GN Vooruitblik: Augustus

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Juli stelde qua releases slechts weinig voor, maar augustus belooft ons gelukkig een stuk meer te brengen op gamegebied. Blockbusters als New Super Mario Bros. 2, Darksiders II en Sleeping Dogs laten zich deze maand zien, maar ook worden zowel de liefhebbers van single- als multiplayer RPG’s gesteund met Guild Wars 2 en Tales of Graces ƒ. Bovendien kunnen we niet alleen zelf aan de slag met veelbelovende titels, ook is daar deze maand de Gamescom te Keulen, de grootste gamebeurs van Europa.

New Super Mario Bros. 2
Releasedatum: 17 augustus
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Platform: 3DS
Genre: Platform

Dat de 3DS het nu dan ook daadwerkelijk goed doet in het Westen, valt voor een groot deel toe te schrijven aan de wereldberoemde, besnorde loodgieter. De release van Super Mario 3D Land en Mario Kart 7, tezamen met een prijsverlaging van Nintendo’s handheld, wisten namelijk absoluut de verkoopcijfers goed te doen. Nu verschijnt er alweer een nieuwe platformtitel met Mario op de hoes: New Super Mario Bros. 2. Dit belooft de succesvolle, beproefde gameplay van Nintendo’s oermascotte opnieuw uit te brengen. We weten al wat we kunnen verwachten, maar dat maakt het voor de fervente platformliefhebber beslist niet minder leuk om deze maand weer lekker te kunnen rennen en springen.


Wester Wagenaar (eindredacteur):
Ik heb ongekend veel plezier gehad met New Super Mario Bros. op de Nintendo DS, omdat deze de gouden formule van de Mario-reeks weer naar het heden wist te halen, maar New Super Mario Bros. op de Wii heb ik toch overgeslagen, omdat die wel heel snel na het DS-deel kwam. Nu begint het echter toch weer te jeuken. Ik heb inmiddels wel weer zin om op vertrouwde wijze met Mario aan de slag te gaan en gelukkig weet je met die games dat het met elk deel toch wel weer snor zit.
Klik hier als je meer te weten wilt komen over New Super Mario Bros. 2…

Sleeping Dogs
Releasedatum: 17 augustus
Ontwikkelaar: United Front Games
Uitgever: Square Enix
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie

Het was lange tijd onzeker of True Crime: Hong Kong wel het levenslicht zou zien, maar na een overname van uitgever Square Enix hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken. Sleeping Dogs, zoals de game tegenwoordig heet, wordt gewoon uitgebracht en we kunnen dus deze maand in Hong Kong op brute wijze vechten, lekker knallen en met auto’s op de linkerweghelft scheuren. Zin in een sandbox-game die weer eens anders aanvoelt dan diens concurrenten? Sleeping Dogs is jouw game van augustus.


Leon Kempers (eindredacteur)
Ik geniet met volle teugen van sandbox-games die zich afspelen in the US of A, maar het is de hoogste tijd voor wat vernieuwing in dit genre. Sleeping Dogs lijkt dit te gaan brengen met een supervette Oosterse setting en gameplay die steunt op mêlee. Ook het feit dat jouw keuzes bepalen hoe geliefd je bent bij de Triads of juist de politie, spreekt mij erg aan. Ik ben ontzettend benieuwd wat Sleeping Dogs ons gaat brengen.
Klik hier als je meer te weten wilt komen over Sleeping Dogs…

Darksiders II
Releasedatum: 21 augustus
Ontwikkelaar: Vigil Games
Uitgever: THQ
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie; avontuur

Voor de buitenwereld lijkt het alsof de toekomst van uitgever THQ volledig afhangt van het succes van Darksiders II. Gelukkig belooft het met die game alleszins goed te komen. De eerste Darksiders wist met diens unieke combinatie van actie en avontuur hoge ogen te gooien en het vervolg lijkt dit op een hoger pitje voort te zetten. We kunnen vanaf 21 augustus spelen als Death, die qua vaardigheden zowel brutere gevechten als meer diverse puzzels belooft te brengen.


Eefje Schietgat (redacteur)
Darksiders was één van die zeldzame nieuwe IP’s die zowel bij pers als publiek wist te scoren. De uitgekiende mengelmoes van dungeons in de traditie van Zelda en brute combat ondergedompeld in een langgerekt adventure was ‘af’. Dit alles blijft behouden in de sequel die enthousiast opteert om wat de voorganger sterk maakte op grootsere wijze verder uit te bouwen. Hoofdpersonage Death lijkt alvast koeler dan de ijsblokjes in een zomerse Mojito en hij is dan ook het perfecte personage om het drukke najaar mee in te zetten.
Klik hier als je meer te weten wilt komen over Darksiders II…
Klik hier voor de GN On Tour over Darksiders II…

Guild Wars 2
Releasedatum: 28 augustus
Ontwikkelaar: ArenaNET
Uitgever: NCsoft
Platform: PC
Genre: MMORPG

Na de lancering van Guild Wars stond de game in eerste instantie bekend als een MMORPG zonder maandelijkse kosten, maar al gauw bleek dat de wereld van ArenaNET’s kindje ontzettend veel meer te bieden had. De expansions wisten dit gevoel nog verder te versterken, maar uiteindelijk was de volgende stap gewoon nodig. Nu komt die er dan eindelijk in de vorm van Guild Wars 2, een game die liefhebbers van MMORPG’s weer zal laten smullen met veel vernieuwingen binnen het genre.


Richard Leurs (eindredacteur)
Guild Wars 2, tja Guild Wars 2… Guild Wars 2! Wat kan ik nou over deze game zeggen wat ik nog niet eerder heb verteld. Het is de MMO van mijn dromen die ik met heel veel plezier ga spelen. De game schopt heerlijk tegen de conventies van het MMO-genre en brengt de broodnodige vernieuwing waar ik naar verlang. Wat het spel te bieden heeft lezen jullie binnenkort in onze review, maar ik kan nu al zeggen dat zowel fans als haters van MMO’s dit spel eens moeten proberen.
Klik hier als je meer te weten wilt komen over Guild Wars 2…
Klik hier voor een interview met ontwikkelaar ArenaNET…

Tales of Graces ƒ
Releasedatum: 31 augustus
Ontwikkelaar: Namco
Uitgever: Namco Bandai Games
Platform: PlayStation 3
Genre: RPG

Naast Pokémon, Final Fantasy en Dragon Quest is er eigenlijk maar één RPG-reeks die ongekende populariteit geniet in het land van de rijzende zon: de Tales-serie. Hoewel Japan inmiddels alweer een paar delen verder is, kan het Westen deze maand Tales of Graces ƒ verwachten. De JRPG belooft ons alles te brengen wat we van de serie gewend zijn: een sterk plot, kleurrijke personages, een divers real-time gevechtssysteem en meeslepende muziek. Liefhebbers van Japanse rollenspellen zijn met Tales of Graces ƒ de komende tijd absoluut voorzien.


Wester Wagenaar (eindredacteur)
Als groots liefhebber van Japanse RPG’s, en in het bijzonder de games van Namco Bandai’s Tales-reeks, heb ik bijzonder veel zin in Tales of Graces ƒ. Ik ben ongelooflijk blij dat na een lange periode van stilte eindelijk de spellen van de goed scorende reeks ook het Westen weer aandoen en met Tales of Graces ƒ lijkt de gecreëerde leegte in een keer goedgemaakt te worden. De game belooft namelijk alles te bezitten wat fans van de serie inmiddels wel mogen verwachten.
Klik hier als je meer wilt zien van Tales of Graces ƒ…

 1.   
  Elbereth's avatar

  Naar Guild wars 2 en darksiders 2 kijk ik echt uit. Die ga ik zeker halen (:

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Weer een nahhh maand.

  Bijna alle top titels komen natuurlijk altijd rond Okt/Dec en dan heb je geld tekort. 🙄

 3.   
  Battlefield Devil's avatar

  mario? omg echt niks dus deze maand.
  beetje flikker spelletjes 👿

 4.   
  xizaaR's avatar

  Battlefield Devil schreef, "mario? omg echt niks dus deze maand.
  beetje flikker spelletjes 👿 "

  Ja want alleen homoseksuelen en kleine kinderen spelen mario toch?

 5.   
  Koen45's avatar

  Waar is Dark Souls voor de PC? 🙂

 6.   
  tijn80's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Weer een nahhh maand.
  Bijna alle top titels komen natuurlijk altijd rond Okt/Dec en dan heb je geld tekort. 🙄 "

  Sleeping Dogs lijkt me anders best vet.

 7.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Ik denk dat Sleeping dogs het beste spel word van de maand, ik ga het spel zeker kopen! 🙂

 8.   
  coolsharpei's avatar

  Vond true crime altijd echt geweldig, Sleeping Dogs wordt het voor mij deze maand, de rest vind ik persoonlijk kutgames.

 9.   
  tijn80's avatar

  ”julian9947″ schreef, "Ik denk dat Sleeping dogs het beste spel word van de maand, ik ga het spel zeker kopen! 🙂 "

  ook niet erg veel concurrentie 😉

 10.   
  soldierarjan's avatar

  sleeping dogs word voor mij de game van deze maand.
  mario speel ik wel als me vriendin die heeft gehaald.

 11.   
  mmx's avatar

  mario? omg echt niks dus deze maand. beetje flikker spelletjes 👿

  Mario is niet alleen voor kids en homofielen ik 1000% hetero vind Mario games nog steeds leuk 🙂 🙂 Eerlijk gezegd vind ik deze mening van battlefield devil niet zo mooi ,gedraag je hier een beetje A U B of hou gewoon je mond .

 12.   
  Hitman047's avatar

  Sleeping Dogs staat al een tijdje in de pre-order en Darksiders II komt deze maand ook wel in de collectie. 😉

 13.   
  mmx's avatar

  Sleeping Dogs staat al een tijdje in de pre-order en Darksiders II komt deze maand ook wel in de collectie.

  Goed gezien deze wil ik ook 🙂

 14.   
  EnkiBook's avatar

  Guild Wars 2 staat zoiezo bovenaan! Darksiders 2 op de Pre-order staan. Gaat goed komen dus! 😀