GN Leestip: The Dark Knight Returns

Het is weer zover, de zomervakantie is begonnen! De vakantie is voor velen de ideale tijd om eens een boek te lezen. Nu kun je natuurlijk boeken van Baantjer of Dan Brown uit de kast trekken, je kunt op het strand aan de Middellandse zee of dat terrasje in Barcelona echter ook game-gerelateerde boeken lezen. Zo kun je je ook eens verdiepen in de wereld van Halo, Uncharted of Mass Effect. Met de GN Leestip krijg je de komende weken tips welke boeken jij op vakantie mee moet nemen.

Batman, wie kent deze superheld nu niet? De laatste jaren heeft The Dark Knight ongelooflijk aan populariteit gewonnen door de films Batman Begins, The Dark Knight en het aankomende The Dark Knight Rises, maar ook door Rocksteady’s games Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City. Tevens komt hij in de LEGO-games langs, onlangs verscheen LEGO Batman 2: DC Super Heroes. Oorspronkelijk komt de superheld uiteraard uit comics en hiervan zijn er honderden. Eรฉn van deze comics is Batman: The Dark Knight Returns en deze is zeker het lezen waard!

Batman: The Dark Knight Returns bestaat uit vier verschillende verhalen: The Dark Knight Returns, The Dark Knight Triumphant, Hunt The Dark Knight en The Dark Knight Falls. De verschillende delen volgen elkaar echter wel op, zodat er een overkoepelend verhaal is. Bruce Wayne is een oude man geworden en heeft zich al enige tijd teruggetrokken uit de bestrijding van de misdaad. Door zijn afwezigheid hebben de Mutants de straten overgenomen.

Nadat Wayne met deze misdadigers in aanraking komt, besluit hij dat het tijd is om het onrecht, en met name de Mutants, te bestrijden. In de gevechten tegen hen redt hij onder andere Carrie Kelly, welke zich opwerpt als de nieuwe Robin. Iemand die Batman goed kan gebruiken, zijn lijf werkt door zijn leeftijd immers niet altijd meer even goed mee.

Tijdens de strijd met de Mutants steekt er een nieuw probleem de kop op. De Joker, Batman’s aartsvijand, heeft een nieuw meesterplan bedacht om een grote massamoord te plegen. Uiteraard is het aan The Dark Knight om hem hiervan te weerhouden, waarbij ook Robin hem een helpende hand toe moet steken.

In het laatste deel van het boek verschijnt ook Superman op het toneel. De Amerikaanse regering heeft hem gevraagd om Batman te stoppen met zijn gewelddadige strijd tegen de misdaad. Nu laat Batman dit uiteraard niet zomaar gebeuren, wat een heuse strijd der titanen oplevert.

Heb jij ook een interessante tip voor ons? Laat je suggestie achter in de reacties en volg GamersNET ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Leestip gemist? Check de vorige! A Song of Ice and Fire Veel leesplezier!
 1.   
  firehopper211's avatar

  Nice! alleen zit er nooit ergens een goeie comic zaak bij mij in de buurt. ๐Ÿ™

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Toevallig heb ik deze bij Bol.com gekocht. Bij bijv. bookdepository.co.uk kun je hem nog goedkoper oppikken. ๐Ÿ˜‰

  Zelf ben ik ook nooit in een echte comic zaak geweest. Lijkt me wel een keer tof. ๐Ÿ™‚

 3.   
  tijn80's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Toevallig heb ik deze bij Bol.com gekocht. Bij bijv. bookdepository.co.uk kun je hem nog goedkoper oppikken. ๐Ÿ˜‰
  Zelf ben ik ook nooit in een echte comic zaak geweest. Lijkt me wel een keer tof. :)"

  Ik heb deze eens doorgebladerd, maar vond de tekenstijl niet echt mijn smaak. Er bestaat overigens ook een nederlandse uitgave van deze, die is alleen moeilijker te vinden (hier bijvoorbeeld). Batman jaar 1 en 2 heb ik wel. Die zijn wel tof.
  Als je ooit in Eindhoven komt: Eppo. Die hebben echt reteveel comics

 4.   
  JappieYo's avatar

  nog een leestip de assassins creed boeken geschreven door oliver bowden! Assassins creed: Renaissance is echt net assassins creed 2.

 5.   
  tijn80's avatar

  JappieYo schreef, "nog een leestip de assassins creed boeken geschreven door oliver bowden! Assassins creed: Renaissance is echt net assassins creed 2. "

  Dat komt omdat deze de verhaal lijn van AC2 volgt…

 6.   
  JappieYo's avatar

  Ja dat weet ik maar dan is het nog wel een leuk boek om te lezen. zelf heb ik nooit AC2 gespeeld maar kon precies met iemand die wel het spel heeft gespeeld alles navertellen, wanneer wat gebeurde e.d.

 7.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Hier nog een leestip van Killgamer01: De game Metro 2033 uit 2010 voor de Xbox 360 en PC is gebasseerd op een boek uit 2005 van een Russische schrijver, het boek heet: Metro 2033. In Rusland was het boek een groot succes, 2 miljoen lezers van de internet versie en een half miljoen verkochte gedrukte exemplaren en vertalingen in tientallen talen. Aan de hand daarvan is er een game gebasseerd op het boek gemaakt, de game: Metro 2033. Het boek gaat dus ook over Artjom die in het jaar 2033 onder de grond in de metro leeft. Twintig jaar geleden, in 2013 was er een nucleare oorlog.

  http://www.bol.com/nl/p/metro-2033/1001004009830123/ (11,99 voor de Engelse versie) http://www.bol.com/nl/p/metro-2033/9200000005426778/ (26,15 voor de Nederlandse versie)

 8.   
  tijn80's avatar

  Van Splinter Cell zijn er ook een aantal boeken. Volgens mij zijn ze alleen in het engels en duits verschenen.
  http://www.bol.com/nl/p/tom-clancy-s-splinter-cell/1001004002329172/