GN Travels: Het ijskoude Skyrim

Soms heb je gewoonweg eens zin in een vakantie naar een wat minder bekende bestemming. Frankrijk heb je inmiddels wel gezien, het enige Italië dat je nog wilt zien is in een van de Assassin’s Creed-games te vinden en het Moskou van 2012 heeft gewoonweg niet de charme van het Moskou van 2033. GamersNET is daarom voor jullie langsgegaan bij verschillende reisbureaus, om daar een reis te boeken naar exotischer locaties. Of deze locaties aanraders zijn als vakantiebestemming, lezen jullie in de verschillende edities GN Travel. Deze week boekten we bij Tamriel Travels Inc. een reis naar het prachtige maar ijskoude Skyrim, een van de provincies van het keizerrijk Tamriel.

Waar de meeste mensen in de zomervakantie op zoek gaan naar een lekker warm en zonnig land om daar een gedeelte van de zomervakantie door te brengen, is dit met reizigers die naar Skyrim gaan absoluut niet het geval. Skyrim is namelijk een van de noordelijke provincies van Tamriel, waardoor het er flink koud is. Zeker in Dawnstar, waar onze reis begon, was het flink koud.

Havenstad Dawnstar

Toen ik eenmaal van de boot stapte in de haven van Dawnstar, viel me meteen op dat dit niet bepaald een toeristische stad is. Het relatief kleine stadje haalt zijn inkomsten vooral uit de twee aanwezige mijnen, die volgens onze reisleider echter absoluut niet interessant zijn voor toeristen. Erg jammer, want na een week reizen per boot was ik wel eens toe aan iets anders dan vis en ijsschotsen. Maar helaas, ook het museum van Dawnstar kregen we niet te zien, ondanks dat de eigenaar aan iedereen van de groep gratis kortingskaartjes gaf.

We bleven dan ook niet erg lang in Dawnstar en trokken na een nacht slapen in de Windpeak Inn meteen per paard verder naar onze volgende bestemming, Whiterun. Whiterun is de grootste stad in Skyrim en is gelegen op een prachtige, glooiende vlakte, die in tegenstelling tot het gebied rondom Dawnstar, dat vooral bedekt was met sneeuw. Deze kou heeft er helaas ook voor gezorgd dat een van mijn reisgenoten voorlopig in de tempel van Kynareth in Whiterun moet blijven. De arme man begon tijdens onze tocht van Dawnstar naar Whiterun te ijlen en zwoer dat hij vliegende mammoeten had gezien.

Whiterun: de plek om kennis te maken met het vakmanschap van de Nords

Als je slechts korte tijd in Skyrim bent, dan is Whiterun zeker een stad die je moet bezoeken. De stad ademt echt de sfeer van de lokale bevolking en er is genoeg te zien. Je kunt er het prachtige kasteel van Jarl Balgruuf bezoeken, dat grotendeels van hout is gemaakt en een prachtig voorbeeld is van het vakmanschap van de Nords, de bevolking van Skyrim. Volgens de geruchten zou er zich in dit paleis ook een pratende deur bevinden, maar niemand in het kasteel wist ervan. Zelfs de hoftovenaar, die toch wel van dit soort magische voorwerpen iets af moet weten, zei hier niets van te weten.

In de reisgids stond oorspronkelijk dat we na Whiterun nog een aantal dagen in Riften zouden verblijven, voordat we weer naar huis zouden gaan. Jammer genoeg bleek er net op dat moment een grote uitbraak van criminaliteit te zijn in Riften, waardoor toeristen met hun dure camera’s daar maar beter niet heen konden gaan. Tamriel Travels Inc. heeft dit probleem echter heel erg goed opgepakt door ons verblijf in Whiterun te verlengen en ons enkele gratis excursies en dagtochtjes aan te bieden ter compensatie.

Safaritocht

Hierdoor hebben we een soort van safaritocht kunnen maken over de vlakten rondom Whiterun, die vol zit met wilde dieren. We zagen majestueuze mammoeten, die overigens niet vlogen, wolven en zelfs sabeltandtijgers. Safaripark de Beekse Bergen lijkt in vergelijking een grasveld met tamme cavia’s. Het spannendste moment was echter toen er een draak overvloog, die naar het oosten leek te vliegen. We zaten gelukkig net wat uit te rusten onder een overhangende rots, waardoor de draak ons gelukkig niet zag.

Na dit spannende moment hadden we allemaal wel een hartversterkertje verdiend en dus keerden we terug naar Whiterun, om ons daar in de lokale taverne te buiten te gaan aan de lokale mede. Mede is een drankje dat is gemaakt van water en honing en afhankelijk van het gebied waar de mede vandaan komt, bevat het ook kruiden of fruit. De standaard mede van de Nords is erg lekker, maar de mede van de familie Black-Briar heeft toch net dat beetje extra waardoor je deze maar blijft drinken. De hele groep vond het dus ook doodzonde dat we niet naar Riften gingen, waar deze honingmede wordt gemaakt, gezien ze daar ook een mede-proeverij zouden hebben.

Conclusie

Na het verlengde verblijf in Whiterun trokken we met de hele reisgroep weer naar het noorden, om daar per schip weer naar huis te gaan. Als je als reiziger op zoek bent naar een spannende reisbestemming, dan is Skyrim zeker een aanrader. Het land is mooi, de mensen zijn vriendelijk en er is veel te zien. Het is jammer dat het er qua politiek momenteel zo instabiel is, waardoor veel energie gaat naar de burgeroorlog in plaats van het bevechten van de criminaliteit in steden zoals Riften. Naast de zevendaagse reis die ik heb gemaakt, biedt Tamriel Travels Inc. ook langere reizen aan, waarbij het mogelijk is om ook het uit steen opgebouwde Markarth te bezoeken, of om deel te nemen aan een meerdaagse excursie naar de ruïnes van de mythische Dwemer.

  1.   
    nunen007's avatar

    Haha geniaal!

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    Leuk 😀

  3.   
    Burrows's avatar

    Nice 😀

  4.   
    Gunrunner120's avatar

    prachtig 😆

  5.   
    Sa.'s avatar

    Haha! Zeker grappig bedacht! Ik hou wel van wat originaliteit! 🙂

  6.   
    Jarek's avatar

    Wat een geweldig idee om te doen! Leuk om te lezen 😛

  7.   
    Lazar93's avatar

    Heel mooi geschreven haha 😀

  8.   
    M@tthijs's avatar

    Ik krijg spontaan zin om ook meteen een reis te boeken!