De Sims 3: Bovennatuurlijk

In elke Sims-serie zijn er wel een of meerdere uitbreidingen geweest die draaien om bovennatuurlijke wezens. De Sims: Abracadabra bevatte volop heksen en magie, De Sims 2: Appartementenleven bevatte deze ook al en De Sims 3: Na Middernacht bevatte vampieren. Met De Sims 3: Bovennatuurlijk gaat Electronic Arts helemaal los op het gebied van magie en bovennatuurlijk wezens.

En dit losgaan begint al bij Create-A-Sim, het menu waarin je je Sims kunt maken. Waar je eerder alleen normale Sims kon maken via dit menu, kun je nu ook allerlei bovennatuurlijke Sims maken via dit menu. Je kunt dus je spel meteen beginnen met een familie samengesteld uit onder andere vampieren, heksen, geesten, weerwolven en feeën. Dit brengt ook allerlei nieuwe opties met zich mee, zoals nieuwe huidskleuren in alle kleuren van de regenboog en de mogelijkheid om de vleugels van feeën aan te passen.

Vampieren

Je kunt vanaf het begin af aan ook vampieren in je huishouden hebben, die overigens iets anders zijn dan de vampieren uit Na Middernacht. Deze vampieren hebben enkele nieuwe interacties, waardoor ze meer richting de vampieren uit True Blood en Buffy gaan en minder richting de vampieren uit bijvoorbeeld Twilight. Ze zijn net ietsjes gemener en hebben net wat meer krachten dan je gewend bent.

Ook iets anders dan je gewend bent is de tijdscyclus in Bovennatuurlijk. Naast de dag- en nachtcyclus en de cyclus van de verschillende dagen van de week, is er nu namelijk ook een maancyclus. Vooral de volle maan is erg interessant, want dan gebeuren er de meest vreemde dingen. Weerwolven transformeren, zombies kruipen uit de grond en zelfs normale Sims beginnen zich een beetje vreemd te gedragen.

Maancyclus

Niet alleen tijdens volle maan is er van alles te doen, maar ook daarbuiten zijn er allerlei nieuwe mogelijkheden. Je Sims kunnen nu ook aan de slag met magie en alchemie, of ze kunnen aan de slag als waarzegger. En uiteraard kunnen ze ook gebruikmaken van hun speciale krachten en interacties. Zo kunnen feeën gebruikmaken van magie en dit ook inzetten om allerlei kattenkwaad uit te halen. Als je Sim vijanden wordt met een fee moet hij of zij dus niet vreemd opkijken als zijn kleren opeens op mysterieuze wijze verdwijnen…

Naast magie speelt ook alchemie een grote rol in Bovennatuurlijk. Je Sims kunnen allerlei drankjes kopen, die verschillende effecten hebben. De eigenschappen van je Sim kunnen hiermee worden veranderd, maar ze kunnen ook veranderen in zombies. Wil jouw Sim zelf een drankje maken, dan zullen eerst het juiste recept en natuurlijk de juiste ingrediënten moeten worden bemachtigd. Net zoals alle andere vaardigheden gaat dit ook weer samen met nieuwe levenswensen.

Voorlopige conclusie

De Sims 3: Bovennatuurlijk belooft een uitbreiding te worden die veel fans zal aanspreken. De uitbreiding bevat niet alleen een magische sfeer, maar ook veel nieuwe gameplay waar je als fan uren zoet mee zal kunnen zijn. Nieuwe voorwerpen, nieuwe kleding, nieuwe haarstijlen en een geheel nieuwe stad zijn uiteraard aanwezig. Gelukkig hoeven de fans niet lang te wachten, want al over twee weken is de uitbreiding verkrijgbaar.

 1.   
  N.Frufo's avatar

  Abracadabra is en Nachtleven in Sims 2 oke nu een andere titel Sims 3

 2.   
  Superwasbeer's avatar

  Sims 4 wordt precies hetzelfde, iets betere graphics en misschien andere namen voor uitbreidingen :/

 3.   
  Toetsje20's avatar

  Één van de topuitbreidingspakketten van De Sims 3. Ze hadden het niet beter kunnen maken dan het nu uit ziet. 🙂

 4.   
  N.Frufo's avatar

  ”Toetsje20″ schreef, "Één van de topuitbreidingspakketten van De Sims 3. Ze hadden het niet beter kunnen maken dan het nu uit ziet. 🙂 "

  Nou ik heb ten zeerst een hekel aan zombi halfdoden ze zijn altijd gemeen

  Maar het is niet leuk halfdoden ook al is het Sims gebaseerd op Mens Homosapiens

 5.   
  Toetsje20's avatar

  N.Frufo schreef, "

  ”Toetsje20″ schreef, "Één van de topuitbreidingspakketten van De Sims 3. Ze hadden het niet beter kunnen maken dan het nu uit ziet. 🙂 "

  Nou ik heb ten zeerst een hekel aan zombi halfdoden ze zijn altijd gemeen
  Maar het is niet leuk halfdoden ook al is het Sims gebaseerd op Mens Homosapiens"

  Ik heb er ook hekel aan, geef mij maar de andere bovennatuurlijke wezens. Maar ik bedoelde meer dat het spel er goed uitziet.

 6.   
  N.Frufo's avatar

  Toetsje20″]

  ”N.Frufo schreef, "[quote=”Toetsje20″ schreef, ".."

  Nou ik heb ten zeerst een hekel aan zombi halfdoden ze zijn altijd gemeen
  Maar het is niet leuk halfdoden ook al is het Sims gebaseerd op Mens Homosapiens"

  Ik heb er ook hekel aan, geef mij maar de andere bovennatuurlijke wezens. Maar ik bedoelde meer dat het spel er goed uitziet. [/quote]

  Ja dat ik met u eens Lid Toetsje20

 7.   
  Toetsje20's avatar

  N.Frufo schreef, "

  ”Toetsje20″ schreef, "[quote=”N.Frufo”].."

  Ik heb er ook hekel aan, geef mij maar de andere bovennatuurlijke wezens. Maar ik bedoelde meer dat het spel er goed uitziet. "

  Ja dat ik met u eens Lid Toetsje20[/quote]

  Je mag heus wel je of jij zeggen, ik ben 22 jaar. 🙂