The Witcher 2: Enhanced Edition

CD Projekt is een ontwikkelaar die heel erg van zijn franchise The Witcher houdt. Nu denk je, elke ontwikkelaar houdt toch van zijn franchise? Dat klopt ongetwijfeld! Maar als je met de heren van CD Projekt spreekt en de fans van de franchise volgt, dan voel je iets bijzonders. Onze eigen Jonah is ook zo’n fan en vol liefde kan hij spreken over Geralt of Rivia en zijn avonturen als Witcher. Dat is natuurlijk te lezen in zijn review van afgelopen mei, maar bijna een jaar later mogen ook Xbox 360-bezitters zich verheugen op weer een hardcore actie RPG op hun favoriete console. Geralt komt namelijk terug in The Witcher 2: Enhanced Edition. Wij namen een kijkje!

Eerst even dit!

Voordat ik begin met het beschrijven van alle nieuwe functies die de Enhanced Edition met zich mee zal brengen, moet ik direct duidelijk maken dat alle huidige eigenaren van The Witcher 2 op PC al deze opties en missies gratis zullen ontvangen via een update. Dit is natuurlijk een perfect voorbeeld van de keiharde ondersteuning die CD Projekt biedt aan hun fans, want bijna elke andere ontwikkelaar zou deze nieuwe content gemakkelijk voor vijftien euro ter download aanbieden. Niets van dat, elke bezitter van de PC-versie krijgt het gratis en voor niks.

Een RPG van formaat

Tot zover de PC-gamers, die natuurlijk al lang bekend zijn met de franchise. Voor vele Xbox-bezitters is het nieuwe koek (het eerste deel kwam ook nooit richting consoles, red.). The Witcher 2 draait zoals gezegd om Geralt of Rivia, die Witcher van beroep is. Een Witcher verslaat monsters voor zijn beroep en doet dat op een meedogenloze manier en voor keiharde knaken. Heldendaden komen in de wereld van The Witcher niet voor niks en dat is direct een goed voorbeeld van de volwassenheid van de game (en het boek waarop het gebaseerd is). De actie is bruut, full frontal nudity is aan de orde van de dag en ook de achterliggende thema’s zijn niet geschikt voor de gemiddelde DS-gebruiker. Daarnaast is The Witcher 2 een diepe actie RPG, inclusief een uitgebreid level-systeem, verschillende wapens en kleding, bepantsering, dialogen en alles wat je van een hedendaagse RPG mag verwachten.

Enhanced

Hoewel wij vaker ports voorzien van een recensie op GamersNET, is dit de eerste keer dat wij een port van een preview voorzien. Dit is omdat CD Projekt The Witcher 2: Enhanced Edition voor de Xbox 360 helemaal niet ziet als een port. Dit komt omdat het overzetten van de game richting Xbox 360 heel veel werk en moeite heeft gekost. Het is ook immers bijna een jaar na de PC-release en het moet gezegd, het is nergens te zien dat we hier spreken over een port. The Witcher 2 ziet er fantastisch uit op de Xbox 360 en je krijgt nergens het gevoel dat het een mindere versie is dan zijn PC-broer. Grafisch kan de game zich gemakkelijk meten met de huidige games op de Xbox 360 en hoewel een high end PC natuurlijk mooiere graphics op het scherm kan toveren, zal dat geen enkele Xbox 360 gamer storen bij The Witcher 2.

Daarnaast is de menustructuur voor de Xbox 360-versie aangepast, om alle opties gemakkelijk en intuïtiever op de Xbox-controller te passen. Zo is er een nieuw target locking system aanwezig, een nieuw camerasysteem en een nieuwe navigatie-bar. Ook heeft The Witcher 2: Enhanced Edition een nieuwe introfilm, die er werkelijk fantastisch uitziet. Daarnaast zijn er vier uur extra gameplay toegevoegd, verdeeld over twee missies, inclusief nieuwe karakters en locaties.

Voorlopige conclusie

Het zal de Xbox 360-bezitter worst wezen welke extra’s allemaal te vinden zijn in de Enhanced Edition. Zij gaan immers voor het eerst aan de slag met de game en dat is al feest genoeg. Voor mensen die houden van RPG’s als Dragon Age en Kingdoms of Amalur, is er namelijk nooit genoeg te vinden voor hun groene doos. En voor hen is het een feest dat de mensen van CD Projekt zo hun best hebben gedaan om de ervaring zo goed mogelijk te laten zijn op de Xbox 360. Dat is ze absoluut gelukt en dat kunnen jullie allemaal zelf ervaren vanaf 17 april aanstaande.

Voor nog meer informatie verwijs ik jullie graag naar de review van The Witcher 2: Assassins of Kings.

  1.   
    Slayer61's avatar

    En nu nog voor de PS3! 😛

  2.   
    Partizan's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "En nu nog voor de PS3! 😛 "

    Gaat die nog komen dan??