Dark Shadows

Er is weer een film van wat je toch wel een superduo mag noemen: Dark Shadows. Weer een echte Tim Burton film met zijn favoriete acteur Johnny Depp in de hoofdrol. Al eerder werkte het duo samen aan meesterwerkjes als Edward Scissorhands en Sleepy Hollow. Is deze film net zo te waarderen als zijn voorgaande films?

Het verhaal

De film begint met een korte voorgeschiedenis van jonge Barnabas Collins (Johnny Depp). We zien Barnabas als een jonge casanova die veel dames weet te verleiden. Zo weet hij ook de dienstmeid Angelique Bouchard (Eva Green) te verleiden maar dit blijkt een foute zet te zijn van de jonge Collins. Al gauw blijkt namelijk dat Angelique een heks is die niet van plan is om Barnabas zomaar te laten gaan. Wanneer ze hem met zijn ware geliefde ziet besluit ze zijn geliefde van een klif te gooien en Barnabas te verdoemen tot het eeuwige leven van een vampier. Twee eeuwen gaan voorbij terwijl Barnabas gevangen zit onder de grond in zijn kist.

Personages

Het verhaal begint pas echt wanneer een aantal bouwvakkers per ongeluk de kist van vampier Barnabas uitgraven. Barnabas, twee eeuwen verder, lijkt wel een prehistorisch fossiel in deze nieuwe tijd met wegen, hippies en auto’s. Dit zorgt voor een aantal zeer vermakelijke scenes die Johnny Depp dan ook zeer goed weet te brengen. Het komische tintje wordt nog eens benadrukt door de rol van acteur Jackie Earle Haley die als het niet al te snuggere hulpje Willie Loomis zeker niet onderdoet naast Depp. Er is dan ook niets aan te merken op de acteerkwaliteiten. Michelle Pfeiffer, Eva Green, Chloe Moretz, Helena Bonham Carter en Jackie Earle Haley schitteren in deze film. Hierdoor kijken scenes lekker weg met alle extravagante personages.

Verhaallijn

De personages in Dark Shadows zijn extravagant en vooral kleurrijk. Met de ouderwetse Barnabas, hippie Carolyn (Chloe Moretz), kwaadaardige sekspoes Angelique (Eva Green) en de ietwat gestoorde psychiater dr. Hoffman (Helena Bonham Carter) hoef je je niet te vervelen tijdens deze film. Het enige nadeel van zoveel kleurrijke personages is dat het verhaal vooral oppervlakkig blijft. Zo wordt niet één personage daadwerkelijk helemaal uitgediept en blijft ook de belangrijke liefdesrelatie tussen Barnabas en de nieuwe werkster Victoria, zijn nieuwe grote liefde, zeer oppervlakkig. De Collins familie wordt geïntroduceerd wanneer Victoria besluit naar het Collins kasteel te reizen om daar te gaan werken. Echter, op het moment dat Depp in beeld komt, raakt dit karakter totaal ondergesneeuwd.

Conclusie

Helaas rammelt het script aan alle kanten in deze film met niet uitgewerkte karakters en niet uitgediepte verhaallijnen. Verder is het einde onverwacht, wat positief is, maar voldoet het niet geheel aan de verwachting. Gelukkig maakt Burton deze minpunten toch zeker goed met een aantal komische scenes, goede soundtrack, kleurrijk scala aan personages en topacteurs die steengoed in vorm zijn. Deze film is het dan ook waard om bekeken te worden met al zijn geweldige acteurs.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Acteertalent
  • Kleurrijk

Wat is NOT

  • Oppervlakkig verhaal
  • Liefdesrelatie Barnabas en Victoria

7.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren