GN Achtergrond: Turtle Beach Ear Force X42

Met de komst van GamersNET V5 gaat er wel één en ander veranderen op de site. Niet alleen krijgen we straks een mooi nieuw uiterlijk met nog meer functionaliteiten voor jullie, maar ook gaan we ons verbreden op het gebied van hardware en mobiele games. Dat is nodig ook, want met zoveel op de markt is het aan ons om te vertellen wat het beste is voor jullie, de meest fanatieke gamers. Twee weken geleden waren we bij de Ubisoft Digital Days voor onze kennismaking met hun mobiele games voor het komende jaar, nu kregen wij van Turtle Beach de kans om voor het eerst een headset van hun te bespreken. En het is een kek apparaatje die Ear Force X42 voor de Xbox 360!

Pijn lijden kost niks!

Iedereen die een Xbox 360 heeft, ergert zich waarschijnlijk dood aan de headset die bij het apparaat geleverd wordt. Het geluid is niet fantastisch, de microfoon is niet al te best, maar bovenal, het doet pijn! Persoonlijk heb ik redelijk grote oren en na een aantal minuten begint het bij mij al pijn te doen en na een uur heb ik het idee met grote zweren vol pus te spelen. Dit blijkt nooit het geval, maar toch, het is irritant. Nu is een draadloze headset van een derde partij een goede oplossing en zeker Turtle Beach is onder ons gamers een enorm populair merk. Echter, deze apparaten zijn duur. Deze Ear Force X42 heeft een adviesprijs van 150 euro en de vraag blijft dan natuurlijk of dit het waard is.


Waardeoordelen zijn natuurlijk erg persoonlijk, maar met de X42 haal je wel een enorm vet apparaat in huis. De knopjes zijn schitterend verwerkt in de hoofdtelefoon en zelfs het batterijklepje voelt robuuster dan we gewend zijn. Daarnaast zit het als gegoten. Afgelopen weekend heb ik twee volle dagen Borderlands 2 gespeeld en ik heb geen seconde last gehad van de headset. Dit komt niet alleen door de fijne pasvorm, maar ook door het lichte gewicht van het apparaat, dat overigens contact maakt met een 5GHz WiFi-verbinding. Het basisstation is ook mooi afgewerkt en staat prachtig te pronken naast je Xbox 360.

eft
Echt voor gamers
Dan de geluidskwaliteit. Het is niet gek dat wij op speelsessies vaak een Turle Beach headset op onze oren krijgen, want het geluid is fantastisch. Het geluid komt van zes kanten en bij het spelen van een game hoor je precies waar de actie vandaan komt. Dit is met een gewoon Dolby-setje vaak alleen te horen als het geluid hard staat, maar bij een headset als deze is elk subtiel geluidje links- of rechtsachter perfect op te vangen. Daarnaast is ook het stemgeluid van anderen beter te horen. Het is ook mogelijk via het apparaat de verhouding tussen stemvolume en gamevolume te wijzigen.

Het enige waar ik een beetje problemen mee had was het opzetten van het hele systeem. Met een USB- en een glasvezelkabel (ja, ook dat kan de Xbox 360, nooit geweten!) hangt er wel veel uit je Xbox 360 en als leek heeft dat me wel een half uurtje gekost, want ook de instellingen van je Xbox 360 moeten aangepast worden. Gelukkig kun je gemakkelijk het stappenplan in de handleiding volgen, maar dat is voor gamers altijd de laatste optie, na het eerst zelf 150 keer geprobeerd te hebben!

Conclusie

Er is weinig aan te merken op de Turtle Beach Ear Force X42 headset. Het is immers een A-merk dat altijd voor de kwaliteit gaat. Prijzig is het apparaat daarom ook, maar dan haal je ook wat in huis. Voor gamers is Turtle Beach tegenwoordig een fantastisch merk en dat laat de fabrikant ook zien met de X42. Gebruiksgemak, stijl en kwaliteit, dat is wat je in huis haalt. En wat is 150 euro (of minder!) op een mensenleven…

  1.   
    ronineter's avatar

    Mischien handig een andere naam voor dit soort nieuws posts te maken, ik dacht namelijk dat het over de geschiedenis van gamersnet ging

  2.   
    Gunrunner120's avatar

    ronineter schreef, "Mischien handig een andere naam voor dit soort nieuws posts te maken, ik dacht namelijk dat het over de geschiedenis van gamersnet ging
    "

    inderdaad
    😛

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Peter heeft grote OREN hihi dat is me eigenlijk nog niet eens opgevallen, zal daar zeker een volgende keer als er een GN filmpje weer is op letten.

  4.   
    Neolite's avatar

    Grote oren = grote schelp. Dit heb ik zelf ook ondervonden en kan eigenlijk niet meer zonder een fatsoenlijk schelp om mijn oren.

  5.   
    rodrift's avatar

    vind ze maar slecht met hun 5.1 gepraat zit maar een speaker in je oorschelp, heb zelf tritton en die heeft er teminste echt 5.1