Modern Warfare 3: DLC Collection 2

Het is alweer een tijdje geleden sinds de eerste Content Collection verscheen voor Call of Duty: Modern Warfare 3, maar ondertussen is het tweede pakket ook verschenen. De eerste collection had een hoop actie in huis in de Spec Ops missies en gaf spelers ook een aantal goed in elkaar gezette maps. Kan de tweede verzameling DLC hier tegen op?

Mooi

De tweede Content Collection bevat een nieuwe gamemodus, Faceoff, die twee bijbehorende maps met zich meebrengt. Ook zijn er drie grotere maps voor alle modi aanwezig, alsmede twee nieuwe Specs Ops missies. Qua kwantiteit zit de DLC dus wel goed.

Mede-CODder Alias besloot samen met mij de nieuwe maps te verkennen. Als eerste zijn we in de Sanctuary map gedoken; een map waar veel mogelijkheden te vinden zijn. Zo is er genoeg ruimte om te kunnen snipen, maar ook kent de map veel kleine hoekjes en gangetjes, waardoor het intense close-quarters combat-gevoel al snel goed voelbaar was. Hetzelfde geldt voor Oasis. Oasis speelt zich af in een luxe hotel, een locatie die zich perfect leent voor het uitwisselen van kogels met je vijand. Er zijn zat tactische locaties aanwezig, maar ook genoeg ruimte voor de up-close and personal vuurgevechten. Bij deze twee maps valt meteen op dat er ontzettend veel aandacht is besteed aan details; de locaties komen “echt” over. Helaas is dit niet helemaal het geval met Foundation, een map die veel doet denken aan andere aanwezige maps uit de game.

Één voor allen, allen voor één

Nieuw is de Face-off modus, waarin jij het kunt opnemen tegen iemand anders. Mano a mano, één tegen één; een perfecte gelegenheid om te bepalen wie dat laatste biertje bijvoorbeeld mag pakken. Maar wie liever niet alleen speelt kan er ook voor kiezen om dit met een partner te doen, want de maps die hiervoor gemaakt zijn, Lookout en Getaway zijn net groot genoeg om twee versus twee matches te ondersteunen. Ga jij je verstoppen, of zoek je liever de confrontatie op? Het is beide mogelijk.

Wie echter snakt naar meer maps voor deze speciale modus heeft geluk; want je kunt zonder extra kosten de maps Erosion en Aground downloaden op je console. Beide maps zijn speciaal voor de face-off modus gemaakt en geven spelers de kans om deze DLC eerst een beetje te leren kennen voordat ze hun aankopen maken.

Alles voor het team

Het echte teamgevoel komt echter terug in de nieuwe Special Ops missies, die net zoals de vorige twee ontzettend actievol en spannend zijn. In Killswitch neemt één iemand de rol aan van een sniper, de ander bevindt zich een aantal meter beneden op de grond. Aan hem de taak om een EMP te plaatsen in een vijandelijk gebied. Uiteraard zit de andere speler niet voor niets hoog in een toren verstopt met zijn sniper; aan hem de taak de andere speler voldoende dekking te geven om hem zijn missie te laten voltooien. Uiteindelijk gaat niet alles volgens plan; wat volgt is een spannende race naar de ontsnappingsboot.

De tweede en laatste missie heet Iron Clad, waarin twee spelers een tank moeten begeleiden naar het strand, waar deze zal worden opgepikt. Eén iemand speelt de tank gunner, de ander is te voet en moet verschillende obstakels uit de weg zien te ruimen, zodat de tank zijn bestemming kan bereiken. Onderweg zal een heus leger je proberen tegen te houden met suicide bombers, voetsoldaten, helikopters en RPG’s. Spannend!

Het resultaat

Het totaalpakketje kost 1200 Microsoft Points of vijftien euro en als het aan mij ligt is dit bedrag precies juist voor de aanwezige content. Er zijn een aantal leuke maps bijgekomen en een nieuwe modus die voor veel intense vuurgevechten gaat zorgen. Daarnaast is het co-op gedeelte van Modern Warfare 3 een stukje versterkt met de twee toffe Special Ops missies. Kortom; wil jij meer Call of Duty: Modern Warfare 3? Dan is de tweede Content Collection precies wat je zoekt.

  1.   
    nanathan's avatar

    Toppie, daar kijk ik echt naar uit :p