Tekken Tag Tournament 2

Tekken Tag Tournament wist een revolutionair principe het vechtgenre in te loodsen, door iedere speler met twee personages te laten knokken. Deze kon je ieder moment wisselen om zo strategisch gebruik te maken van de sterke punten van verschillende figuren. De game verscheen inmiddels alweer twaalf jaar geleden, waardoor het wel weer tijd is voor een tweede deel. Gelukkig kan volmondig gezegd worden dat Tekken Tag Tournament 2 een welkome aanvulling vormt op de reeks.

Tag

Het is niet geheel verrassend dat Tekken Tag Tournament 2 zich kenmerkt met diens tag-element, waarin je een team van twee figuren kunt kiezen om hiermee afwisselend te vechten. Het leuke is echter wel dat juist hierin de vernieuwingen zitten. Tijdens het knokken kun je ook gebruik maken van beide personages door af en toe samen combo’s uit te voeten. Er zijn meer mogelijkheden en meer aanvallen die je hierbij kunt inzetten, want nu kun je bijvoorbeeld je tegenstander vastpakken, waarna je bondgenoot hem of haar van een aantal pijnlijke stoten voorziet. Heerlijk!

Wel is de grote vraag: wat is de volgende stap? Qua vaardigheden weet de game dan wel genoeg nieuws te bieden middels met name de verbetering van het tag-gedeelte, maar de gameplay op zich is daarmee wel verbreed alleen niet per se verrijkt. Tekken Tag Tournament 2 blijft in essentie gewoon een Tekken-titel en het vechten kan nog zeker iets dieper. Het is echter nog de vraag of Namco Bandai dit in een volgende Tekken zal doorvoeren. Voorlopig is het echter nog wel voldoende, doordat de game genoeg heeft om dit te compenseren.

Functionaliteiten

Het is goed om te zien dat Tekken Tag Tournament 2 schittert dankzij diens volledigheid. De game biedt een lekker compleet pakket, waarbij de focus ligt op het multiplayer-aspect. Dit is zeker mooi, aangezien de community van de bekende vechtreeks goed leeft. De World Tekken Federation-service vormt hierbij een mooie aanvulling, aangezien deze het vergelijken van statistieken vergemakkelijkt en het spelen verrijkt zoals Autolog en Battlelog dat ook doen voor respectievelijk Need for Speed en Battlefield. Ook aangenaam is dat de service, in ieder geval nu nog, gratis wordt aangeboden.

Nog beter is dat er veel is gedaan om de beginnende spelers op weg te helpen, want niet alleen is het een en ander gedaan op het gebied van reguliere tutorials, ook heeft Namco Bandai op andere wijze verbeteringen doorgevoerd. Met name Fight Lab laat je op speelse wijze kennismaken met de verscheidene aanvallen die de game rijk is. Elke vaardigheid van een robot genaamd Combot kun je namelijk naar eigen smaak aanpassen om zo jouw ultieme vechter te creëren. Doordat je elke aanval onder de loep moet nemen, leer je deze des te sneller.

Missers

Helaas weet Tekken Tag Tournament 2 niet op elk punt te scoren, aangezien de game kampt met enkele kleine missers. Zo zijn er bij de zogeheten team matches, waarin je steeds achtereenvolgens vanuit een groep vechters met een tweetal hiervan dient te knokken, wel erg lange laadtijden tussen de verschillende gevechten. Daarnaast is het aantal gesproken zinnen die de personages hierbij voor het knokken uitspreken beperkt tot een zeer matig tweetal. Bovendien weet de Bloemenfestival-omgeving niet te overtuigen, omdat bij het draaien van de camera de voor- en achtergrond onafhankelijk van elkaar bewegen. Het resultaat is helaas een zooitje.

Sowieso weet de game grafisch niet echt te scoren. De verschillende omgevingen en de effecten worden overtuigend in beeld gebracht, maar helaas komen de personages en hun animaties minder goed uit de verf. Vooral de gezichtsanimaties zijn tot een minimum beperkt, waardoor echt grote hoogtes op het grafische vlak niet worden bereikt.

Conclusie

Tekken Tag Tournament 2 heeft voor de fervente vechter heel veel te bieden. Niet alleen worden zij meer dan ooit in de watten gelegd door de online mogelijkheden, ook is het personagerooster van de game groter dan ooit. Tevens kan de nieuwkomer volop genieten van de nieuwste toevoeging aan de langlopende vechtreeks, want met veel hulp om snel beter te worden is de game laagdrempelig gemaakt, zonder aan complexiteit in te boeten. De game kan dus met recht de meest volledige Tekken ooit genoemd worden en daar kunnen de kleine missers van het spel niets aan veranderen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Compleet pakket
 • Veel aandacht voor beginners
 • Focus op online

Wat is NOT

 • Kleine missers
 • Grafisch niet denderend

8

 1.   
  xkillcamx's avatar

  I Love Tekken Tag <3

 2.   
  Tom's avatar

  Ontzettend veel zin om de game eens een avondje te spelen met wat vrienden op de bank! Ben alleen het vertrouwen in mijn Tekken-skills kwijt sinds die Tekken boothbabe m’n ass volledig whoopte op de Namco booth. Dat was pijnlijk…

 3.   
  toqeer's avatar

  deze game ziet er wel vet uit wel goed binnen een jaar 🙂