Beste Peter, a Revolution in Vegas

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Peter, die niet begreep waarom Activision destijds True Crime: Hong Kong (tegenwoordig bekend als Sleeping Dogs) gecanceld heeft. Leon deelt dit onbegrip en maakt tevens even een uitstapje naar TV-series.

Reactie op: Beste Leon, de verrassing van augustus Beste Peter,

Ik deel je verontwaardiging over Sleeping Dogs. Toegegeven: het is niet de mooiste game en ook op technisch vlak zijn er flink wat tekortkomingen, maar Activision moet toch gezien hebben dat de gameplay verdraaid sterk is? Zeker toen een woordvoerder van ontwikkelaar United Front Games, vlak nadat Activision de game had gecanceld, bekendmaakte dat het spel “praktisch voltooid” was en dat het van begin tot eind gespeeld kon worden, keek ik verbaasd op. Square Enix heeft er duidelijk goed aan gedaan om de game over te kopen. Dat blijkt niet alleen uit de reviewscores, maar ook uit de uitstekende verkoopcijfers.

Dan wil ik nu graag even een uitstapje maken. We hebben het namelijk bijna altijd over game-relateerde zaken in onze brieven (misschien heeft dat iets te maken met de site waarop ze gepubliceerd worden), maar naast games delen wij nog een andere passie: TV-series. Wij genieten allebei van de halsbrekende capriolen van Jack Bauer in 24, de brutale acties van de corrupte agent Vic Mackey in The Shield, de mysteries op het eiland van Lost en de illegale praktijken van de motorclub Sons of Anarchy. September betekent voor ons dan ook maar één ding: nieuwe series.

Allereerst de serie waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk: Vegas. Deze vertelt het verhaal van Ralph Lamb, een rodeocowboy die het weet te schoppen tot sheriff van Las Vegas in de jaren ’60. Op een dag vraagt de burgemeester van Las Vegas aan Lamb of hij de moord op een casinomedewerker wil onderzoeken. Dan komt hij op het spoor van de gangster Vincent Savino, die vastberaden is om de hele stad onder zijn controle te krijgen. Klinkt aardig, nietwaar? Maar wat deze serie pas echt vet maakt, is dat Vincent Savino gespeeld wordt door Michael Chiklis (Vic Mackey in The Shield)! Als die kerel nu ook nog eens een gastrol krijgt in Sons of Anarchy, is het feest compleet.

Omdat we tijdens GN ON AIR al uitgebreid hebben stilgestaan bij TV-series, wil ik tot slot nog even kort Revolution behandelen. Deze serie komt van Lost-maker J.J. Abrams en al wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat het een topper is (Alcatraz was immers niet zo geweldig), wat we tot nu toe hebben gezien is veelbelovend. In Revolution zien we hoe de elektriciteit plotseling overal uitvalt. Vliegtuigen storten neer, ziekenhuizen kunnen niets doen en communicatie is onmogelijk. De beschaving springt honderden jaren achteruit en de mensheid moet het weer zien te stellen zonder stroom. Klinkt als een interessant verhaal, zeker wanneer we de eerste trailers zien. De serie lijkt zich grotendeels af te spelen in de jungle en laten we eerlijk zijn: dat is waar J.J. Abrams zich het meest op zijn gemak voelt.

Kortom: we gaan het druk krijgen. Bovenstaande series gaan zeker op wekelijkse basis gevolgd worden, er liggen thuis nog oudere series klaar en dan bereikte mij onlangs ook het bericht dat onder andere Homeland en Touch een tweede seizoen krijgen. Moeten we dan ook nog games spelen, een sociaal leven leiden en de website bijhouden? Er moeten prioriteiten gesteld worden. Kijk dus niet vreemd op als GamersNET de komende maanden opvallend leeg is…

Greets,

Leon

 1.   
  SN0WIE's avatar

  Ik wil Vegas en Revolution ook wel zien. Want dat ziet er inderdaad veel belovend uit!

 2.   
  Daan's avatar

  Er moeten prioriteiten gesteld worden. Kijk dus niet vreemd op als GamersNET de komende maanden opvallend leeg is…

  Boe! *gooit tomaat* 😡

 3.   
  GamerJaime's avatar

  PC-Daan schreef, "

  Er moeten prioriteiten gesteld worden. Kijk dus niet vreemd op als GamersNET de komende maanden opvallend leeg is…"

  Boe! *gooit tomaat* 😡

  BOE!!!!! 😡 *gooit een kist met tomaten* 👿 *zoekt hooivork en fakkel*