GN Vooruitblik: Juni

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Na een drukke maand met blockbusters als Diablo III, Max Payne 3 en Ghost Recon: Future Soldier is het nu tijd om de maand der maanden te verwelkomen. Begin juni vindt namelijk de Electronic Entertainment Expo 2012 plaats: het grootste game-evenement ter wereld. Allerlei spellen die later dit jaar verschijnen zullen worden getoond, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg vette games die we binnen enkele weken al kunnen spelen.

Lollipop Chainsaw
Releasedatum: 15 juni
Ontwikkelaar: Grasshopper Manufacture
Uitgever: Warner Bros.
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie; hack-and-slash

Wanneer de school van Juliet Starling, een cheerleadster met de unieke hobby van het omleggen van zombies, ineens overspoeld raakt met ondoden zit er maar één ding op: de monsters dienen te verdwijnen. Bewapend met een kettingzaag en gezegend met acrobatische vaardigheden is het aan jou om het zombiegespuis tot rust te brengen. Het spel kent niet slechts extreem geweld, want in Lollipop Chainsaw gaan onthoofdingen niet alleen gepaard met liters bloed, maar ook met glitters, regenbogen en hartjes.


Wester (eindredacteur):
Ik weet nog goed hoe ik op de Gamescom van 2011 een nog onaangekondigde game van Warner Bros. mocht bekijken. Sceptisch als ik was kwam ik het zaaltje van de uitgever binnen, een matige, Amerikaanse game verwachtend. Wat ik echter voorgeschoteld kreeg bleek perfect in mijn straatje te passen: extreem bizar geweld overgoten met een Japans sausje en afgemaakt met glitters en regenbogen. Sinds die eerste kennismaking heb ik ongekend veel zin in het absurde eindproduct.
Klik hier als je meer wilt weten over Lollipop Chainsaw…

Civilization V: Gods & Kings
Releasedatum: 19 juni
Ontwikkelaar: Firaxis Games
Uitgever: 2K Games
Platform: PC
Genre: turn-based strategie

Civilization V bewees in 2010 wederom dat PC-games nog immer bestaansrecht hebben. De game wist alles te bieden wat de serie groots had gemaakt en bracht hiernaast nog enkele verbeteringen met zich mee. Vernieuwingen als zeshoekige tegels en een aangepast gevechtssysteem wisten vele strategieliefhebbers opnieuw te bekoren, maar toch ontbraken er twee punten: spionage en religie. Juist deze twee onderdelen zullen we in de uitbreiding van het spel, Gods & Kings, terug vinden. Mensen die dachten dat de verslaving eindelijk was opgehouden kunnen binnenkort weer ondervinden wat de reeks zo sterk maakt.


Wester (eindredacteur):
Als groots liefhebber van de Civilization-serie is het voor mij altijd een feest om een nieuwe toevoeging aan de reeks te mogen ontvangen. Na uren-, dagen-, weken- en maandenlang met vrienden Civilization IV te hebben gespeeld, was daar het vijfde deel, die bijna alles wist te verbeteren. De game bleek bijna perfect; alleen twee onderdelen ontbraken. Gelukkig zullen deze middels de uitbreiding dan toch worden toegevoegd. Daar gaat mijn sociale leven weer…
Klik hier als je meer wilt weten over Civilization V: Gods & Kings…

LEGO Batman 2: DC Super Heroes
Releasedatum: 22 juni
Ontwikkelaar: Traveller’s Tales
Uitgever: Warner Bros.
Platform: PC; Nintendo 3DS; Nintendo DS; PlayStation 3; PlayStation Vita; Xbox 360; Wii
Genre: Action-adventure

LEGO Batman draaide enkel en alleen om de figuren van de Batman-serie, maar middels dit tweede deel krijgen we ineens de beschikking over andere helden van DC Comics, zoals Aquaman, Superman en Green Lantern. Hoewel LEGO-games inmiddels een reputatie hebben opgebouwd van weinig origineel meer zijn, weet dit tweede Batman-deel wel degelijk twee grote vernieuwingen te introduceren: gesproken dialogen en een open wereld. Liefhebbers van games die zichzelf niet al te serieus nemen zijn bij LEGO Batman 2 in ieder geval aan het juiste adres.


Peter (hoofdredacteur):
Er gaat bijna geen seizoen voorbij zonder nieuwe LEGO game. Pirates, Indiana Jones, Star Wars, Harry Potter en natuurlijk Batman. Deze laatste krijgt een nieuwe game en hoewel ook bij mij twijfel was over de zoveelste LEGO game, heeft een presentatie bij WB onlangs mijn ogen geopend. LEGO Batman 2 is namelijk de eerste LEGO game die karakters echt laat spreken. Daarnaast heeft LEGO Batman 2 zijn eigen verhaal en deze combinatie is hilarisch te noemen. Het maakt de game volwassener dan zijn voorgangers, omdat de humor niet alleen meer onder de noemer slapstick valt. Qua gameplay is er echter weinig nieuws onder de zon, maar hoeveel leuker een tof verhaal een game eigenlijk maakt, wordt duidelijk in LEGO Batman 2: DC Heroes.

Oh en P.S. De gehele Justice League is aanwezig inclusief supersnelle Flash!

Klik hier als je meer wilt weten over LEGO Batman 2: DC Super Heroes…
Bekijk hier het interview met Arthur Parsons van Batman 2: DC Super Heroes

Spec Ops: The Line
Releasedatum: 29 juni
Ontwikkelaar: Yager Development; Darkside Game Studios
Uitgever: 2K Games
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Shooter

Spec Ops: The Line draait om Captain Martin Walker, die in het post-apocalyptische Dubai John Konrad en zijn vermiste bataljon terug dient te vinden. Dubai is na een reeks intense zandstormen namelijk compleet verwoest en sindsdien ontbreekt ieder spoor van het bataljon. De game kenmerkt zich door gruwelijkheden en het redden van burgers in een unieke omgeving. In The Line wordt de nadruk gelegd bij het continue veranderen van de omgeving door zandstormen in volledige willekeur, wat in ieder geval voor een interessante multiplayer-ervaring moet zorgen.


Leon (eindredacteur):
Al sinds de aankondiging is er veel controverse rond Spec Ops: The Line. De game brengt een oorlog in het post-apocalyptische Dubai op een gruwelijke wijze in beeld. Dode burgers, live executies en verminkte lichamen zullen regelmatig je pad kruisen en bloed zal met liters tegelijk vloeien. Wat mij vooral interessant lijkt, is dat je op bepaalde momenten zware morele keuzes moet maken waarbij levens op het spel staan. Deze beslissingen hebben weinig invloed op het verhaal, maar je wordt wel gedwongen om keuzes te maken die je als speler daadwerkelijk emotioneel aangrijpen. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd waar 2K ons mee gaat verrassen.
Klik hier als je meer wilt weten over Spec Ops: The Line…
Bekijk hier het interview met Shawn Frison van Spec Ops: The Line

Project Zero II: Wii Edition
Releasedatum: 29 juni
Ontwikkelaar: Tecmo
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii
Genre: Survival horror

Hoewel de Project Zero-serie niet van een geweldige grote populariteit mag genieten, blijkt de reeks toch kwalitatief erg sterk. Je enige wapen is een camera waarmee geesten kunnen worden bevochten. De munitie bestaat dan ook uit filmrollen. Het spel verscheen oorspronkelijk op de PlayStation 2, maar nu kunnen ook Wii-bezitters aan de slag met de horror van het spel in een opgepoetste vorm. Zo bezit de remake over onder andere opgepoetste graphics, meerdere einden, een nieuwe besturing en een toegevoegde modus. Liefhebbers van Japanse horror zitten er deze maand in ieder geval warmpjes bij met Project Zero II.


Danielle (redacteur):
Project Zero II: Wii Edition is een remake van de horror game Project Zero II: Crimson Butterfly, die je in de huid van de tweelingzusjes Mio en Mayu laat kruipen om een vervloekt dorp te verkennen. Met als enige wapen een speciale camera, is het aan jou om het mysterie van het in duister gehulde dorpje te ontrafelen en zul je het op moeten nemen tegen de geesten uit het verleden. Naast een ijzingwekkend spannend verhaal, komt deze Wii versie van Project Zero II met een compleet nieuwe besturing en een game modus voor twee spelers, Haunted House genaamd. Ik heb Project Zero II: Crimson Butterfly destijds met veel plezier (en soms kippenvel) gespeeld en ben razend benieuwd of de Wii-variant me ook uren op het puntje van mijn stoel weet te houden!
Klik hier als je meer wilt zien van Project Zero II: Wii Edition…

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Er komt weer wat voor de Wii, dat is groot nieuws!

  2.   
    Remco_MUFC's avatar

    Niets intressants voor mij het lijkt dat ik bij m’n oude games moet houden 🙂

  3.   
    Hitman047's avatar

    Deze maand komen Max Payne 3, Ghost Recon: Future Soldier en Spec Ops: The Line. Genoeg te doen dus. 😉

  4.   
    cool ice's avatar

    spec ops: the line lijkt me wel interessant. maar er is zoveel wat ik nog wil kopen.. de uncharted serie wil ik zeker nog halen, ghost recon future soldier en spec ops the line hebben mijn aandacht getrokken, Far Cry 3 wil ik zeker hebben, en dan zit GTA 5 er ook nog aan te komen. en ik durf te wedden dat ik nu ook nog iets vergeet.

  5.   
    Glennus's avatar

    Lollipop Chainsaw, Spec Ops: The Line en Project Zero II… Hallelujah!