GN Vooruitblik: Juli

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Juli bevindt zich in een dal. Vorige maand mochten we het geweld van de E3 meemaken en in augustus is het tijd voor de Gamescom, maar in juli gebeurt er weinig spectaculairs. Ook qua gamereleases, want onderstaande vijf games lijken zowaar de enige spellen die deze maand weet te brengen. Nintendo-liefhebbers kunnen echter wel gewoon blij zijn met juli, want vier van de vijf games zijn spellen die enkel op de 3DS, DS en Wii zullen verschijnen.

The Secret World
Releasedatum: 3 juli
Ontwikkelaar: Funcom
Uitgever: Electronic Arts
Platform: PC
Genre: MMORPG

The Secret World poogt ook een plekje te claimen in de drukke wereld der MMO’s en doet dit op een unieke manier. Het spel weet namelijk een moderne setting te nemen en hier drie geheime gemeenschappen de hoofdrol in te geven. Als Templars, Illuminati of Dragon is het aan jou de taak om het kwaad van de aardbodem te doen verdwijnen, daar allerlei urban myths, maar ook antieke mythologie, waarheid blijken in de game.


Leon (eindredacteur):
The Secret World belooft een interessante MMORPG te worden. Met name de hedendaagse setting lijkt zeer interessante taferelen op te leveren, terwijl de magische krachten, mythes en legendes ervoor zorgen dat het geheel vermakelijk en enigszins luchtig blijft. Na lang wachten zal nu eindelijk blijken of Funcom de hoge beloftes daadwerkelijk weet waar te maken.
Klik hier als je meer te weten wilt komen over The Secret World…

Beat the Beat: Rhythm Paradise
Releasedatum: 6 juli
Ontwikkelaar: Nintendo en TNX
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii
Genre: Muziek

Beat the Beat: Rhythm Paradise brengt ritme terug op de Nintendo Wii! In ogenschijnlijk eenvoudige ritmespelletjes is het zaak om op de maat bijvoorbeeld robots in elkaar te schroeven of ballen weg te trappen. Daarnaast is het mogelijk om de absurde, vrolijkmakende mini-games met een vriend te doen om elkaar af te kunnen troeven. Liefhebbers van Elite Beat Agents of Rhythm Thief hebben aan Beat the Beat: Rhythm Paradise in ieder geval genoeg speelplezier om juli door te komen.


Wester (eindredacteur):
Het is geen geheim dat ik een fervent liefhebber ben van allerhande ritmespelletjes. Elite Beat Agents, Guitar Hero, Taiko no Tatsujin, Rock Band, Osu! Tatakae! Ouendan! en Rhythm Thief verslind ik met plezier en ook van de DS-versie van Rhythm Paradise heb ik veel genoten. Ik ben dan ook benieuwd hoe Beat the Beat: Rhythm Paradise zich zal onderscheiden van diens voorganger en hoeveel het grotere scherm toevoegt aan de eenvoudige spelletjes. We zullen het begin deze maand zien!
Klik hier als je meer wilt zien van Beat the Beat: Rhythm Paradise…

Theatrhythm: Final Fantasy
Releasedatum: 6 juli
Ontwikkelaar: Indieszero
Uitgever: Square Enix
Platform: 3DS
Genre: Muziek

Hoe je de naam uitspreekt? Dat weet niemand. Wel lijkt alles erop te duiden dat Theatrhythm: Final Fantasy verplichte kost zal vormen voor elke zichzelf respecterende Final Fantasy-fan. De game laat je de meest bekende nummers van de gehele reeks doorspelen middels verslavende, op ritme gebaseerde gameplay, waarbij verscheidene personages uit de reeks hun opwachting maken. Tijd voor de maandelijkse dosis nostalgie? In juli is het tijd om een trip down memory lane te maken met Theatrhythm: Final Fantasy.


Wester (eindredacteur):
Ja, ik word op 6 juli een heel blije Wester gemaakt, want naast Beat the Beat: Rhythm Paradise verschijnt er nog een ritmespel. Theatrhythm: Final Fantasy belooft echter een heel andere ervaring te bieden dan eerdergenoemde titel, daar hij vooral teert op nostalgie. Maar vinden we dat erg? Absoluut niet. Vooral niet omdat de game ook genoeg diversiteit lijkt te bieden met de drie aanwezige speelmodi.
Klik hier als je meer wilt zien van Theatrythm: Final Fantasy…

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
Releasedatum: 20 juli
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Platform: 3DS
Genre: RPG

RPG’s zijn dungezaaid op de Nintendo 3DS, maar Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance belooft daar verandering in te brengen. Eindelijk zullen we aan de slag kunnen met de grootse, meeslepende game, die Square Enix en Disney opnieuw zal fuseren. De game draait met name om Sora en Riku, maar ook allerlei personages uit Disney-films zullen hun opwachting maken. Tevens zullen liefhebbers van unieke RPG’s smullen, want de game bevat ook een paar personages van de goed ontvangen DS-game The World Ends With You.


Het is dan wel geen Kingdom Hearts III, maar alles lijkt erop te duiden dat deze nieuwste toevoeging aan de JRPG-reeks zich zal kunnen meten met de betere delen van de Kingdom Hearts-serie. Ben je een liefhebber van Japanse rollenspellen? Of heb je een ongekende liefde voor de magie van Disney? Dan weet je voor welke game je met een tentje voor de winkel moet zitten.

Klik hier als je meer wilt zien van Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance…
Bekijk hier de GN On Tour over de 3DS-games van de E3…

Pokémon Conquest
Releasedatum: 27 juli
Ontwikkelaar: Tecmo Koei
Uitgever: Nintendo
Platform: Nintendo DS
Genre: Strategie

Pokémon Conquest vormt een unieke hybride tussen de felgekleurde, welbekende monstertjes en het feodale Japan. Het spel vormt namelijk een cross-over tussen de Nobunaga’s Ambition- en Pokémon-reeks, waardoor we in de game elementen van beide games zullen terugvinden. Op strategische wijze worden gevechten op een veld gehouden, waarop zowel Pokémon als warlords een rol spelen. De band tussen die twee is hierbij erg belangrijk, want deze kan ervoor zorgen dat de beestjes unieke vaardigheden uitvoeren, waardoor je tegenstanders het aanzienlijk moeilijker zullen krijgen.


Wester (eindredacteur):
Ik zal eerlijk zijn: ik ben sinds tijden niet meer zo benieuwd geweest naar een Pokémon-spel. Hoe heeft Tecmo Koei de hardcoreheid van de Nobunaga’s Ambition-reeks gebalanceerd met het laagdrempelige Pokémon? Met welke Pokémon kan ik zo meteen aan de slag en welke warlords zal ik onderweg tegenkomen? Aangezien ik de Japanse geschiedenis interessant vind en Pokémon simpelweg een warm hart toedraag, kan ik persoonlijk niet wachten om te zien hoe deze cross-over heeft uitgepakt.
Klik hier als je meer wilt zien van Pokémon Conquest…

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Ik heb gelukkig pas geleden Metro, Darksiders en Ninja Blade gekocht en ga ze waarschijnlijk deze week (t/m volgende zondag dus) wel allemaal uitspelen en hopelijk Metro zelfs 2x. Wel benieuwd naar de Gamescom, maar dat moet nog even wachten. :C

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Waar staat Inversion? Die komt 13 juli. De PC versie verschijnt op 27 juli.

    Ik heb vorige week Assassin’s Creed II uitgespeeld, dat was echt een vette game. Ik ben nu begonnen met Brotherhood en hierna ga ik Revelations uitspelen. vorige week had ik Borderlands GOTY edition gekocht. Die heb ik nog geen ene keer gespeeld omdat ik met AC II bezig was. Die game ga ik deze maand spelen. Ik heb ook nog Metro 2033 en Darksiders gekocht, twee weken geleden. Ik ben bij beide games nog niet zover maar hopelijk speel ik die games ook nog deze maand uit. Dan heb ik nog Prototype 1 en 2 die ik beide eens moet gaan spelen. Tot slot heb ik nog een paar Xbox Live Arcade titels gekocht die ik ook ga spelen deze maand. Dat zijn: Trials Evolution, Minecraft, Duke Nukem 3D en Duke Nukem Manhattan Project. Ik heb dus 11 games om me deze maand mee te vermaken. Daarna 2 weken op vakantie en dan die week daarop de hele week naar de Gamescom in Keulen. En de week na Gamescom nog een week vrij en dan die hele week Risen 2 Dark Waters spelen. En dan begint vanaf september de storm aan najaartitels die dan in de winkelschappen komen te liggen.

  3.   
    fdennis's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "Waar staat Inversion? Die komt 13 juli. De PC versie verschijnt op 27 juli.
    Ik heb vorige week Assassin’s Creed II uitgespeeld, dat was echt een vette game. Ik ben nu begonnen met Brotherhood en hierna ga ik Revelations uitspelen. vorige week had ik Borderlands GOTY edition gekocht. Die heb ik nog geen ene keer gespeeld omdat ik met AC II bezig was. Die game ga ik deze maand dus ook spelen. Ik heb ook nog Metro 2033 en Darksiders gekocht, twee weken geleden. Ik ben bij beide games nog niet zover maar hopelijk speel ik die games ook nog deze maand uit. Dan heb ik nog Prototype 1 en 2 die ik beide eens moet gaan spelen. Tot slot heb ik nog een paar Xbox Live Arcade titels gekocht die ik ook ga spelen deze maand. Dat zijn: Trials Evolution, Minecraft, Duke Nukem 3D en Duke Nukem Manhattan Project. Ik heb dus 11 games om me deze maand mee te vermaken. Daarna 2 weken op vakantie en dan die week daarop de hele week naar de Gamescom in Keulen. En de week na Gamescom nog een week vrij en dan die hele week Risen 2 Dark Waters spelen. En dan begint vanaf september de storm aan najaartitels die dan in de winkelschappen komen te liggen. "

    Ook al. Ik had eerst Ac2 uitgespeeld toen dacht ik van wat een crap game met zon open einde. Uiteindelijk voor 40 euro toch nog Brotherhood + revelations gehaald en die zijn echt super. Nu halvewege Revelations. Kwa games zit er weinig toffe games bij. Gelukkig net psn plus aangeschaft die echt super veel games gratis aanbieden:).
    Er worden overigens nog meer games gemist. Zo komt er nog Heroes of Ruin voor de 3ds , NCAA football voor meerdere platforms , Tony Hawk pro skating hd versie voor meerdere platforms en nog de the last story voor de wii.

    Nou vind ik Heroes of Ruin veelbelovender dan Kingdom Hearts. En the Last Story is ook een veel belovende titel. Ipv nog een pokemon uitmelk deeltje. Vond pokemon ontzettend tof maar de laaste tijd melken ze de titel compleet uit.

  4.   
    WesterW's avatar

    Inversion zal naar alle waarschijnlijkheid een minder hoge beoordeling krijgen dan de in de Vooruitblik genoemde titels, want tijdens de speelsessies wist deze niet echt te overtuigen.

    fdennis, je hebt de Amerikaanse releaselijst voor je liggen. Heroes of Ruin verscheen hier vorige maand al en The Last Story ligt al sinds eind februari in de Europese winkelschappen 😉

  5.   
    Koen45's avatar

    Toen ik die Japanse games zag dacht ik ”Dit kan niet anders dan door Wester geschreven zijn” ^^.

  6.   
    Danielle.k's avatar

    Risen 2 Dark Waters kwam toch deze maand voor de consoles ?, of was dat augustus.

  7.   
    toqeer's avatar

    zelf kijk ik het meeste uit in juli naar kingdom hearts 3d die game
    word echt zo vet 😛

  8.   
    Leon 2.0's avatar

    Danielle.k schreef, "Risen 2 Dark Waters kwam toch deze maand voor de consoles ?, of was dat augustus."

    De consoleversie van Risen 2 komt in augustus uit. 🙂

  9.   
    crazyshine4722's avatar

    Kingdom hearts for the win yeah!