The Inbetweeners Movie

We kennen allemaal de New Kids, in Engeland hebben ze ook een stelletje ongeregeld rondlopen: de Inbetweeners. Ze horen eigenlijk nergens bij maar proberen zich overal tussen te wringen. De serie over de jongens draait nu sinds enige tijd in Nederland. De serie gaat over vier jongens die bezig zijn met hun laatste jaren op de middelbare school. In de film is het viertal afgestudeerd en ze willen dit vieren met een vette vakantie. Two weeks of sun, sea, sex, sand, booze, sex, minge, fanny and tits…and booze and sex.

Vier vrienden

Als je niet bekend bent met de serie word je net als in de tv reeks door Will even bijgepraat over de stand van zaken. De plannen zijn gemaakt om vakantie te vieren in het zonnig Malia te Kreta. De avond van vertrek krijgen we de ouders van de jongens te zien. Het gezegde ‘zo vader zo zoon’ valt hier het beste op zijn plaats. Het zijn allemaal aparte types, de vier jongens in het bijzonder. Will is de typische nerd met een sarcastische tong, Neil de sympathieke slungel, Jay de oversekste praatjesmaker en Simon de trouwe en meest normale van het stel. De hele film kunnen we de avonturen volgen van de Pussay Patrol. De shirts, ontworpen door Jay, zijn helaas verboden in het vliegtuig maar het gaat om de inhoud.

Bij aankomst van het hotel merken ze dat de foto’s in de reisgids toch geen heel betrouwbaar beeld gaven. Geen probleem, ze zijn gekomen om te feesten! Eenmaal midden in het feestgedruis zijn alle zorgen vergeten en lijken de dames zich van alle kanten aan te bieden. Dankzij Jay’s praatjes belanden ze uiteindelijk in een lege bar, maar wanneer ze op het punt staan om weg te gaan komen er vier dames binnen wandelen. Een geluk bij een ongeluk.

Op z’n Brits

Het verhaal is redelijk recht toe recht aan. Het gaat om de klik tussen de vier jonge honden en alles wat hun pad kruist. Dit was de kracht van de serie en dat is het ook in de film. Jay toont ons het grote aantal Engelse synoniemen voor het vrouwelijk geslacht. Neil laat zien hoe je oude mokkels versiert, Will heeft eindelijk een meisje gevonden van zijn niveau en Simon blijft maar denken aan het meisje waar hij al de hele serie achteraan loopt. Af en toe gaat het er op zijn Brits gezegd zeer plat aan toe. Maar die humor past het beste bij de jongens.

Als je niet zo van dat platte bent, dan zal Will de persoon zijn waarmee je het meest kan identificeren. Jay is het tegenovergestelde en heeft de ene seks getinte opmerking na de andere klaar. Ondanks dit is het mooi dat ook deze twee elkaar nodig hebben en we krijgen regelmatig te zien hoe oprecht hun vriendschap is wanneer alles tegenzit. De enige die naïef blijft is Simon en zijn liefde voor Carli, het meisje van zijn dromen. Net als zijn drie maten zal hij na de vakantie niet meer dezelfde zijn.

Conclusie

The Inbetweeners Movie is een simpele maar zeer effectieve komedie geworden. Het verhaal zorgt voor hilarische situaties van onze vier vrienden. Er is genoeg diepgang omdat Will, Neil, Simon en Jay zich helemaal bloot geven, letterlijk en figuurlijk. Ze hebben uiteindelijk elkaar en samen kunnen ze alles aan. Eerst moeten ze hun eigen sores van zich afgooien en waar kan je dat beter doen dan op een zonnig eiland. Na de film heb je dan ook een dubbel voldaan gevoel.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De vier jongens
  • Britse humor
  • Eerlijke momenten

Wat is NOT

  • Platte humor
  • Naïeve Simon

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren