Beste Leon, gamenieuws is mijn crack

In deze vierde serie van ‘Beste’ neemt Leon het stokje over van Tom. Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Leon, die bang is dat ontwikkelaars te makkelijk voor de gewelddadige oplossing kiezen. Deze week schrijft Peter een brief terug.

Reactie op: Beste Peter, worden games te gewelddadig? Beste Leon,

Persoonlijk heb ik weinig met de maand juli. Ik snap dat schoolgaand publiek het heerlijk vindt om vakantie te hebben, maar voor mijzelf is dat absoluut niet het geval. Mijn vakanties plan ik altijd als het koud is in Nederland, zodat ik de Nederlandse warmte niet zal missen in de zomer. Nu mis ik die sowieso, want de zomer is nog niet echt doorgebroken, maar je begrijpt wat ik bedoel. De julimaand is voor mensen in de game-industrie extreem saai. Er verschijnt deze maand een handjevol titels, maar het ergste aan de julimaand is het besef dat ik heel erg verslaafd ben aan gamenieuws!

Een verslaafde, een junk! Ik functioneer minder goed als er weinig gamenieuws is. Net als bij Crystal Meth heb ik dagelijks een portie nodig, anders gebeuren andere dingen ook niet. En ik vind het vreselijk. Want als geen ander weet ik hoe nep het allemaal is. Gamenieuws is de meest nutteloze vorm van nieuws op aarde! Een uitgever bepaalt precies wanneer wij iets te zien krijgen van een computerspelletje en wij duiken erop alsof er nieuws uit Sudan binnen is dat er eindelijk geen honger meer is. Nou, spring niet meteen op van je stoel: in Sudan is nog steeds te weinig eten, maar GTA V is misschien te zien op Gamescom!

En wat dan nog? We kunnen de game toch pas spelen als hij uit is en als we drie minuten meer gameplay te zien krijgen voelt die releasedatum alleen maar verder weg. Ander boeiend nieuws afgelopen maand? Nou Leon, wist jij dat Final Fantasy III naar de PSP komt? Jawel, een remake van de remake van de remake komt eindelijk naar de meest dode handheld op de markt! Dat III is overigens geen spelfout, want een nieuwe Final Fantasy kunnen we natuurlijk niet verwachten van de ontwikkelaar die, zoals de titel al aangeeft, zijn laatste fantasie jaren geleden al heeft verbruikt. Of wat dacht je van Cliff Bleszinski, die naar buiten heeft gebracht dat Gears of War: Judgement voor hardcore gamers is! Nee echt Cliffy? En ik maar denken dat je een Balance Board nodig had voor die meuk!? En wist je dat Resident Evil 6 een speciale extra dure editie krijgt? En FIFA 13 ook, evenals Dead or Alive 5 en Tekken Tag Tournament 2 en Ni No Kuni: Wrath of the White Witch en… Zullen we voortaan nieuwtjes schrijven over games die geen speciale editie krijgen!?

Het is een greep uit het nieuws van de maand juni waar we niet te lang bij stil moeten staan. Punt blijft wel dat ik er verslaafd aan ben en ik vreselijk baal dat juli ons niks gaat brengen. Een maand niks. Een maand leeg. Een maand vol met het spelen van oude games. Nuttig overigens, want er ligt nog genoeg op de plank om de maand ruim te vullen. Nou ja, dan moeten we zelf maar nieuws bedenken. Ik denk dat ik deze maand Red Dead Redemption 2 maar ga aankondigen. Wie weet krijg ik wel een belletje van Rockstar met: “goed idee Peter! Hadden we zelf nog geen seconde over nagedacht, we gaan direct aan de slag! En mail even je eigen ideeën voor een tof verhaal. Thanks!”

Dat zou juli awesome maken!

Cheers!

Peter

 1.   
  DutchmanDevil's avatar

  Aan sarcasme geen gebrek:P

 2.   
  Tom's avatar

  Sarcasme is mijn crack. 😛

 3.   
  MildBobbySauce's avatar

  Assassin’s Creed nieuws is mijn crack 😀