Wreckateer

Het aantal games voor de Kinect blijft stijgen en ook het aantal Xbox Live Arcade-games waarbij de Kinect kan worden gebruikt wordt steeds groter. Ontwikkelaars vinden steeds andere manieren om de Kinect te gebruiken voor games, wat soms voor erg verrassende resultaten zorgt. In Kinect Star Wars zat al een onderdeel waarin je dingen kon slopen en gamers die dit leuk vinden zullen zich dan ook geweldig kunnen vermaken met Wreckateer.

In Wreckateer kruip je in de huid van een jonge leerling, die in de leer is bij een sloopbedrijf. Verwacht echter niet dat je allerlei flatgebouwen met de grond gelijk mag maken, want Wreckateer heeft een Middeleeuwse, fantasy-achtige setting. Je taak is dus niet om steden te slopen, maar kastelen die zijn overspoeld door enge groene goblins.

Grote Boze Wolf

De kastelen verwoest je uiteraard niet door er als de Grote Boze Wolf tegenaan te blazen. Je hebt gelukkig wat grover geschut, namelijk een heuse kruisboogkatapult. Deze kruisboogkatapult bestuur je door te bewegen met je lichaam. Dit gaat erg gemakkelijk: om iets te lanceren plaats je eerst je handen voor je lichaam, alsof je een projectiel vastpakt, en vervolgens doe je een stap naar achteren om het projectiel zo met meer kracht af te kunnen vuren.

Daar houdt het qua controls niet op, want je hebt ook mogelijkheden om te finetunen waar je op wilt richten. Door naar links of rechts te stappen kun je de kruisboogkatapult draaien, om zo te kiezen waar je precies op wilt richten. Vervolgens spreid je je armen om het projectiel af te vuren, waarna je het projectiel nog verder kunt leiden in zijn baan naar totale vernietiging. Door met je arm het afgevuurde projectiel naar links of rechts te slaan, kun je het projectiel nog iets bijsturen.

Dit bijsturen is vooral handig als je een specifiek deel van het kasteel wilt slopen, bijvoorbeeld een gedeelte waar al wat explosieven opzitten. Door de explosieven te raken met de bal of met brokstukken van een explosie elders, kun je op een snelle manier flink wat schade veroorzaken en zoveel mogelijk punten verzamelen. Ook het raken van de groene goblins kan een bonus opleveren en het is dus zaak om strategisch te richten. Hoe meer punten, hoe waardevoller het metaal van je medaille.

Projectielen

Het leukste is echter als je andere soorten projectielen gaat gebruiken. Naast het standaard basisprojectiel kun je bijvoorbeeld ook een projectiel gebruiken dat zich op kan splitsen in meerdere kleine projectielen. Leuker vond ik nog het projectiel met uitklapbare vleugeltjes, die je kunt besturen door te doen alsof je een soort vogel bent. Het ziet er wellicht niet heel charmant uit, maar leuk is het zeker.

Omdat de controls verrassend goed werken, is Wreckateer een plezier om te spelen. Het is min of meer Angry Birds voor de Kinect, maar dan leuker vanwege de motion controls. Hierbij moet ik wel toegeven dat de levels op een gegeven moment iets aan de eentonige kant werden, maar dat vond ik geen heel groot probleem.

Conclusie

Wreckateer is een verrassend leuke Xbox Live Arcade-game die voor 800 punten (circa tien euro) verkrijgbaar is. De controls werken verrassend goed en het Angry Birds-achtige concept past hier perfect bij. De game wordt op een gegeven moment ietwat eentonig, maar Wreckateer blijft een leuke game die het geld zeker waard is.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Controls werken perfect
  • Game biedt veel speelplezier

Wat is NOT

  • Wordt op den duur eentonig

8.3

  1.   
    Stubborn's avatar

    Ik heb hem wel maar nog niet gespeld, leuk om over te lezen, nu wil ik wel beginnen met spelen 🙂