Kinect Star Wars

Kinect Star Wars is een game waar veel fans van de serie naar uitkijken. Kinect biedt namelijk de mogelijkheid om je hele lichaam te gebruiken om een spel te besturen en visioenen van epische Jedi-moves en nog epischere gevechten komen daardoor bovendrijven. De werkelijkheid in Kinect Star Wars blijkt echter niet helemaal overeen te komen met deze visioenen.

Diversiteit

Kinect Star Wars bevat vijf verschillende segmenten: Jedi Destiny, Rancor Rampage, Podracing, Galactic Dance Off en Duels of Fate, waarbij laatstgenoemde vrijgespeeld moet worden door de eerste missie van Jedi Destiny te voltooien. De vijf verschillende activiteiten vormen samen een mix waardoor de game voor ieder wel iets wils heeft. Racefans zullen zich kunnen vermaken met podracen, gamers met een hoog midichlorian gehalte zullen de gevechten uit Jedi Destiny en Duels of Fate erg kunnen waarderen en fans van dansgames zullen met de Galactic Dance Off een tijdlang zoet zijn. De gameplay van de verschillende activiteiten onderling verschilt behoorlijk, maar ook de kwaliteit van de activiteiten varieert.

Podracen

Het podracen was voor mij de activiteit waar ik me het meeste mee heb vermaakt en dat komt niet alleen doordat ik vroeger een groot fan was van Star Wars: Episode I Racer. Het podracen is namelijk erg goed uitgewerkt en het doorlopen van de carrièremodus is zeker geen straf. De besturing heb je vlug door en je kunt dus al snel genieten van het racen over de bekende tracks uit het Star Wars-universum.

Daarbij kun je ook je tegenstanders kapot beuken en krijg je soms te maken met Wompratten, die je van je Pod af moet jagen door te zwaaien met je armen. Hoe verder je komt in de carrièremodus, hoe meer racers je unlockt, waardoor je uiteindelijk op je eigen manier kunt racen. Zelfs Sebulba is uiteindelijk te unlocken, hoewel je daar wel flink wat voor moet doen.

Rancorzilla

Een ander onderdeel waar ik veel plezier aan heb beleefd, is Rancor Rage. In deze modus kruip je in de huid van een ontsnapte Rancor en is het jouw doel om zoveel mogelijk vernietiging te zaaien. Je grijpt mensen op en stouwt ze in je mond, springt op gebouwen en zwaait met je lompe armen om zo mensen en droids weg te vagen. Een erg leuke modus, waarin je je een soort van Godzilla voelt. Om het interessanter te maken krijg je ook telkens nieuwe doelen, zoals het springen op een gebouw of het opeten van een droid. Met behulp van deze doelen en animaties op het scherm leer je in het begin ook alle moves.

Galactische danswedstrijd

De laatste activiteit die goed uitgepakt, is de Galactic Dance Off. Ja, het is wellicht iets dat puur bedoeld is om vrouwelijke spelers aan te trekken, maar dat neemt niet weg dat het goed is uitgevoerd. De liedjes waarop je kunt dansen zijn allemaal Star Wars-versies van bekende nummers, wat de modus alleen maar leuker maakt. Ook alle dansmoves hebben Star Wars-namen gekregen en de Galactic Dance Off is dan ook gewoon een leuke, luchtige dansgame geworden die je niet al te serieus moet nemen, maar waar je gewoon lekker van moet genieten. Zelfs als je geen ervaren danser bent moet dit geen probleem zijn, want net zoals bij alle andere activiteiten zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, waarbij de makkelijkste ervoor zorgt dat zelfs mensen met twee linkerbenen veel plezier aan deze modus kunnen beleven.

Jedi

En dan komen we aan bij het gedeelte waar de game minder goed uit de verf is gekomen, het gedeelte dat voor fans juist het meest toffe gedeelte had moeten zijn, namelijk Jedi Duels: Darkness Rising. In deze modus kruip je in de huid van een jonge Jedi en moet je op verschillende missies, waarbij je onder andere leert om te vechten als een volwaardige Jedi. Het gebruik van een lightsaber is hierbij erg belangrijk, maar ook het gebruik van The Force en het uitdelen van een flinke trap zijn dingen die een grote rol spelen in het leven van een volleerd Jedi. Je springt over het ene obstakel, ontwijkt het andere en racet met zowel Speeder Bikes als Landspeeders.

Helaas heeft de Kinect het erg moeilijk met deze modus, waardoor ik vooral gefrustreerd werd. Het kwam te vaak voor dat mijn bewegingen niet, te laat of gewoonweg niet goed werden geregistreerd, wat echt eeuwig zonde is, gezien deze modus voor mijn gevoel juist de kern van de game zou moeten zijn. Het gevoel een echte Jedi te zijn was iets wat Jedi Duels: Darkness Rising had kunnen brengen, maar dit is de game helaas niet gelukt.

Hetzelfde probleem teistert ook de Duels of Fate-modus, waarin het vechten met een lightsaber centraal staat. Je kunt duelleren tegen onder andere Darth Vader en Count Dooku, maar door de problemen met de registratie van je bewegingen zijn dit niet de epische gevechten waar je als fan op hoopt.

Conclusie

Kinect Star Wars is een game van tegenstrijdigheden. Aan de ene kant zijn er een paar heel leuke activiteiten die heel goed zijn uitgewerkt en waar je veel lol aan kunt beleven, aan de andere kant zijn er activiteiten die door problemen met de Kinect niet goed uit de verf komen. En juist die activiteiten zouden eigenlijk de kern van de game moeten zijn: het gevoel echt in het Star Wars-universum te zijn als bijvoorbeeld een jonge Jedi. Als je op zoek bent naar een casual game met Star Wars-thema dan zit je goed, mits je de lightsabergeoriënteerde activiteiten vermijdt. Alle andere activiteiten zijn namelijk erg leuk om te doen en door hun lage instapniveau geschikt voor alle gamers.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Visueel en qua sfeer erg goed
  • Podracen is erg leuk en werkt goed
  • Star Wars-versies van bekende liedjes zijn hilarisch

Wat is NOT

  • Kinect laat het afweten in de leukste modi
  • Niet alle voice acting is door oorspronkelijke acteurs gedaan

7

  1.   
    Koen's avatar

    Dat valt nog mee dan.

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik wist wel dat deze Kinect game geen slechte game zal worden. En dat komt doordat het Star Wars is en de beelden er al goed uitzagen. Ik ben van plan Kinect Star Wars binnenkort te gaan kopen. Maar eerst koop ik de vette games zoals Prototype 2, Spec Ops The Line, Darksiders II, Resistance Burning Skies, The Witcher 2 en Max Payne 3! 🙂

  3.   
    FishHookz's avatar

    Leuk concept, leuk uitgewerkt, kinect en dan dat dansen 😕

  4.   
    Sem_The_Man's avatar

    Dat eerste stuk brengt herinneringen terug.
    Ziet er mooi uit.
    Maar ik speel toch liever met een controller.

  5.   
    SonyBoy's avatar

    Ik heb hem en ik heb tot nu toe geen last van bewegingen die niet worden geregistreerd. Ik vind het zelfs heel goed werken. Het dansen past dan echt niet in de game, toch is het wel heel erg grappig om eens een keertje te doen. Het leuke aan deze game is dat er voor iedereen wel wat bij zit. Zo kan de een dansen en de ander een race game spelen terwijl weer iemand anders gewoon een vecht game kan spelen. Erg leuk gedaan allemaal en ik heb tot nu toe nog geen spijt van mijn aankoop.