Beste Leon, welkom bij Beste

Het is tijd voor de vierde serie van Beste… en deze is in handen van Leon en Peter. En de heren hebben veel te bespreken. Leon is immers eindredacteur van de site en hij bewaakt de kwaliteit, waar Peter als hoofdredacteur onmogelijk uitvoerbare opdrachten geeft. Gelukkig zijn de heren ook bevriend en deze week heet Peter Leon welkom in de serie.

Beste Leon,
Dit is mijn allereerste brief naar je en daarmee wil ik je dan ook een warm welkom heten in deze nieuwe reeks van Beste…. En volgens mij hebben wij genoeg te bespreken de komende maanden. De E3 komt er natuurlijk aan, we mogen veel nieuwe titels verwelkomen en met geweldige games als Assassin’s Creed III, Bioshock Infinite en wellicht een GTA V kan mijn jaar sowieso niet stuk. Overigens wordt dit ook het jaar waarin jij voor het eerst de Gamescom zal bezoeken en geloof me, dat gaat sowieso een hoogtepunt worden!

Vorige week was voor mij absoluut de week van de vette trips. In één week heb ik mogen afreizen naar Zweden voor Far Cry 3 en naar Frankrijk voor onder andere A Game of Thrones. Het laat zien hoe raar de industrie eigenlijk is en waarom zoveel mensen zich niet voor kunnen stellen hoe het werk als gamesreporter in elkaar zit. Want waarom zou een uitgever al die moeite doen om mensen naar het buitenland over te vliegen voor het spelen van een spelletje. Het simpele antwoord is natuurlijk: om geld te verdienen en zoveel mogelijk games te verkopen. Maar dan nog blijft het een aparte verschijning dat zoveel journalisten overgevlogen worden.

Wat mij ook opviel deze week was het nieuwsbericht waarin te lezen was dat Assassin’s Creed III de meest gereserveerde game voor Ubisoft aan het worden is. Nu is één van jouw taken om elke twee weken een nieuwe poll te starten en je was weer lekker actueel. Uit ons jaaronderzoek blijkt ook dat steeds meer gamers hun spellen willen reserveren. Wat eigenlijk raar is, want ik kan me geen reguliere game bedenken die uitverkocht is als je hem niet reserveert! En toch willen mensen van tevoren al toezeggen dat zij een spel gaan kopen. Best vreemd en ik kan me weinig andere industrieën bedenken waar dat zo populair is. De nieuwe wasmachine van Miele is ongetwijfeld een fantastisch apparaat, maar ik denk dat geen mens het apparaat zal pre-orderen.

De poll wijst het ook al uit: de meeste mensen reserveren hun titels omdat er extra content bij wordt geleverd. Meestal extra content die ofwel later gewoon verkrijgbaar is (vaak gratis) en bijzonder weinig toevoegt aan de algehele game-ervaring. Terecht ook, want te toffe extra’s zullen mensen die niet reserveren weer niet zo waarderen. Ik vraag me af waarom gamers zich van tevoren massaal aan een game binden. Nog ver voor de reviews verschijnen. Want laten we eerlijk zijn, voor de kwaliteit is het niet goed dat grote groepen mensen zonder twijfel toezeggen een product te kopen. Waarom zouden ontwikkelaars nog hun best doen als ze met een beetje extra content toch al genoeg toezeggingen krijgen voor een goed commercieel succes?

Gelukkig gaat de hebzucht van de markt zichzelf weer lekker rijk rekenen en daarbij zal ook de kracht van het reserveren weer afnemen. Want bijna elke game krijgt extra content en is al voor de release te bestellen. En als ieder spel dat gaat doen, zal de reserveer-manie ook wel weer afnemen. Wat jij Leon? Ben jij een pre orderaar? Laat maar weten. Ik ben heel benieuwd naar je brief. En om de druk niet te hoog te maken, het zal ongetwijfeld de beste brief worden uit de geschiedenis van Beste….

Cheers!

Peter

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik heb nog nooit Beste Peter, Beste Tom en alle voorgaande delen gelezen. Dit is de eerste keer dat ik het lees. Ik zag dat ”Beste” al meer dan een jaar bestaat. Ik heb geen zin om dat nu allemaal terug te gaan lezen. Dus vandaar dat ik nu begin met het lezen van Beste Peter, Beste Leon.

  Ik pre-order ook games! Jeeeeuuuuh!!! 😉

 2.   
  Zeeha's avatar

  Vet! Deze keer met Leon, zal leuk worden 🙂

 3.   
  toqeer's avatar

  ik pre order nooit games 😛

 4.   
  Tha Destiny's avatar

  Ik pre-order ook nooit games, koop ook weinig games bij de release.

 5.   
  RenevdGijp's avatar

  Pre order wel eens, maar eigenlijk wil ik games nu niet meer bij de release kopen. Als ik nu zie dat je de nieuwste AC of Uncharted voor (onder) de 30 euro kan krijgen i.p.v de gebruikelijke 60 euro wil ik eigenlijk wat toppers uitstellen tot na de drukke winter periode. Maar een game die ik (mits release date bekent) ga pre orderen, en met mij vele anderen, GTA V 😀