GN Top 10: Open-world games

Je kent het wel, het eeuwige gekibbel tussen twee mensen over wat beter is. Deze strijd gaat Glenn nu ook aan op GamersNET.nl in de enige echte GN Top 10. Zijn oordeel, grappig of serieus, over van alles en nog wat kun je hier lezen.

Vorige week heb je kunnen griezelen met onze Top 10 Horror Games, maar deze week gaan we de grote, boze wereld in met onze top 10 open-world games.

Nummer #10

In Prototype kon je losgaan als Alex Mercer, de persoon die de mutatie met het Mercer-virus wél overleeft, en hierdoor een Evolved wordt. Wat je hiervoor terugkrijgt? Een heel arsenaal aan zieke wapens, superhuman krachten en een enorme stad om mee te spelen. En daarmee verdient Prototype de tiende plek deze week. Een review van het tweede deel verschijnt binnenkort hier op de site.

Nummer #9

RAGE is een duistere shooter waarin je in een prachtig vormgegeven wereld je eigen hachje mocht redden. Monsters en menselijke vijanden schoot je kapot en wellicht onthoofde je iemand met een wingstick in de game; het kon allemaal. Naast de vele missies kende RAGE ook een open-world systeem wat door de vele id-fans en shooterliefhebbers met open armen werd ontvangen. Welkom op #9!

Nummer #8

De volgende titel komt in vergelijking met verschillende andere open-world games niet heel groot over, maar toch is deze dat. In Deus Ex: Human Revolution ga je aan de slag met Adam Jensen, een van de mensen die gebonden is met een augmented systeem, waardoor zijn verschillende lichaamsfuncties sterk verbeterd zijn en te verbeteren zijn. De vele paden die je kunt nemen, ontdekken in de grote steden waar de game zich afspeelt maken Deus Ex: Human Revolution een waardige nummer acht.

Nummer #7

Zombies zijn al jaren de ultieme monsters uit films en games. Zo kon het ook niet lang duren voordat de eerste échte open-world game met deze wezens verscheen. De spectaculaire trailer kon helaas zijn naam niet waarmaken in het uiteindelijke product, maar toch is Dead Island een ontzettend leuke game geworden, de reden waarom nummer zeven deze week door deze game wordt ingenomen.

Nummer #6

Nummer zes heeft het verschillende keren zeer goed gedaan op vrijwel elke manier mogelijk. Waar het eerste deel nog stroef en onbekend aanvoelde was het tweede deel een stuk beter, of zelfs bijna perfect te noemen. De grote wereld, vele quests en de mogelijkheid om je eigen pad te bepalen laten duidelijk zien wat voor game The Witcher II: Assassins of Kings eigenlijk is. Een topgame!

Nummer #5

Iedere jongen wilde vroeger wel iets zijn: astronaut, agent, brandweer of zelfs cowboy. Dit laatstgenoemde beroep stond centraal in Rockstar’s geniale Red Dead Redemption. Het typische westerse gevoel kwam duidelijk terug in het verhaal, de setting en de gameplay (met name het vastbinden van vrouwen aan een spoor, een ware klassieker!) lieten ons keer op keer genieten, waardoor deze titel op nummer vijf komt te staan deze week.

Nummer #4

Ah, die goede, oude atoombommen toch ook! Deze wapens zijn de ultieme bron van vermaak, liet Bethesda ons zien in Fallout 3. Een dode wereld hoeft niet per se saai te zijn, want de vele, soms vreemde, quests en de memorabele cast lieten ons met een big smile door The Wasteland heen reizen. Fallout 3 staat deze week op nummer vier.

Nummer #3

Drie woorden: grote, paarse dildo. Hét wapen van de eeuw in een videogame die meteen de nadruk op humor legde in de game. Saints Row: The Third combineerde de open wereld structuur die we kennen uit Grand Theft Auto IV met een overdosis aan gestoordheid en een leuke co-op functie, waardoor ik mij in elk geval avonden heb kapot gelachen met mijn vrienden. Saints Row: The Third staat daarom deze week toepasselijk op de derde plaats. Ethical!

Nummer #2

Op nummer twee staat opnieuw een game van Rockstar Studios, een game waar talloze andere games hun inspiratie uit gehaald hebben. Het is ondertussen al een verouderde game, maar liet ons destijds zien hoe het moest. Grand Theft Auto: San Andreas gaf ons zoveel content, iets wat we voorheen alleen in Vice City tegenkwamen, maar deed dit tig keer beter. Welkom op nummer twee, San Andreas!

Nummer #1

Jullie kunnen bijna wel ruiken welke game er deze week op nummer één staat. Bethesda heeft ons afgelopen jaar op een iconische datum getrakteerd met een van de beste en meest uitgebreide games van dat jaar, een game die op het moment zelfs nog ongelooflijk veel gespeeld wordt. Als je nu nog niet weet over welke game ik het heb, heb je echt onder een steen geleefd. De The Elder Scrolls-serie liet ons keer op keer zien hoe je een ijzersterke game moet maken, maar het nieuwste deel, Skyrim, is toch wel echt de kers op de taart.


Dit was alweer de negende GamersNET Top 10. Persoonlijk hou ik ontzettend veel van dit soort games en hoop ook dat jullie deze titels veel zullen blijven spelen, zelfs over een aantal jaar.

Volgende week staat er weer een lijst klaar, maar wellicht hebben jullie zelf nog ideeën waar deze over moet gaan. Suggesties en tips kun je mailen naar [email protected]. Tot volgende week!

  1.   
    Hitman047's avatar

    Volgende week de Top 10 GamersNet Top 10’s? 😆

    Mooie top 10 trouwens. Op 1 na allemaal gespeeld.
    Overigens mis ik wel Just Cause (1 en 2). 😉

  2.   
    tijn80's avatar

    Mooie lijst`. Zelf zou ik Batman: Arkham City en Assassins creed er ook in hebben gezet.

  3.   
    Glennus's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Volgende week de Top 10 GamersNet Top 10’s? 😆
    Mooie top 10 trouwens. Op 1 na allemaal gespeeld.
    Overigens mis ik wel Just Cause (1 en 2). 😉 "

    Helaas geen ruimte voor, maar Just Cause 2 was inderdaad geweldig. Ook Arkham City had er best van mij bij gemogen, maar ik heb maar ruimte voor 10 games 🙁

  4.   
    Koen's avatar

    Dead Island, Rage en Prototype vind ik toch maar matige games. Zeker als je bedenkt dat er nog zoiets bestaat als een Assassins Creed, Just Cause 2, Dragon Age Origins en Fable.

  5.   
    cool ice's avatar

    weer een leuke top 10. ben nu juist weer bezig met de storyline van san andreas. heerlijk weer even die goeie ouwe herinneringen! 🙂

  6.   
    fabiankok's avatar

    Koen schreef, "Dead Island, Rage en Prototype vind ik toch maar matige games. Zeker als je bedenkt dat er nog zoiets bestaat als een Assassins Creed, Just Cause 2, Dragon Age Origins en Fable."

    Hier ben ik het ook zeer zeker mee eens, vooral prototype is wel echt te matig voor deze lijst, kijkend naar de alternatieven! Maarja, het blijft een mening 😛

  7.   
    Fabianb's avatar

    Ik had liever GTA 4 gezien i.p.v Saints Row 3. Je kan ze niet echt vergelijken maar als je het over open-world gaat hebben heeft GTA 4 wel wat meer te bieden. Mooie lijst though. 😉

  8.   
    RenevdGijp's avatar

    San andreas kapot gespeeld zonder missies te beginnen, daarna missies begonnen. En nog kapotter gespeeld! Mooie lijst, had nummer 10 naar Just Cause 2 verwisseld!

  9.   
    Ken2BE's avatar

    Just cause 2 is toch wel echt één van de beste openwereld games

  10.   
    desxeon's avatar

    Jammer dat S.T.A.L.K.E.R niet in de lijst staat, dat is ook een top game zeg!

  11.   
    Koen45's avatar

    Saints Row boven RDR? Oh god..

  12.   
    irapi's avatar

    Ik mis ook just cause 2 hier, mijn favo open world game nog steeds kwa rondlopen en lol hebben 😛 .

  13.   
    ShadyXL's avatar

    Ik mis Assassin’s Creed in die lijst.

  14.   
    studio dewolf's avatar

    Ik mis GTA IV, just cause 2, ACII.

  15.   
    Flumi's avatar

    Skyrim terechte nummer 1, alleen ik mis toch wel AC II

  16.   
    iveL's avatar

    Er missen een aantal titels inderdaad…

  17.   
    blackname's avatar

    Jongens kom op zeg het is een top10 niet alle games kunnen erin. Vind het een prima lijst en inderdaad ac had er ingekund maar dan hadden weer mensen gezegt prototype dat blijf je toch wel houden.

  18.   
    Glennus's avatar

    blackname schreef, "Jongens kom op zeg het is een top10 niet alle games kunnen erin. Vind het een prima lijst en inderdaad ac had er ingekund maar dan hadden weer mensen gezegt prototype dat blijf je toch wel houden."

    Ik vind zat andere titels ook erg goed. Just Cause 2 bijvoorbeeld kapot gespeeld. Maar ja, ik kan er maar 10 in een lijstje gooien, dus dan blijft mijn voorkeur bij deze 10. Hopelijk snappen mensen dat ook in het vervolg ook een beetje 🙂

  19.   
    nunen007's avatar

    Waar is Just Cause 2 en Assasins creed 😥

  20.   
    Carcass's avatar

    Wat een slechte top 10.

    Normaal kan ik het er aardig mee eens zijn met eventueel een paar persoonlijke voorkeuren op andere plekken.

    Prototype was vermakelijk maar te 1tonig om echt over te komen als open wereld

    Rage vond ik naast het hoofd verhaal veel te weinig bieden. veel locaties hadden maar 1 x nut om aan te doen.

    deze deus ex niet gespeeld

    dead island viel gewoon enorm tegen.

    niet bekend met the witcher.

    De top 5 zal ik verder niet teveel op aanmerken. Fall out 3 is wat mij betreft nummer 1 .

    Verder mis ik games als assasins creed (toch wel een 10e of 9e plek waard.)
    Far Cry 2 (gewoon mooier dan bijv een prototype.)

    En de toevoeging van klassiekers.