Euro 2012

Deze zomer zullen straten weer transformeren in oranje bolwerken, zal het bier rijkelijk stromen op dorpspleinen en zijn kroegen gevuld met voetbalfans om het Nederlands elftal naar grote hoogte te schreeuwen. Jawel, het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne staat voor de deur en waar Electronic Arts eerder aparte FIFA-edities op disc uitbracht voor elk toernooi, gaan ze de nieuwe toernooimogelijkheden vandaag uitbrengen als DLC. Een geweldige keuze wat mij betreft, want elke FIFA 12 speler kan vanaf vandaag alle landenteams binnenhalen.

Game in een game

EA omschrijft Euro 2012 als een game in een game, omdat de opties die je krijgt verder gaan dan alleen nieuwe shirts en spelers. Dat is ook direct te zien, want gezichten van spelers zijn van een update voorzien, waardoor deze er nog beter uitzien. Daarnaast zijn natuurlijk alle 52 landen aanwezig in de DLC, kun je spelen in alle stadions van het toernooi (inclusief camerastandpunten) en zijn zelfs de twee officiële wedstrijdballen aanwezig. Alles om iedereen voor te bereiden op het Europees kampioenschap dus.

Natuurlijk moet er ook daadwerkelijk gevoetbald worden in Euro 2012 en dat kan op verschillende manieren. Allereerst kun je het gehele toernooischema van Euro 2012 naspelen op je console of PC. Op die manier kun je, mocht de kleine kans dat Nederland geen kampioen wordt uitkomen, ons land toch kampioen maken in FIFA 12. Deze toernooien zijn overigens ook online te spelen en dat maakt natuurlijk de patriot in ons los, want waarom zou je met een ander team spelen dan het Nederlands elftal.

FIFA 12 in basis

Qua gameplay is er weinig nieuws onder de zon in deze uitbreiding, al lijkt de game iets langzamer te zijn dan de grote broer. Of dit te maken heeft met de previewcode die we te spelen kregen of dat dit een uiteindelijke beslissing is, is niet duidelijk, maar gezien het feit dat Euro 2012 gebaseerd is op FIFA 12, zal het verschil niet heel groot zijn.

Wat wel een grote nieuwe toevoeging is, is de Expedition Mode, die zich eigenlijk het beste laat beschrijven als de Total War van FIFA. Op een grote kaart van Europa krijg je verschillende mogelijke tegenstanders te zien, die je dient te verslaan. Win je een wedstrijd, dan openen zich wegen richting nieuwe gebieden, maar verlies je een wedstrijd, dan kunnen deze wegen weer afsluiten. Dat alles doe je met een eigen team, dat je opbouwt met verschillende spelers die je krijgt als je vaak wint. Win je vaak, dan krijg je betere spelers tot je beschikking in je eigen team. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je verschillende foto’s van landenteams vrij speelt en dat komt neer op drie keer winnen tegen elke tegenstander. Er staan dus ruim 150 wedstrijden op je te wachten.

Voorlopige conclusie

Dat Euro 2012 DLC is voor FIFA 12 is voor mij een zegen. Het geeft spelers van de game de kans om extra content binnen te halen, zonder daarvoor een volledig nieuwe game te kopen. Daarnaast is de DLC erg compleet. Met alle landenteams, alle stadions, wedstrijdballen, mooiere gezichten, de Expedition modus en natuurlijk de mogelijkheid om het toernooi na te spelen, is Euro 2012 een zeer volledig pakket te worden voor de fans. En hij is nu te downloaden in FIFA 12, voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  JeroenGamer's avatar

  Bale dat er geen speel als prof in zit.

 2.   
  tijn80's avatar

  JeroenGamer schreef, "Bale dat er geen speel als prof in zit."

  Geen idee wat je met deze zin bedoeld… 😕 (zal wel aan mij liggen)
  OT: Ziet er best realistisch uit, jammer genoeg hou ik niet van voetbal 😉

 3.   
  Jarek's avatar

  tijn80″][quote=”JeroenGamer schreef, "Bale dat er geen speel als prof in zit."

  Geen idee wat je met deze zin bedoeld… 😕 (zal wel aan mij liggen)
  OT: Ziet er best realistisch uit, jammer genoeg hou ik niet van voetbal 😉 [/quote]

  Speel als prof is een gamemode van Fifa. 🙂

 4.   
  tijn80's avatar

  Fanta$y schreef, "

  ”tijn80″ schreef, "[quote=”JeroenGamer”].."

  Geen idee wat je met deze zin bedoeld… 😕 (zal wel aan mij liggen)
  OT: Ziet er best realistisch uit, jammer genoeg hou ik niet van voetbal 😉 "

  Speel als prof is een gamemode van Fifa. :)[/quote]
  Had ik toch gelijk, dat het aan mij zou liggen 😀

 5.   
  -B9D7L-'s avatar

  JeroenGamer schreef, "Bale dat er geen speel als prof in zit."

  Hoe moet dat dan in een korte tournooi?

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  Hoewel ik deze ontwikkeling in principe toejuich, dat ze er DLC van maken, is het voor mij persoonlijk toch jammer. Graag had ik deze wel gehaald, maar FIFA 12 heb ik dan weer niet liggen. FIFA 12 + DLC kopen wordt me wat te prijzig, dus ik denk dat ik dan maar voor FIFA Street ga. 🙂

  -B9D7L-“][quote=”JeroenGamer schreef, "Bale dat er geen speel als prof in zit."

  Hoe moet dat dan in een korte tournooi?[/quote]

  Bij FIFA Worldcup 2010 kon je bij ‘Be A Pro’ de kwalificatie en vervolgens het toernooi met je pro doorspelen.

 7.   
  maxmeyer's avatar

  Zou iemand misschien al kunnen zeggen hoe het is als je wint? Zitten ze nog steeds met z’n alle heel dood in de middencirkel, of krijgen ze echt een beker?

 8.   
  ms13694's avatar

  maxmeyer schreef, "Zou iemand misschien al kunnen zeggen hoe het is als je wint? Zitten ze nog steeds met z’n alle heel dood in de middencirkel, of krijgen ze echt een beker?"

  Haha dat was idd altijd een beetje irritant, ze deden net alsof ze een lokaal darttoernooi gewonnen hadden ipv een EK