Beste Leon, die lekkere chick van je

In deze vierde serie van ‘Beste’ schrijven Leon en Peter elkaar wekelijks over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Leon, die zich afvroeg of de Wii U eigenlijk wel kans maakt en hij haalde Peter’s review van Mass Effect 3 door het slijk. Deze week het antwoord van Peter:

Leon’s brief van vorige week

Beste Leon,

Stel je voor, je ligt met een bloedmooie meid op bed. Je streelt haar zachtjes, je fluistert lieve woorden in haar oor, je moet smakelijk lachen om haar grapjes, ook jij bent geestig volgens haar, je kust haar haar, haar dij, haar zij, je bijt zachtjes op haar oor en zij trekt zachtjes aan jouw haar. Je hebt vier fantastische uren met haar! Alleen, op het laatste moment, net voordat je afscheid neemt van een fantastische avond, zie je een heel lelijke, dikke puist op haar rechterbil.

Een dag later bel ik je weer eens op om de dag van GamersNET te bespreken. Jij vertelt druk en enthousiast over alle artikelen die weer zijn verschenen, over dat jij het niet begrijpt dat men je een grammar-nazi noemt, simpelweg omdat je zeikt op het feit dat het jouw game is in plaats van jou game. Kortom: je bent lekker Leon aan het zijn. Vervolgens vraag ik: “je had gisteren toch een meisje thuis? Hoe was het?”

Leon: ”Peter, ik zal eerlijk met je zijn. Het is een meisje met werkelijk een perfect lichaam, een bloedmooie chick. Ik streelde haar zachtjes, ik fluisterde lieve woordjes in haar oor, ik moest smakelijk lachen om haar grapjes, ook ik was geestig volgens haar, ik kuste haar haar, haar dij, haar zij, ik beet zachtjes op haar oor en zij trok zachtjes aan mijn haar. Het waren vier fantastische uren!”

Peter: “Supervet voor je man! Dus je gaat haar zeker weer zien!”

Leon: “Nee man! Op het laatst bleek ze een puist op haar rechterbil te hebben. De snol, de slet, de hoer! Ik wil haar nooit meer zien. Ze is werkelijk de vreselijkste meid die ik ooit gezien heb!”

Mass Effect 3 verdient een 9.4, simpelweg omdat de weg naar het einde een fantastische ervaring is, die het slechte eind niet teniet kan doen! Als we games puur en alleen gaan beoordelen op het einde, dan verdienen zoveel games een onvoldoende! Sterker nog! Dat mensen in Mass Effect 3 zo vallen over het einde, is puur en alleen gebaseerd op het feit dat de rest van de game zo ongelooflijk goed is, dat het einde in vergelijking daarmee zo slecht lijkt. Het blijft mij verbazen hoe erg gamers zich druk maken over dat einde! Overdreven is de commotie, zoeken naar een reden om te zeiken, te bashen zelfs. Het einde van Mass Effect 3 is als een puist op de kont van een bloedmooie chick: het valt best op en is niet het mooiste gedeelte, maar de rest is zo fantastisch dat je daar heel snel overheen kijkt. Doe je dat niet, dan ben je een mierenneuker die een ervaring van 30 uur (plus 20 uur deel 1, plus 40 uur deel 2) laat verpesten door tien minuten aan het einde.

Toen we besloten hadden om samen Beste… op te pakken vertelde ik je dat het leuk is als we elkaar een beetje provoceren. Leuk voor de lezer en leuk voor ons. Nou, dat is je gelukt hoor Leon! Je terugprovoceren zou natuurlijk heel flauw zijn. Bovendien is er helemaal niks om je mee te provoceren, want Sony brengt helemaal geen eigen titels meer uit voor de PlayStation 3. Met exclusieve titels is Sony namelijk gestopt, dus het is onmogelijk om jou nu met kritiek op een game te pakken, want ze zijn er simpelweg niet meer. Jammer joh!

Cheerio!

Peter

  1.   
    Tha Duck's avatar

    Dus, Leon: niet zo zeuren en gewoon doen, die chick.

    Een dergelijke metafoor moet zelfs non-gamers aanspreken. Klasse Peet!

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Heb je een kleine terugval Petertje? Je hebt het toch al meerdere keren gehad over het einde van Mass Effect 3? Voor de rest wel een vrij vage brief, die toch op het laatste moment nog duidelijk wordt. En jouw game is toch makkelijk? Zelfs ik kan dat bijna niet fout doen…

  3.   
    Zeeha's avatar

    Vet verhaal 😀

  4.   
    FishHookz's avatar

    Tha Duck schreef, "Dus, Leon: niet zo zeuren en gewoon doen, die chick.
    Een dergelijke metafoor moet zelfs non-gamers aanspreken. Klasse Peet!"

    lol

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    Bovendien is er helemaal niks om je mee te provoceren, want Sony brengt helemaal geen eigen titels meer uit voor de PlayStation 3. Met exclusieve titels is Sony namelijk gestopt, dus het is onmogelijk om jou nu met kritiek op een game te pakken, want ze zijn er simpelweg niet meer.

    Dat valt gelukkig nogal mee. The Last of Us, The Last Guardian, LittleBigKarting en Starhawk komen er (dit jaar waarschijnlijk) allemaal nog aan en dan vergeet ik vast wel iets. Verder uiteraard een leuke column, leuke metafoor. 🙂

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    Je vergeet nog dust 514. Dat spel dat met EVE samenwerkt. 😛

  7.   
    Danielle.k's avatar

    Leuk geschreven en dan met name dat stuk over Mass Effect, ik heb zelfs met Mass Effect 3 meer dan 40 uur erop zitten en dan heb ik dus ook echt alles gedaan wat ik voorgeschoteld kreeg, een heerlijke serie die ik zeker nog eens maar dan op een andere manier zal gaan spelen.

  8.   
    JonsoN's avatar

    Sterk verhaal Peter, ben het helemaal met je eens! klasse!

  9.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    En niet gaan haten of bannen als je een meid zo mag noemen om 1 puist mogen wij ook!

    Beetje respect mag ook wel toch?

  10.   
    Petor's avatar

    Cyb3rp3n0zah schreef, "En niet gaan haten of bannen als je een meid zo mag noemen om 1 puist mogen wij ook!
    Beetje respect mag ook wel toch?"

    Niet bannen, wel verwijderen. Taal als dat is alleen grappig binnen duidelijke context. Noem het vrijheid van de schrijver 😉

  11.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    Petor schreef, "

    ”Cyb3rp3n0zah” schreef, "En niet gaan haten of bannen als je een meid zo mag noemen om 1 puist mogen wij ook!
    Beetje respect mag ook wel toch?"

    Niet bannen, wel verwijderen. Taal als dat is alleen grappig binnen duidelijke context. Noem het vrijheid van de schrijver ;)"

    Blijkbaar is er helemaal geen vrijheid van de schrijver want dat van mij verwijder je wel.

  12.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Cyb3rp3n0zah schreef, "

    ”Petor” schreef, "[quote=”Cyb3rp3n0zah”].."

    Niet bannen, wel verwijderen. Taal als dat is alleen grappig binnen duidelijke context. Noem het vrijheid van de schrijver ;)"

    De snol, de slet, de hoer. om 1 puist! Echt erg respectvol, ik had jullie wat hoger ingeschat.[/quote]

    Ben je pooier of zo die de hoeren beschermt? Want volgens mij snap je de hele punt niet.

  13.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”Cyb3rp3n0zah” schreef, "[quote=”Petor”].."

    De snol, de slet, de hoer. om 1 puist! Echt erg respectvol, ik had jullie wat hoger ingeschat."

    Ben je pooier of zo die de hoeren beschermt? Want volgens mij snap je de hele punt niet. [/quote]

    Ben jij een phoenix ofzo?

  14.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Cyb3rp3n0zah schreef, "

    ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”Cyb3rp3n0zah”].."

    Ben je pooier of zo die de hoeren beschermt? Want volgens mij snap je de hele punt niet. "

    Ben jij een phoenix ofzo?[/quote]

    Ja dat ben ik. Maar ik wil duidelijk maken dat ze willen zeggen dat je de game met respect moet behandelen als de game in geheel heel goed is, en dat je niet voor 1 minpunt heel game moet afkraken. Net als zo met een mooie chick niet meteen afkraken als ze iets fout doet of iets niet mooi heeft. Ze hebben het lekker overdreven gedaan om de context nog duidelijker te maken voor de lezers. Ik heb het gevoel dat jij dit niet snapt anders had je dit reactie niet gehad.

  15.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”Cyb3rp3n0zah” schreef, "[quote=”Dark_Phoenix”].."

    Ben jij een phoenix ofzo?"

    Ja dat ben ik. Maar ik wil duidelijk maken dat ze willen zeggen dat je de game met respect moet behandelen als de game in geheel heel goed is, en dat je niet voor 1 minpunt heel game moet afkraken. Net als zo met een mooie chick niet meteen afkraken als ze iets fout doet of iets niet mooi heeft. Ze hebben het lekker overdreven gedaan om de context nog duidelijker te maken voor de lezers. Ik heb het gevoel dat jij dit niet snapt anders had je dit reactie niet gehad. [/quote]

    Je hebt helemaal gelijk jongen!

  16.   
    blackname's avatar

    Cyb3rp3n0zah schreef, "

    ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”Cyb3rp3n0zah”].."

    Ja dat ben ik. Maar ik wil duidelijk maken dat ze willen zeggen dat je de game met respect moet behandelen als de game in geheel heel goed is, en dat je niet voor 1 minpunt heel game moet afkraken. Net als zo met een mooie chick niet meteen afkraken als ze iets fout doet of iets niet mooi heeft. Ze hebben het lekker overdreven gedaan om de context nog duidelijker te maken voor de lezers. Ik heb het gevoel dat jij dit niet snapt anders had je dit reactie niet gehad. "

    Je hebt helemaal gelijk jongen!
    [/quote]
    Ja dat heeft hij.

  17.   
    xHouse's avatar

    Leon: “Nee man! Op het laatst bleek ze een puist op haar rechterbil te hebben. De snol, de slet, de hoer! Ik wil haar nooit meer zien. Ze is werkelijk de vreselijkste meid die ik ooit gezien heb!”

    Lulz, als je zo vrouwen gaat beschrijven ga je er niet ver mee raken.

  18.   
    Zeeha's avatar

    Komaan, waarom nemen jullie dit allemaal serieus op, zoals het werkelijkheid is? Da’s toch voor niets nodig ;). Of kennen jullie Peter mss niet :)?

  19.   
    GTAddict's avatar

    die kontpuisten moeten ook altijd roet in het eten gooien