GN Top 10: Beste verhaal in een game

Dit is de eerste echte GamersNET Top 10 die door jullie is samengesteld. Er zijn meer dan 80 verschillende games genoemd, maar helaas hebben er maar tien de uiteindelijke lijst gehaald. Deze week staat geheel in het teken van games met een goed verhaal. Welke vonden jullie het beste? De stemmen zijn geteld en dit is het resultaat.

Nummer #10

Op nummer tien staat de koning der open-world games uit den ouden doosch. Drie immense steden om te verkennen, ontzettend veel gameplay naast het verhaal en heel veel humor. Het verhaal gaat over het verlies van de dierbare mensen om je heen en wraak nemen op de mensen die hier achter zitten. In Grand Theft Auto: San Andreas volgen we C.J. in zijn strijd tegen Tenpenny.

Nummer #9

Nummer negen is deze week bestemd voor een game die het anders durfde te doen. Hoewel de titel afkomstig is van een ontwikkelaar en uitgever met een fetish voor het extreme en het grensovertredende, is hier niets van terug te zien in dit uiteindelijke product. Goed observeren en nadenken waren een must in L.A. Noir, de game waarin je Cole Phelps door het grimmige Los Angeles van de jaren ’50 moet loodsen om zo misdaden op te lossen.

Nummer #8

Deze week keert opnieuw de Bethesda-game The Elder Scrolls V: Skyrim terug in de GamersNET Top 10, maar deze keer vanwege zijn verhaal. In Skyrim spelen wij een Dragonborn, een persoon met het lichaam van een mens, maar de ziel van een draak. Maar met de komst van de Dragonborn keren ook de daadwerkelijke draken terug, samen met Alduin, een draak die de wereld wil vernietigen. Wat volgt is een epische reis tegen de klok om de wereld te redden.

Nummer #7

Mix Stephen King met Remedy Entertainment en je krijgt de nummer zeven van deze week. Alan Wake vertelt het verhaal van een schrijver die zijn vrouw kwijtraakt aan de duisternis en deze probeert te redden. Maar dit gaat niet zonder problemen, want Alan vind telkens pagina’s van zijn ongeschreven manuscript, waarin zijn toekomst wordt voorspeld; Alan Wake biedt een spannende ervaring voor spelers die lef hebben.

Nummer #6

Één man krijgt de last om de wereld, en andere werelden, te redden. Deze man heet simpelweg Master Chief, de held uit de Halo-franchise. De serie is duidelijk geliefd bij onze community en heel gek is dat ook niet. De vele memorabele momenten en karakters blijven ons toch steeds verbazen.

Nummer #5

Uit de stemmen blijkt dat jullie ontzettend veel van de games van Rockstar Studios genieten, want deze week staat helemaal bol van de Rockstar-titels. Op nummer vijf staat Grand Theft Auto IV, de game waarin we het verhaal van Niko Bellic volgen, het verhaal over een man die de “American Dream” wil leven, maar zich langzaam maar zeker in de wereld van de criminaliteit, drugs en corruptie werkt. Met alle nare gevolgen van dien.

Nummer #4

Wakeup, testsubject! Op nummer vier staat deze week een game die op het eerste gezicht totaal geen verhaal bevat, maar niets is wat het lijkt! In Valve’s Portal volgen wij Chell, een “testsubject” binnen het Aperture Science bedrijf. Zij mag de Portal gun uittesten, maar zodra alle tests voltooid zijn probeert de cynische AI GLaDOS haar te vermoorden. Wat volgt is een cryptische race tegen de computer om uiteindelijk haar te verslaan en te ontsnappen uit het lab.

Nummer #3

Opnieuw vindt een Rockstar-game zijn weg richting onze GamersNET Top 10, want op nummer drie staat Red Dead Redemption. Iedere jongen wou vroeger cowboy worden en met deze game kan dat eindelijk op een leuke manier. We spelen John Marshton, een man die niets liever wil dan een rustig leven op het platte land. Helaas gaat dit niet volgens plan en wat volgt is een strijd tegen de zowel de overheid als zijn vorige gang. Yeehaw!

Nummer #2

Wat krijg je als je de moderne Prince of Persia games combineert met stealth? Juist; Assassin’s Creed, de franchise die erg geliefd is door jullie. We volgen in het verhaal Desmond Miles, een doodgewone bartender die ontvoerd is door de multinational Abstergo. Hier wordt hij gebruikt als proefkonijn; hij moet de Animus testen. Met de Animus kan men eeuwen oude genetische herinneringen naar boven brengen. Tijdens deze sessies speel je als Altair of Ezio en binnenkort als Conner. Uiteindelijk blijkt dat niets is wat het lijkt en dat zelfs de meest betrouwbare personen kunnen leugenaars zijn.

Nummer #1

Op nummer één staat deze week een game die de harten van vele gamers heeft veroverd. Ontwikkelaar BioWare nam het RPG genre, combineerde dit met een ontzettend diep verhaal en keiharde actie. Het resultaat is één van de beste game-franchises op dit moment; Mass Effect! Hierin volgen we Shepard in zijn/haar reis door het universum in een poging om het universum te redden van de Reapers, een mechanisch ras dat alles wil “zuiveren”.


Dit was de eerste GamersNET Top 10 die volledig door jullie zelf is samengesteld. Over twee weken kun je weer genieten van een nieuwe Top 10, maar voordat het zover is zullen jullie eerst zelf moeten stemmen! Dit kan in het forum, waarbij het ditmaal gaat over het raarste haar van een personage uit een game.

  1.   
    Remco_MUFC's avatar

    Waar staat Heavy Rain? Hebben jullie deze wel eens goed gespeeld? Dat verhaal is zo meegrijpend dat het zeker in deze Top 10 hoort. 😮

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Op het forum wordt het door de gebruikers bepaald. Je had er dus ook zelf op kunnen stemmen. 😉 Al had hij er van mij ook wel in gemogen.

  3.   
    Remco_MUFC's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Op het forum wordt het door de gebruikers bepaald. Je had er dus ook zelf op kunnen stemmen. 😉 Al had hij er van mij ook wel in gemogen."

    Ah dat veranderd het verhaal ja, niet iedereen heeft Heavy Rain natuurlijk gespeeld. 😉

  4.   
    Hitman047's avatar

    Haha, wat briljant dit. Ik ben het nog nooit zo oneens geweest met een GN Top 10. Ik zie hier welgeteld 1 game uit mijn eigen top 10 terug. 😆

  5.   
    Mandamo's avatar

    Leuk dat we kunnen meebeslissen, maar zo krijg je helaas wel alleen maar recente games.

  6.   
    Hillianii's avatar

    Waar is Beyond Good&Evil? 🙁

  7.   
    Talska's avatar

    Ik mis Bioshock 2 😥

  8.   
    Jemigzeg's avatar

    Waar is de Half Life serie?

  9.   
    LouisvanGaal's avatar

    San Andreas zowizo

  10.   
    Ken2BE's avatar

    Mandamo schreef, "Leuk dat we kunnen meebeslissen, maar zo krijg je helaas wel alleen maar recente games. "

    En dat is erg??

  11.   
    Remco_MUFC's avatar

    Ken2BE schreef, "

    ”Mandamo” schreef, "Leuk dat we kunnen meebeslissen, maar zo krijg je helaas wel alleen maar recente games. "

    En dat is erg?? "

    Eigelijk wel, omdat de spellen met ECHT een goed verhaallijn nu buiten de pot pissen. 😉

  12.   
    jamrex007's avatar

    Uncharted 2 en 3 had er ook wel bij mogen staan.

  13.   
    squidgyboy's avatar

    mass effect … staat terrecht bovenaan alleen al hoe je elke game aan elkaar kan linken door je savegame van de vorige game… 8)

  14.   
    Talska's avatar

    Misschien dit op Genre doen? Komen alle games waarschijnlijk tot hun recht.

    Horror, blabla, FPS…..

  15.   
    DGonlag2's avatar

    Compilation of Final Fantasy 7 iemand? (Nee niet FF7, de compilation.) Is toch een verdomd diep verhaal.

  16.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Dit is de eerste keer dat ik het oneens ben met de top 10. Ik zie titels staan waarvan ik denk, serieus? Deze game heeft een goed verhaal? Ik mis Max Payne 3 en Uncharted 3. Daar heb ik echt veel van genoten. Dat Uncharted 3 is ook mijn GOTY van 2011 en Max Payne 3 zal waarschijnlijk mijn GOTY van 2012 worden.

  17.   
    Fabianb's avatar

    Remco_MUFC schreef, "

    ”Ken2BE” schreef, "[quote=”Mandamo”].."

    En dat is erg?? "

    Eigelijk wel, omdat de spellen met ECHT een goed verhaallijn nu buiten de pot pissen. 😉 [/quote]

    Ben ik het eigenlijk ook wel mee eens. Ik vind dat we niet mee mogen stemmen, of alleen uit een selectie die wij niet hebben gekozen. Nu krijg je games in de top 10 met de meeste fans, want die kiezen toch voor hun eigen game. En dat is niet echt de bedoeling?

  18.   
    Neolite's avatar

    Voor iedereen die commentaar heeft, er was de mogelijkheid om mee te beslissen met de top 10 op het forum.

  19.   
    gatemaster64's avatar

    mooi lijstje weer! 😀

  20.   
    RenevdGijp's avatar

    Goede top 10, bijna helemaal mee eens!

  21.   
    Danielle.k's avatar

    4 van de 10 zijn games die ik wel in mijn top 10 zou zetten, de rest heb ik of niet uitgespeeld of nooit gespeeld, op 1 game na die ik weer wel uitgespeeld heb en dat is Halo maar die zou ik niet in me persoonlijke top 10 zetten.
    Wel leuk om te zien dat iedereen een eigen smaak heeft wanneer het op gamen aan komt, de nummers 1 tot en met 3 zijn games die ik in die volgorde ook in de top 3 heb staan.

  22.   
    Talska's avatar

    Heb het niet zo op die GTA games, RPG games heb ik ook al veel minder mee 😥

    Kortom deze 10 games zou ik nooit kopen 😕

  23.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Aan de mensen die over Uncharted lopen te zeiken.
    Uncharted heeft niet zo’n goed verhaal, maar het gaat meer om de sfeer waar het verhaal zich in afspeelt.

  24.   
    WesterW's avatar

    Vergeet niet dat jullie ook zelf kunnen stemmen voor de volgende Top 10 in het forum!!

  25.   
    toqeer's avatar

    ik zeg maar een game kingdom hearts er bestaat geen ingewikkeldere serie
    dan dat 😛

  26.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”jamrex007″ schreef, "Uncharted 2 en 3 had er ook wel bij mogen staan. "

    Deel 1 ook, gewoon net als Halo en Massa effect de hele serie pakken…

    Wat Remco MUFC zegt klopt, op deze manier krijg je bijna alleen maar recente games dit is een verknipte weergave van de werkelijkheid omdat de impuls van die game te kiezen wordt bepaald doordat hij of zij de game recentelijk heeft gespeeld.

  27.   
    marklin989's avatar

    singularity vind ik ook een mooi verhaal hebben 😉

  28.   
    Morgaro's avatar

    ik mis The Legend Of Zelda ( : Twilight Princess) (meer dan) een beetje… 🙁 🙁

  29.   
    Glennus's avatar

    Ik moet eerlijk zijn dat ik een aantal reacties niet snap. Dit was de eerste keer dat jullie de lijst zelf samen hebben gesteld. Meedoen met de aankomende Top 10 dus 😉

  30.   
    Neolite's avatar

    Morgaro schreef, "ik mis The Legend Of Zelda ( : Twilight Princess) (meer dan) een beetje… 🙁 🙁 "

    Zelf stemmen de volgende keer! 😉

  31.   
    ps3 gek's avatar

    Remco_MUFC schreef, "

    ”Leon 2.0″ schreef, "Op het forum wordt het door de gebruikers bepaald. Je had er dus ook zelf op kunnen stemmen. 😉 Al had hij er van mij ook wel in gemogen."

    Ah dat veranderd het verhaal ja, niet iedereen heeft Heavy Rain natuurlijk gespeeld. 😉 "

    Klopt, maar bioshock mocht er van mij ook wel in. 😉

  32.   
    nunen007's avatar

    6 games uit mijn lijst zitten er in! Namelijk: Alan wake, Gta IV, Red Dead redemption, LA. noire, Halo en Gears of War
    🙂

  33.   
    jungler's avatar

    Remco_MUFC schreef, "Waar staat Heavy Rain? Hebben jullie deze wel eens goed gespeeld? Dat verhaal is zo meegrijpend dat het zeker in deze Top 10 hoort. 😮 "

    Is idd een topper.. 🙂

  34.   
    jamrex007's avatar

    gameshark schreef, "

    ”jamrex007″ schreef, "Uncharted 2 en 3 had er ook wel bij mogen staan. "

    Deel 1 ook, gewoon net als Halo en Massa effect de hele serie pakken…
    Wat Remco MUFC zegt klopt, op deze manier krijg je bijna alleen maar recente games dit is een verknipte weergave van de werkelijkheid omdat de impuls van die game te kiezen wordt bepaald doordat hij of zij de game recentelijk heeft gespeeld."

    Deel1 heb ik nooit gespeeld dus vandaar dat ik die niet genoemd hebt.

    hopelijk komt er ook een top 10 met leukste gamepersonages, dan denk ik dat Drake er wel tussen staat.