Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer Unbounded is gearriveerd en dat betekent dat we weer aan de slag kunnen met een arcade racer van formaat, met veel verschillende modi, een track editor, vernietigbare omgevingen, snelheid en keiharde actie. Laat het woord arcade je echter niet van de wijs brengen. Ridge Racer Unbounded is namelijk ongelooflijk hardcore. Elke fout zal je bezuren, maar als je een parcours eenmaal onder de knie hebt, is het gevoel heerlijk. Start die motoren!

Andere wintactiek

Welkom in Shatter Bay, de stad waar je zal beginnen in Ridge Racer Unbounded. Een stad met verschillende gebieden, die elk zijn eigen tracks met zich meebrengen. Wijken als Old Town en Rower Heights doen hier hun opwachting en die stadse omgevingen zijn niet voor niets. In een stad zijn namelijk veel gebouwen en obstakels te vinden en het is hier waar Ridge Racer Unbounded zijn gameplay vandaan haalt. Dat de gehele game zich in stedelijke gebieden hult is een typische Ridge Racer keuze en dat past bij de vernietigbare omgevingen. Wellicht was het ook leuk om wat lichtere en meer open omgevingen te hebben, echter dat zou weer minder destructieve omgevingen met zich meenemen.

Zoals gezegd is de game een arcade racer en arcade draait om driften, boosten en spectaculaire vernietigingen op de baan. Denk niet dat je een race zult winnen op stuur- en remkwaliteiten alleen, want het is die verdraaide boost die de winst kan veiligstellen. Continu ben je aan het proberen die boost op te laden, want zonder is het bijna onmogelijk om een race te winnen. Zo kun je verschillende afsnijroutes alleen bereiken door met de boost obstakels kapot te beuken, kun je tegenstanders alleen kapot beuken door middel van diezelfde boost en kun je het ook opladen door het zeer belangrijke driften.

Het is in Ridge Racer Unbounded een belangrijke zaak om al deze gebeurtenissen feilloos aan elkaar te rijgen, om continu de snelste routes te vinden en je tegenstanders achter je te laten. Het zorgt voor extreem hectische gameplay, die dankzij de zeer gelikte graphics spectaculair in beeld wordt gebracht. Alternatieve routes worden door mooie slow motions getoond en ook het neerhalen van een tegenstander wordt voorzien van spannende beelden. Deze hectiek is direct de charme van het spel. De snelheid spat van het beeld af en als het lukt geeft dat een geweldig gevoel.

Die hard hard!

Jawel, ALS het lukt, want de game straft fouten genadeloos af. Zo heeft de boost voor een bepaalde periode kracht en je kunt alleen tijdens je boost-periode door muren en tegenstanders heen beuken. Ben je net te laat, dan crash je keihard tegen een niet meegevende muur aan. Ook het fdriften is onderhevig aan een zeer steile leercurve. De snelheid is hoog en je gaat vooral in het begin vaak de mist is. Perfect voer voor mensen die houden van een uitdaging, alleen is geduld absoluut een pré, want een eerste plaats zorgt voor drie sterren en de meeste ervaringspunten en die zijn hard nodig voor het ontgrendelen van nieuwe (onofficiële) auto’s, parcours en spelmodi.

Overigens bieden deze spelmodi wel een lekkere afwisseling in de game, want bovenstaand verhaal heeft vooral betrekking op de meest vertegenwoordigde Domination Races. Er is nog veel meer te beleven in de game met modi als Drift Attack, Shingo Racing en Frag Attack, die allen de verschillende uitdagingen afzonderlijk behandelen. In Drift Attack dien je zoveel mogelijk punten te verzamelen door te driften en Shingo Racing gaat om het pure racen, waarbij omgevingen niet vernietigd kunnen worden. Frag Attack geeft je de opdracht om zoveel mogelijk politiewagens kapot te beuken binnen een bepaalde tijd. Vooral de laatste modus zorgt voor veel afwisseling.

Ikea bouwplezier

Naast de singleplayer is er ook een vermakelijk multiplayer te vinden, die verder gaat dan alleen races tegen andere mensen op aarde. Zo zijn er challenges te vinden die slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn, welke zorgen voor de nodige ervaringpunten. In de multiplayer zelf kun je aan de slag met Domination Races, met verschillende typen wagens met tot acht spelers. Op welke track je dat doet? Dat mag je helemaal zelf weten, want dankzij de uitgebreide City Creator kun je zelf je eigen circuits en races maken. Dit gebeurt door middel van een simpel blokkensysteem, waarbij elk blok één onderdeel is van je parcours. Hoe meer ervaringspunten je hebt verdiend in de singleplayer en multiplayer, hoe meer verschillende baandelen je krijgt en hoe meer ruimte je krijgt om een parcours op te bouwen.

Conclusie

Ridge Racer Unbounded is vooral heel veel spektakel met extreem veel snelheid en explosies onderweg. De verschillende modi zorgen voor de nodige afwisseling, maar het onder de knie krijgen van het winnende systeem is niet altijd makkelijk. Doorzetters kunnen zich echter opmaken voor een onoverwinnelijk gevoel bij het winnen van elke race. Dat natuurlijk extra in de multiplayer, waar je je pas echt gaat meten. En als je de banen zat bent? Dan kun je nieuwe maken in de Track Creator. Grafisch zit de game goed in elkaar en qua spektakel zit het met deze Ridge Racer helemaal snor. Een heerlijke game voor liefhebbers van arcade racers met een uitdaging.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Spectaculair
 • Snelheid spat eraf
 • Track editor

Wat is NOT

 • Erg steile leercurve
 • Meer variatie in omgevingen was leuk geweest

8

 1.   
  Apfelsap's avatar

  Lijkt me echt een gruwelijk spel!mix tussen Trackmania,Burnout en Ridge Racer 😀

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik ben wel weer eens toe aan een goede arcade racer en zoals ik al vermoedde is Ridge Racer Unbounded dat wel geworden. 🙂 Nu nog geld vinden om hem te kopen. Ik heb nu al zin om de frag mode te spelen. 🙂

 3.   
  ps3 gek's avatar

  Ik kan niet wachten om mn prijs in ontvangst te nemen! 😉

 4.   
  RoHoutje's avatar

  Misschien moet ik deze maar uitproberen. 🙂

 5.   
  jungler's avatar

  heb hem ook met gn gewonnen! cant wait!!

 6.   
  Zeeha's avatar

  IK moet en zal deze hebben 😀

 7.   
  Ultimate_Jos's avatar

  Lijkt me goed te pruimen! Echter hadden ze wel een origineler logo kunnen ontwerpen… valt niemand het op dat het logo erg veel wegheeft van het lettertype dat Need For Speed: Underground gebruikte? Desalniettemin een goede poging Ridge Racer weer populair te maken.