Super Pokémon Rumble

In 2009 verscheen de WiiWare-titel Pokémon Rumble, een arcade-achtige game met een stevig prijskaartje van 1500 Nintendo Points. Deze spin-off wist helaas geen indruk achter te laten, want er was simpelweg niet genoeg content om de prijs te rechtvaardigen. Super Pokémon Rumble, een vervolg voor de 3DS, moet hier verandering in brengen. In tegenstelling tot zijn voorganger is de game zelfs in de winkel te verkrijgen, kortom, Ambrella lijkt groot uit te pakken, toch?

Meer diepgang…

Als je op zoek bent naar een diepgaand, meeslepend verhaal, dan ben je bij deze spin-off niet aan het juiste adres. We blijven te maken hebben met een typische arcade-titel, die zich richt op simpele, doch verslavende gameplay. Desondanks is er een luchtig verhaal te volgen, dat zich richt op de verdwijning van speciale Glowdrops. Deze druppels kennen de mogelijkheid om alle Pokémon te genezen. Nu de fontein met Glowdrops haar voorraad aan het kwijtraken is, breekt er dus paniek uit.

Je hebt nu dus een reden om op pad te gaan, langs allerlei kerkers en bijzondere arena’s, allen gevuld met Pokémon. Net zoals in Pokémon Rumble voer je melee-aanvallen, en uiteindelijk sterkere aanvallen, uit om de vijandelijke Pokémon uit te schakelen. Bij het verslaan maak je kans dat je de beestjes toe kunt voegen aan je groep. Het doel is dus vrij simpel; versla en verzamel sterkere Pokémon, om deze weer te gebruiken in arena’s.

Je zult niet gehecht raken aan je verzameling, omdat je steeds nieuwe, sterkere Pokémon verzamelt en dient te gebruiken. Desondanks is het belonend om een soort te vinden met een speciale, krachtige aanval, want deze zul je vervolgens veel langer gebruiken. Er zijn overigens veel meer Pokémon te vangen, kerkers te verkennen en arena’s te verslaan dan voorheen. De vraag is of dit genoeg is om een release in de winkel, en daarmee de hogere prijs, te rechtvaardigen.

…maar niet genoeg

Om een simpel antwoord te geven: nee. Ondanks de grotere hoeveelheid content blijft het lastig om deze titel aan te raden. Ik kan echter niet ontkennen dat de gameplay zeer verslavend is, hoe simpel het ook mag zijn. Ik was ineens een uur en twee gebieden verder voordat ik genoeg begon te krijgen. Mocht je dus een vermakelijke arcade-titel zoeken, dan kun je Super Pokémon Rumble ooit een keer uit de budgetbak vissen.

Een volwaardige game voor in de winkel kan ik het nog steeds niet noemen, met name dankzij de algehele afwerking. De presentatie is erg mager, het 3D-effect is zwak en de dialogen zijn niet van een hoog niveau. Over de besturing kan ik gelukkig niet klagen, maar dat is te verwachten. Daarnaast is de mogelijkheid om tegen andere spelers te knokken via SpotPass een welkome toevoeging. Toch is de potentie van de Rumble-reeks niet benut en dat is zonde.

Conclusie

Toegegeven, Super Pokémon Rumble is een grote vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger, maar het is helaas niet genoeg om de release in de winkel, en hiermee de hoge prijs van 45 euro, te rechtvaardigen. Toch kan de gameplay erg verslavend en op zijn tijd belonend zijn, dus arcade-liefhebbers kunnen alsnog uit hun dak. Ik vind het jammer dat de eerste Pokémon-game voor de 3DS een spin-off moet zijn, in plaats van een volwaardige, 3D RPG.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Meer content dan zijn voorganger
 • Simpele
 • doch verslavende gameplay
 • Gebruik SpotPass om met anderen te knokken

Wat is NOT

 • ...maar wederom niet genoeg
 • Magere presentatie
 • Alweer een spin-off

5.5

 1.   
  toqeer's avatar

  pokemon rpgs zijn beter 🙂