GN Top 10: Easter Eggs

Je kent het wel, het eeuwige gekibbel tussen twee mensen over wat beter is. Deze strijd gaat Glenn nu ook aan op GamersNET.nl in de enige echte GN Top 10. Zijn oordeel, grappig of serieus, over van alles en nog wat kun je hier lezen.

Vorige week heb je onze top 10 van de vreemdste game accessoires kunnen bekijken. Deze week staat in het teken van Pasen en daarom gaan we de top tien easter eggs behandelen.

Nummer #10

Heel af en toe missen we de oude tijd, de tijd waarin games nog echt iets voor “die aparte groep” waren en heel vaak negatief in het nieuws kwamen. Eén game kwam in het bijzonder in de spotlights te staan, namelijk Doom. In RAGE kunnen we terugkeren naar dit tijdperk door middel van een easter egg. Bekijk de video hieronder:

Nummer #9

Op nummer negen staat de bekende mechanische haai uit Just Cause 2. We weten allemaal dat het eiland onder het regime van een Kim Jong-Il lookalike valt en wellicht is dat de reden dat hij een robothaai in de zee gedumpt heeft, om zo de bewoners te verbieden te gaan zwemmen. Ik weet het niet, maar de video spreekt voor zich.

Nummer #8

Assassin’s Creed is ontzettend populair en de franchise laat zelfs haar sporen achter in andere games. Zo ook in The Witcher 2: Assassins of Kings. In onderstaande video zien we hoe Geralt een assassin naast een hooibaal vindt. Dit bewijst dat niet elke assassijn even handig is.

Nummer #7

Nummer zeven in de lijst wordt ingevuld door Skyrim, een game vol mogelijkheden en easter eggs. Er zitten honderden easter eggs in deze game verwerkt, maar helaas is er maar plek voor één in deze top tien. In de video hieronder zien we hoe de held van het verhaal Pac-Man tegenkomt… Spannend!

Nummer #6

Ze zeggen wel eens dat een bepaald monument het hart van een stad vormt. Zo is de Statue of Happiness het boegbeeld van Grand Theft Auto IV, maar het lijkt erop dat het monument niet alleen figuurlijk het hart van de stad is. Zo waarschuwt het bordje naast de deur ons zelfs: “No hidden content beyond this door.” Vreemd… Toch maar even kijken.

Nummer #5

Het is de nachtmerrie van elke Xbox 360 eigenaar; de Red Ring of Death. Bulletstorm is een game die zowat elk genre en elke game belachelijk maakt en doet dit in de volgende video op een wel hele gemene manier. Arme deur!

Nummer #4

Zelfs in games die serieus over proberen te komen zitten easter eggs verstopt. Na een flinke schietpartij is het belangrijk om even te gaan relaxen, iets wat je het beste met vrienden kunt doen. In een lift. Toch? In Crysis 2 kwamen we het volgende tegen.

Nummer #3

“U mad bro?” is onderhand een van de meest gebruikte internethypes ooit. 343 Studios kon het dan ook niet laten om de beruchte trollface in haar Anniversary-uitgave van Halo: Combat Evolved te stoppen. Hoozah!

Nummer #2

Op nummer twee staat een easter egg uit Gears of War 3. De game zit vol met easter eggs die allemaal te maken hebben met kippen. Of met grote hoofden. In ieder geval, naast de enorme, dodelijke gouden kip is er nog een easter egg in Gears of War 3 die nogal wat vreemde vragen weet op te roepen. Wat heeft Epic Games gerookt tijdens het maken van deze game?

Nummer #1

Opnieuw een cross-over easter egg, maar deze is zo geniaal en subtiel dat hij absoluut de eerste plaats verdient. Op nummer één in deze speciale lijst staat een one-liner uit Assassin’s Creed II. Ezio weet niet meer wie de man is die hem zojuist geholpen heeft, dus besluit hij dit op geheel (on)eigen wijze bekend te maken. Ik heb in elk geval trek in pizza!

Dit was alweer de vijfde GamersNET top 10. Hebben jullie nog wat eitjes gevonden, behalve die in je ondergoed?

Volgende week staat er weer een lijst klaar, maar wellicht hebben jullie zelf nog een ideeën waar deze over moet gaan. Suggesties en tips kun je mailen naar [email protected]. Tot volgende week!

  1.   
    FishHookz's avatar

    Die easter egg van Gears of War 3 met die gigantische kip is veel leuker 😮

  2.   
    squidgyboy's avatar

    mijn favo is nog altijd in halo reach grunt disco party

  3.   
    Hitman047's avatar

    In verband met het onderwerp hadden hier natuurlijk de Easter Bunny uit Saints Row 2 en de East Hare Egg uit Fable 3 bij gemoeten. 😉

  4.   
    Tadao's avatar

    Die van crysis, een remi gaillard reference?

  5.   
    ms13694's avatar

    Die haai van JC2 is geloof ik een verwijzing naar de film Jaws

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik zat gisteren bij een vriend Gears of War 3 multiplayer te spelen en iedereen had ineens een konijnenhoofd. Wat ik zag staat ook op Youtube. Hier http://www.youtube.com/watch?v=iQmx5mNJiyk dat is hoe iedereen eruit zag. 🙂

  7.   
    cool ice's avatar

    in JC2 ligt ook ergens een aangespoelde walvis. die moet je vervolgens opblazen en dan ligt er zo’n faction item onder. 😛

  8.   
    killingdj0's avatar

    Haha bij de top comment by witcher 2 assassin video staat ook droog geschreven:

    thats why Altair didnt get a sequel

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Dat als in de Witcher2 is mij bij de echte Asssassins Creed (II) wel eens overkomen. Sprong ik net één meter langs de hooiberg en was ik dood.Hoe het kan weet ik ook niet.

  10.   
    ShadyXL's avatar

    Ahaha, die van Crysis 2 is wel vet 😛

  11.   
    xColdNight's avatar

    Leuke easter eggs! Zijn zo veel leuke, maar goed kunnen natuurlijk niet allemaal op de site geplaatst worden 😛

  12.   
    gatemaster64's avatar

    maar nee als dat mario is! dan! dan! komen er dus geen mario games meer! 😥
    [omdat hij dood gaat in assassins creed brotherhood]