's avatar

  Zero is echt de veste klas denk ik. Maar iedereen vind die geweldig, en vaak is ie dan minder goed :P. Denk dat Axton het leukste is om mee te spelen

 5.   
  pizza78's avatar

  Ik ben zelf met Axton bezig. Bevalt mij tot nu toe wel. Ben nu een leveltje 6 met een aantal Baddass punten. Erggg leuk spel. Wordt weinig slaap dit weekend 😕

 6.   
  StaRific's avatar

  Heb al een paar dagen kunnen spelen. Zero is vet ^^

 7.   
  Steen's avatar

  Ik ben het niet helemaal eens over Salvador, Ik heb hem genomen vanwege de Brawn skill tree, dan neem ik namelijk alle damage op me als een tank, terwijl de rest van mijn team ze uitschakelen 😆

 8.   
  Kimixi's avatar

  Gaige blijft mijn favoriet!
  Death-trap is een handig huisdiertje maar de elemental damage die Gaige veroorzaakt is gewoonweg bruut!