Colors! 3D

Het echt maken van tekeningen met behulp van elektronische apparaten gaat het allerbeste met Photoshop in combinatie met een tablet. Het is echter niet het meest eenvoudige programma, dus om er echt goed mee uit de voeten te kunnen, heb je zeer veel tijd en geduld nodig. Toch zijn er genoeg programma’s, apps en spelletjes die je op een eenvoudigere manier aan de slag laten gaan. Zo is er ook Colors!, een spelletje dat eerst de Nintendo DS en Iphone heeft aangedaan en nu ook op de Nintendo 3DS middels diens eShop is verschenen.

Kunstenaar in 3D

Na een korte tutorial, waarin de basis van het programma wordt uitgelegd, kun je al aan de slag. Kies een doek en laat vervolgens je innerlijke kunstenaar losgaan. Wat gelijk opvalt is dat het geheel extreem eenvoudig en intuïtief werkt. Met een druk op de L-knop kies je alle eigenschappen van je penseel: de grootte, de dikte, de kleur en de vorm. Vervolgens is het alweer tijd om te tekenen en dit werkt goed genoeg. De stylus van de 3DS weet een tablet namelijk aardig goed na te bootsen en, in combinatie met de mogelijkheid om ver in te zoomen, kun je aardig precies werken.

Een tekenprogramma op de Nintendo 3DS is niet compleet zonder de mogelijkheid driedimensionale creaties te maken en dit is dan ook absoluut de interessantste feature van Colors! 3D. Je bezit een vijftal lagen waartussen je kunt wisselen en deze vormen het 3D-effect. Wanneer je een boom in de eerste laag zet en een huis in de tweede, zal de één dus ook heel duidelijk voor de ander staan. Het resultaat is indrukwekkend om te zien, maar vijf lagen blijken nochtans iets te weinig. Je kunt namelijk heel goed zien op welke laag wat staat, terwijl het veel interessanter zou zijn als deze in elkaar overlopen.

Opties

Het vervelende bij dit type programma’s is dat deze zich altijd dienen te begeven op de dunne lijn tussen gebruikersvriendelijkheid en meer functies. Colors! 3D is dan wel heel snel op te pakken en heeft op zich voldoende functies, maar de mogelijkheid om meer te kunnen ontbreekt. Zo zul je geen object kunnen selecteren om deze te verplaatsen, kun je geen tekst schrijven en is het slechts mogelijk om bij je palet uit drie verschillende typen kwast te kiezen. Op zich biedt Colors! 3D dus wel genoeg qua mogelijkheden, maar meer opties waren allerminst verkeerd geweest.

Naast het zelf schilderen, kun je enkele voorbeelden bekijken of op internet inspiratie opdoen door te kijken naar de creaties van anderen. Het productieproces hiervan kun je namelijk middels een versneld filmpje zien en bovendien is er de mogelijkheid om ze naar je eigen 3DS te importeren. Het leukste is nog wel om samen met een vriend tegelijkertijd te werken aan een kunstwerkje. Qua inhoud had er echter op eenvoudige wijze meer uit gehaald kunnen worden. Een soort toernooioptie, waarin je binnen een paar minuten een werk in elkaar moet zetten, zou leuk geweest zijn of überhaupt een soort doel binnen de game zou iets toevoegen. Nu teken je gewoon, maar waarvoor eigenlijk?

Conclusie

Voor mensen die het interessant vinden om op eenvoudige wijze mooie creaties uit de stylus te kunnen toveren en benieuwd zijn naar de werking van tekenen in drie dimensies, is Colors! 3D een vermakelijk programmaatje. Je moet echter niet teveel verwachten van het eShop-product, want de functies die deze biedt zijn niet extreem uitgebreid.

Colors! 3D is op de Nintendo eShop beschikbaar voor €6,00.
Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Aardig uitgebreid...
  • Snel op te pakken

Wat is NOT

  • Weinig extra inhoud
  • ... maar een aantal functies ontbreken

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren