Modern Warfare 3: DLC Collection 1

Call of Duty Elite leden kunnen zich deze maand opmaken voor wederom nieuwe content voor hun favoriete shooter. En waar we in januari en februari blij werden gemaakt met louter multiplayer mappen, is dit de eerste keer dat we ook getrakteerd worden op nieuwe content in de vorm van Spec Ops mappen! Waar de games van Treyarch de Zombie Modus hebben, is Special Ops voor vele Modern Warfare 3 speler de favoriete modus. Daarom togen wij richting Activision om te kijken wat deze twee nieuwe mappen te bieden hebben.

Black Ice

Onder het genot van water uit blik en bolognese chips begin ik met de eerste van de twee nieuwe Spec Ops mappen, die zich vooral focust op een lange race met een sneeuwscooter. Dat hebben we natuurlijk eerder gezien, maar het blijft heerlijk om achterop de scooter achtervolgers kapot te schieten. Natuurlijk is de andere speler de bestuurder en die heeft het ook zwaar, met vele heuvels om te passeren en een diepe afgrond om te ontwijken. Het leuke aan Black Ice is dat de actie direct van het scherm spat met de snelheid van de sneeuwscooter en het maakt het verbeteren van tijden zeer vermakelijk.

Na de scooterachtervolging dienen je buddy en jij namelijk ook nog een ondergrondse bunker vrij te maken van tegenstanders. Dit is natuurlijk gesneden koek voor MW3-spelers. Je gaat een aantal kamers door waarna je een bom moet plaatsen die de bunker zal vernietigen. De laatste fase laat je wegrennen uit de bunker omdat de bom bijna afgaat. Met tegenstanders links en rechts is dit het meest chaotische moment van de map, omdat verschillende vijanden net als jij wegrennen in paniek. Een aantal kogels in een aantal ruggetjes is dan natuurlijk erg bevredigend. Buiten staat gelukkig de helikopter klaar voor een clean getaway.

The Negotiators

The Negotiators is een stuk strategischer, langzamer, maar ook veel vernieuwender dan Black Ice, want hierin is het bedoeling zoveel mogelijk gijzelaars te redden van een bijna onvermijdelijke dood. Het begin is al spannend als je zelf als gijzelaar een pistool afpakt van een terrorist en hem vervolgens omlegt en je buddy redt. Daarna is het van deur naar deur sluipen om zoveel mogelijk gijzelaars te redden. Gelukkig gebeurt dit elke deur met een breach en een slow motion, waardoor je telkens even de tijd krijgt om de situatie in te schatten en spectaculair te openen.

Het uiteindelijke doel van The Negotiators is om zoveel mogelijk gijzelaars te redden in een zo kort mogelijke tijd. Wat mij betreft is deze map erg tof omdat je continue de afwisseling hebt van strategisch denken en keiharde actie, iets dat in Modern Warfare 3 wat mij betreft vaker mag gebeuren.

Beide mappen verschijnen voor de Xbox 360 deze maand in de nieuwe update voor Call of Duty: Elite. De PlayStation 3 bezitters zullen moeten wachten tot april.

 1.   
  ms13694's avatar

  Fijn om te horen dat er nog mensen zijn die objectief de dlc analyseren! goede column

 2.   
  gatemaster64's avatar

  die wil ik ook ! ๐Ÿ˜€ maar ik heb aleen een pc dus ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

 3.   
  fdennis's avatar

  Gaan wij ps3 gamers die elite hebben dit voor 2013 nog spelen of word het 2014? Speel eigenlijk alleen spec-ops omdat het niveau van de multiplayer zo ontzettend laag is. Zoveel campers en kneuzen die de hele tijd met javelin op je knallen. En dan heb je nog de beroemde noobtubers zo vervelend. Want zonder dat nep gedoe is het wel tof maar op den duur ben je het wel zat dat je kill/death streak verkloot word door zulke gasten.

 4.   
  KgUnl!mited's avatar

  hey gamersnet, hier hebben jullie ook een linkje voor het nieuwe beeldmateriaal die erbij hoort voor de content van Maart :
  http://www.youtube.com/user/CALLOFDUTY?ob=0&feature=results_main ๐Ÿ˜‰

 5.   
  Hillianii's avatar

  Ze mogen maar denken dat ik het voor15 euro koop ๐Ÿ˜‰

 6.   
  crownleader's avatar

  haha ik heb ze vandaag al gekregen ๐Ÿ™‚