Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Fans smeken al jaren om een derde deel van de Kingdom Hearts-serie. Nadat Square Enix het tweede deel van de beroemde RPG-reeks in 2006 de winkels liet leggen, heeft het Japanse bedrijf namelijk enkel spin-offs voortgebracht, die het achtergrondverhaal van de twee spellen steeds verder wisten uit te diepen. Ook Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance zal een dergelijke functie gaan vervullen, hoewel dat allerminst betekent dat de game weinig te bieden heeft.

De drie musketiers

Kingdom Hearts kenmerkt zich door het verkennen van Disney-werelden met een Japans sausje. Dream Drop Distance zal hier uiteraard allerminst vanaf wijken. In de speelbare demo van de nieuwste Kingdom Hearts bevond Sora zich in de wereld van de Disney-klassieker The Three Musketeers; de film waarin Mickey, Goofy en Donald zich de rol aanmeten van musketier. Prinses Minnie wordt ontvoerd en het is aan onze helden om haar weer terug te brengen.

De wereld werd vanaf de eerste seconde al zeer overtuigend neergezet, waarbij niet alleen de personages gelijk weer weten te charmeren, maar met name de diverse kleuren opvielen. Dream Drop Distance maakt echter niet slechts gebruik van een fel kleurenpalet, de game ziet er ook nog eens zeer indrukwekkend uit. Om een betere indruk te geven: het spel is mijns inziens de mooist uitziende 3DS-game tot op heden.

Opmerkelijk is dat, wanneer Sora de drie musketiers ontmoet, deze Disney-personages Sora niet lijken te herkennen, terwijl ze toch al heel wat avonturen hebben meegemaakt in de voorgaande spellen. Hoe de vork hierbij precies in de steel steekt werd niet duidelijk, maar wel lijkt het erop dat Dream Drop Distance weer een game te worden die meer vragen oproept, dan ze beantwoordt. Enkele dialogen wisten namelijk toch weer de plaats van de wenkbrauwen met een paar centimeter te verhogen.

Dream Eaters

Ook van de gameplay was een eerste indruk te krijgen, daar er alweer voldoende gevochten moest worden. Naast het standaard hakken wat nog steeds met maar één knop dient te gebeuren, waren speciale aanvallen te vinden onder een andere knop. Handig hierbij is dat wanneer een vaardigheid is uitgevoerd deze dient te herladen en je automatisch een andere move selecteert. De snelheid wordt er zo iets meer in gehouden, omdat je direct door kunt met het afvuren van een volgende speciale aanval.

Dream Drop Distance kent een leuke nieuwigheid in de vorm van Dream Eaters. In de game zul je bepaalde wezens kunnen toevoegen aan je team, die vervolgens voor je zullen vechten. À la Pokémon zul je dus monsters verzamelen en inzetten, maar dit beperkt zich niet slechts tot een passieve hulp tijdens knokpartijen. Op speciale momenten kun je deze Dream Eaters namelijk inzetten om een gecombineerde aanval te doen. Zo kon ik bijvoorbeeld met een soort klein biggetje een vaardigheid activeren, waarmee Sora op het wezen ging zitten en wild in het rond stuiterde.

Kingdom Hearts III?
Wanneer kunnen we echter daadwerkelijk aan de slag gaan met een Kingdom Hearts III? Qua plot zal Dream Drop Distance een epiloog van Kingdom Hearts II vormen, waardoor de game misschien zelfs al een derde deel genoemd kan worden. In ieder geval brengt deze een eventueel derde deel dichter bij dan ooit. De Kingdom Hearts op de 3DS belooft hoe dan ook beter te zijn dan zeer matige delen als Re:coded en 358/2 Days, want Dream Drop Distance lijkt toch meer een spin-off op het niveau van Birth by Sleep te worden, als dan toch een vergelijking moet worden getrokken. Inderdaad, de game belooft een alleraardigste ervaring te bieden.

Voorlopige conclusie

De eerste indruk van Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance was een goede: de game ziet er absoluut sfeervol uit en ook het gevechtssysteem werkt gewoonweg lekker. Het spel belooft bovendien alles wat de reeks tot dusver heeft gedaan te perfectioneren, waardoor Square Enix ons hopelijk klaarstoomt voor een daadwerkelijk derde Kingdom Hearts-deel.

 1.   
  toqeer's avatar

  ik kan echt niet wachten op dit en we zijn door deze game dichterbij kh3 dan je denkt 🙂

 2.   
  N.Frufo's avatar

  Alles Disney, leuk 😀

 3.   
  SimplyFable's avatar

  het ziet er echt geweldig leuk uit!

  ik ben alleen niet in het bezit van een 3DS, en mits ik hem van iemand kan lenen ben ik ook eerlijk gezegd echt niet van plan er 1 aan te schaffen alleen maar voor Kingdom Hearts 😉

  Het idee dat het misschien daadwerkelijk een deel 3 aankomt maakt het echter wel weer interessant!! We shall see!