GN Vooruitblik: April

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Nu we maart, die ons toptitels als SSX, Mass Effect 3 en Street Fighter X Tekken heeft gebracht, achter ons hebben gelaten, is het de beurt aan de volgende maand om zich te bewijzen. April zal echter een veel minder diepe indruk achterlaten dan het afgelopen kwartaal, want in deze vierde maand komen slechts enkele titels uit. Komkommertijd valt dus wel wat vroeg dit jaar.

Devil May Cry HD Collection
Releasedatum: 3 april
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Hack and slash

Met DmC is de Devil May Cry-reeks uitgeleend aan het Britse Ninja Theory, die een heel eigen protagonist heeft gecreëerd. Niet de Dante die we kennen dus, maar eentje in een alternatief universum. Voor iedereen die de originele avonturen van de cocky Dante wil beleven brengt Capcom deze maand een bundel uit met de eerste drie delen in opgepoetste vorm. Zin in brute vaardigheden, snelle dialogen en het bevechten van demonen? Devil May Cry HD Collection is je game van april.


Wester Wagenaar (redacteur):
Na Devil May Cry 4 in de PlayStation 3 te hebben gedaan was ik om: de reeks is vet. De snelle actie, de heerlijke combo’s, de scherpe oneliners, het vormt een heerlijk geheel. Inderdaad, ik ben pas begonnen bij het vierde deel en heb de eerste drie Devil May Cry-spellen tot mijn spijt nog nooit kunnen ervaren. Omdat ik echter niet in het bezit ben van een PlayStation 2, was het helaas onmogelijk voor mij om de spellen überhaupt te kunnen spelen. Met deze HD Collection wordt eindelijk de kans geboden. Hoe zouden ze zijn? Ik kan niet wachten om er deze maand achter te komen.
Klik hier als je meer van Devil May Cry HD Collection wilt zien…

Pandora’s Tower
Releasedatum: 13 april
Ontwikkelaar: Ganbarion
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii
Genre: Actie RPG

Pandora’s Tower zou heel goed wel eens de laatste game voor de Nintendo Wii kunnen zijn die is toegespitst op het hardcore publiek. Je vriendin is namelijk vervloekt en dreigt langzaam maar zeker in een afschrikwekkend creatuur te veranderen. Aan jou de taak om, bewapend met een zwaard en een ketting, rauw monstervlees te verzamelen, waarmee de vloek een halt toe geroepen kan worden. Zelda-achtige kerkers worden afgewisseld met een veelbelovend verhaal. Pandora’s Tower belooft een emotioneel avontuur te worden, met veel actie en een plot dat rijk is aan wendingen.


Wester Wagenaar (redacteur):
Bij Nintendo heb ik de eerste drie uur van Pandora’s Tower gespeeld en dat smaakte naar meer. De speelsessie riep namelijk meer vragen op, dan dat er beantwoord werden. Waarom is Elena vervloekt? Wat is nou precies de functie van de torens waar je het monstervlees moet vinden? Wie is die geheimzinnige handelaar nou eigenlijk? Ik heb zeker nog mijn twijfels bij enkele aspecten van de game, maar ik ben nog meer benieuwd naar het verdere verloop van Pandora’s Tower.
Klik hier als je meer wilt weten over Pandora’s Tower…

The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition
Releasedatum: 17 april
Ontwikkelaar: CD Projekt RED
Uitgever: Namco Bandai
Platform: Xbox 360
Genre: Actie RPG

Eindelijk zal The Witcher 2: Assassins of Kings ook de Xbox 360 aandoen in de vorm van een verbeterde versie. In de review van de PC-versie wisten we al te zeggen dat de game schittert door diens stemmenwerk, het diepgaande verhaal dat het spel rijk is en The Witcher 2 bovendien vol zit met mogelijkheden. Niet in het bezit van een goede PC en op zoek naar een game die lang meegaat? The Witcher 2: Assassins of Kings is jou op het lijf geschreven.


Richard Leurs (eindredacteur):
The Witcher 2: Assassins of Kings schijnt een heerlijke RPG te zijn. De game kreeg in onze review zelfs een dikke 9.5 en dat belooft een hoop. Er was voor mij echter een probleem. Ik speel graag een lekkere RPG, maar doe dit niet graag op de PC. Ik speel alleen MMO’s op mijn PC en zit voor andere games lekker achter mijn consoles klaar. Nu The Witcher 2 met de Enhanced Edition ook naar de Xbox 360 komt, is het tijd voor mij om er mee aan de slag te gaan. Als ik de verhalen goed begrijp, staat er een ijzersterk verhaal op mij te wachten en kan ik visueel zwaar gaan genieten. Ik ben benieuwd!
Klik hier als je meer wilt weten over The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition…

Prototype 2
Releasedatum: 27 april
Ontwikkelaar: Radical Entertainment
Uitgever: Activision
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie

Prototype kenmerkte zich door brute, hersenloze actie met jezelf als biowapen. Een interessant fenomeen, dat wordt doorgezet in het vervolg. Ditmaal zul je het echter tegen de protagonist van het eerste deel moeten opnemen, omdat je nog een appeltje te schillen hebt met de knakker. Prototype 2 belooft vooral bloederiger, bruter en uitdagender te gaan worden en dat is voor de fans van het eerste deel alleszins een goed teken.


Richard Leurs (eindredacteur):
Ik geef toe: de eerste Prototype heb ik niet gespeeld. Gewoon omdat er andere games hoger op mijn lijstje stonden. Na het zien van wat trailers wil ik Prototype 2 echter wel oppakken. De game komt in een rustige tijd uit en dat zorgt voor ruimte in het gameschema. Prototype 2 lijkt me lekker bruut en de open wereld met verhaal spreekt mij wel aan. Ik ga de game gewoon een kans geven.
Klik hier als je meer wilt weten over Prototype 2…

Risen 2: Dark Waters
Releasedatum: 27 april
Ontwikkelaar: Piranha Bytes
Uitgever: Deep Silver
Platform: PC
Genre: Actie RPG

De fantasy-RPG Risen, spiritueel vervolg op de Gothic-reeks, wist het aardig te doen bij de critici Met een gemiddelde van 77 op Metacritic had het Duitse Piranha Bytes een aardige game neergezet, maar tevreden lijken ze allerminst. Het vervolg, Risen 2: Dark Waters, gooit het namelijk over een heel andere boeg. Geen focus meer op magie en religie, maar op piraten.


Als een naamloze held kom je terecht op Caldera, een eiland in de zuidelijke zeeën, alwaar piraten heersen. De rest van de wereld is echter in de greep van titanen en ook de gebieden rond het eiland zullen daarom al snel aangevallen worden. Zeemonsters als de kraken duiken op en jij bent de enige die de wereld kan redden. Hoe clichématig het ook moge klinken, er zitten piraten in het spel en dat maakt ‘m natuurlijk gelijk interessant.

Klik hier als je meer van Risen 2: Dark Waters wilt zien…

  1.   
    Danielle.k's avatar

    The Witcher 2 wordt het voor mij voor de maand april, erna zal ik zeker Risen 2 gaan verkennen want wie wil er nu niet een game spelen die piraten bevat :D.

  2.   
    Fabianb's avatar

    Alleen de laatste lijkt me interessant. 🙂

  3.   
    Hitman047's avatar

    The Witcher 2 heb ik al bijna een jaar, Prototype is uitgesteld (PC) en Risen 2 heeft me niet weten te overtuigen. Die haal ik wel eens voor een budgetprijs.

    Gaat een goedkope maand worden. 😉

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    April is niets voor mij. Gelukkig maar want ik wil FIFA Street, Ridge Racer Unbounded en Mass Effect 3 nog halen. En dan vergeet ik ongetwijfeld nog wat games.

  5.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ach april doet maar wat ze wil, koop lekker geen games deze maand…volgende maand wél. 😉

  6.   
    FishHookz's avatar

    Er zitten voor deze maand geen ”must have” games tussen voor mij 😉

  7.   
    Rodriguez's avatar

    Ik MOET the Witcher 2 echt hebben. Na die CGI trailer ben ik helemaal verkocht.

  8.   
    Zeeha's avatar

    Ik kijk zo uit naar the witcher 2 🙂