SingStar: Back to the 80’s

SingStar laat al jaar en dag mensen die goed, of wellicht iets minder goed, kunnen zingen hun ding doen. Door middel van een microfoon is het mogelijk op een aantal nummers je zangkunsten te botvieren. Inmiddels zijn we al weer toe aan een nieuw deel, die de jaren ’80 naar de PlayStation 3 brengt. Weet de game iets meer te doen dan enkel wat liedjes uit die tijd te bieden, of hebben we met een daadwerkelijke toevoeging aan de reeks te maken?

Tracklist

Volgens veel mensen vormen de jaren ’80 beslist een hoogtepunt in de muziekgeschiedenis en het is daarom niet geheel verrassend dat Sony met een nieuwe SingStar omtrent deze periode komt. Het is echter niet het eerste jaren ’80-exemplaar voor de reeks, want de PlayStation 2 kon in 2005 al SingStar 80’s aan diens assortiment toevoegen. Hierin werden we verblijd met een dertigtal tracks, en dat is in Back to the 80’s niet anders.

In de PlayStation 3-game kun je onder andere meezingen met hits van Def Leppard, Toto, Elton John, Ultravox en Pat Benatar, maar helaas is de tracklist niet zo indrukwekkend als had gekund. Zo ontbreken bijvoorbeeld namen als Michael Jackson, Guns ‘N Roses en Bon Jovi. En waar is Queen, die hun hoogtepunt in die jaren kenden? Natuurlijk was de jaren ’80 een periode met een grote variëteit aan muziek, maar toch valt de lijst met nummers uiteindelijk lichtelijk tegen.

Niets meer, niets minder

SingStar: Back to the 80’s is overigens niets meer dan wat deze doet vermoeden: het biedt een dertigtal nummers uit de jaren ’80, en voor meer word je vriendelijk verzocht een bezoekje te brengen aan de digitale SingStore, alwaar het mogelijk is jouw portemonnee te legen om zo meer liedjes te kunnen zingen. Daarom is Back to the 80’s feitelijk niets meer dan een trackpack, een lijst nummers voor een redelijk schappelijke prijs. De menuutjes zijn identiek aan diens voorgangers en qua gameplay hoef je in ieder geval allerminst toevoegingen of verbeteringen te verwachten.

De game bevat namelijk precies dezelfde modi als diens voorgangers. Wederom kun je zingen in je eentje of met vrienden, en is het de bedoeling hierbij een zo hoog mogelijke score te halen. Ook online kun je jouw zangkunsten ten gehore brengen. Het principe is uitstekend voer voor vermaak voor enkele avonden, en dan fungeert Back to the 80’s simpelweg als een aanvulling aan je muziekbibliotheek. Als je dit van de game verwacht, is het goed. Wil je echter iets meer, dan kom je al gauw bedrogen uit.

Conclusie

De jaren ’80 waren op muzikaal gebied geweldig en ook zingen in SingStar: Back to the 80’s weet dit gevoel over te brengen. De game weet, dankzij de altijd sterk blijvende SingStar-formule, beslist voor een paar avonden vermaak te zorgen, maar Back to the 80’s biedt helaas niets meer dan een paar nieuwe nummers. Het spel is namelijk feitelijk een tracklist, en daarom slechts voer voor de echte fans.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • SingStar
  • Redelijke tracklist

Wat is NOT

  • Simpelweg een songpack

6.5

  1.   
    Zeeha's avatar

    weer meer van hetzelfde natuurlijk.

  2.   
    Hillianii's avatar

    Simpelweg een Songpack, daar ben ik het mee eens ja 😆

  3.   
    darkclown's avatar

    Thumbs up voor wat? Voor het feit dat het Singstar is en REDELIJKE nummers heeft?
    Dudes…-_-‘