Lollipop Chainsaw

Het is weer eens zover, Suda51 komt binnenkort met een nieuwe game op de markt, geheel in de stijl die we van de vreemde Aziaat gewend zijn. Een game met tieten, kettingzagen, afgehakte hoofden, zombies en natuurlijk Jimmy Urine. Dit kan natuurlijk alleen maar Lollipop Chainsaw zijn!

Heuvellandschap

Daniël en ik werden richting Dordrecht gestuurd om daar de gestoorde, nieuwe creatie van Suda51 te bewonderen. Eenmaal aangekomen werden wij begroet door zombie-bartenders (heel normaal in het dagelijks leven van een GN-redacteur) en wij namen plaats aan een tafeltje. Een enthousiaste producer liep ons door de bizarre wereld van Lollipop Chainsaw heen en al snel werd duidelijk dat dit de mafste game van het jaar gaat worden. Waarom?

De game begint met een intro waar menig aanwezig man in de zaal een natte onderbroek van kreeg, een intro waarin de zojuist achttien geworden Juliet Starling ons in haar slaapkamer verwelkomt. Ah, de droom van elke jongen… Zeker die van haar vriendje, Nick. Tenminste, al snel wordt duidelijk dat Juliet een zombiejager is, iets dat al jarenlang in de familie beoefend wordt. Maar terwijl zij de tijd van haar leven heeft met al die zombies om te doden, wordt haar vriendje gebeten door een van deze ondode schepsels. Juliet ziet maar één oplossing en onthoofdt Nick, die vanaf nu als mode-accessoire gedragen wordt aan haar rokje. Hij heeft in elk geval een geweldig uitzicht, zullen we maar zeggen.

Het werd dus al heel snel duidelijk dat Lollipop Chainsaw geen serieuze zombiegame gaat worden en zelfs meer humor in huis heeft dan Capcom’s Dead Rising-franchise. Maar met een maf verhaal ben je er nog niet, want de gameplay is minstens zo belangrijk.

Je hoofd gebruiken

Lollipop Chainsaw is een typische hack ’n slash game. Er worden hordes zombies op je afgestuurd en aan jou de taak, of eerder die van Juliet, om deze op een zo stijlvol mogelijke manier om te leggen. Dit doe je echter niet met je blote handen, maar met een kettingzaag, pompons en cheerleader-moves. Denk echter niet dat de game lief is, want deze zit vol met bloederige onthoofdingen, ingewanden en opengereten lijken. Oké, hier en daar spuit er ook wel eens wat sterrenstof uit een open wond, maar dat moet toch kunnen?

De wapens en moves zijn allemaal te upgraden naar wens, waardoor je vanzelfsprekend een stukje sterker wordt. Denk aan een kettingzaagtornado, waarmee je zombies binnen bereik kunt onthoofden. Dit alles is echter vrij standaard, dus bedacht Suda51 iets waardoor Lollipop Chainsaw nog vreemder is geworden. Nick heeft weliswaar geen lichaam meer, maar dit betekent niet dat hij niet van pas kan komen! Zo kun je zijn hoofd op een lichaam plaatsen en hem tijdelijk besturen om bijvoorbeeld een puzzel op te lossen. Ook kun je het hoofd van je vriendje gebruiken als wapen; het afschieten of ermee bowlen is héél normaal… in Lollipop Chainsaw.

Ook hebben wij mogen genieten van de absurde bossfights die de game zal bevatten. Even een baas doden en doorspelen zit er niet in, want zoals we konden zien tijdens de presentatie kent de game een aantal vijanden die er niet alleen uitzien alsof ze van Suda51 zijn, maar ook doen als een Suda51-creatie. Een voorbeeld hiervan was de Elephant Rock-boss, een gestoorde rocker die keer op keer op Juliet af blijft komen. Doormidden gezaagd worden, onthoofd worden en meerdere malen neergestoken worden helpt allemaal niet; hij bleef maar komen en komen. Maffe, diverse gameplay staat voorop bij Lollipop Chainsaw, maar geheel hersenloos is het dus niet. Er wordt daadwerkelijk verwacht dat je nadenkt voordat je begint te button bashen, want met het constant indrukken van één knopje kom je er niet.

Klaargestoomd voor het gekkenhuis

Het verhaal van Lollipop Chainsaw is krankzinnig en dit is ook terug te zien in de gameplay. Maar toch hoopt de ontwikkelaar met deze game een zombiegame voor meisjes toegankelijk gemaakt te hebben. Veel meisjes zullen niet voor een Silent Hill of Resident Evil gaan, dus daarom zit Lollipop Chainsaw vol romantiek, humor en glitters. Toch lijkt het mij dat deze doelgroep de game niet geheel zal kunnen waarderen. Want waar de ontwikkelaar hoopt dat de game meisjes aan zal trekken, gok ik dat het hoge seksgehalte hen zal afschrikken.

Zo is er geen mogelijkheid om niet onder het rokje van Juliet te kijken, want de camera forceert het gluren een beetje. Maar ook bepaalde scènes in de game zelf zijn vrij obsceen; kijk bijvoorbeeld niet raar op als er een oude man met de naam ‘Sushi Master’ uit de lucht komt vallen en tegen de voorgevel van Miss Starling aan knalt, wat weer resulteert in een slow motion golfbeweging op de borsten van de blonde meid. De combinatie van de vormgeving van Juliet en de obscene seksueel getinte scènes, lieten mij betwijfelen of meiden echt zitten te wachten op een game als deze.

Conclusie

Ik heb ontzettend genoten van de previewsessie van Lollipop Chainsaw. De gestoorde setting en de vreemde humor van Suda51 zijn duidelijk terug te vinden in dit product. De gameplay is niet heel anders dan die van een gemiddelde hack ’n slash-titel, maar toch weet de vrolijke sfeer de game hoger te tillen dan de rest in het genre. Volgens de producers zal de game ook voor meisjes toegankelijk zijn, maar of ze de humor in de game in de praktijk ook zullen waarderen valt nog te bezien. Lollipop Chainsaw komt 15 juni uit en stiekem kan ik niet wachten op het volledige resultaat. Voel je je echter geroepen om ook een zombiemoordenares te worden? Dan kun je meedoen aan de cosplay wedstrijd in Warner’s zoektocht naar de ‘echte’ Juliet Starling.

 1.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  ow die game gaat zo funny worden 😆

 2.   
  toqeer's avatar

  dit ziet er wel vet uit zeker het verhaal 🙂

 3.   
  lassieman's avatar

  Wat een gekke game is dit toch, zo ik toch wel willen proberen ^^

 4.   
  superdedupe's avatar

  Die trailer… “gonna beat some zombie dick”, “me and my sisters wear our vagina’s proudly”… wtf lol..

 5.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  dit spel word genomineerd voor faal van het jaar

 6.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Wat is er aan de hand met die zwarte lijnen rond haar lichaam? Het ziet er naar uit of de makers niet wisten hoe ze moesten texturen of geen duidelijke stijl konden aanhouden. Op Zavvi krijg je trouwens de film Suckerpunch voor BluRay erbij voor de geïnteresseerden.

 7.   
  AweSomeGlory's avatar

  Ik zou zeggen Dead Rising x Saints Row The Third.

 8.   
  ExtremeDotCom's avatar

  superdedupe schreef, "Die trailer… “gonna beat some zombie dick”, “me and my sisters wear our vagina’s proudly”… wtf lol.."

  Ahn ik had het dus toch juist gehoord 😀