Beste Peter, wordt 2012 het jaar van de Xbox 720?

Na de series tussen Michiel en Peter en Matthijs en Richard, is het deze derde serie van ‘Beste,’ in handen van Tom en Peter. Wekelijks schrijven zij elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week maakte Peter duidelijk dat hij het totaal niet eens was met de stelling dat The Elder Scrolls V: Skyrim de game van het jaar zou zijn. Deze week kijkt Tom ook nog even naar dit jaar en blikt hij alvast vooruit op het volgende…

Beste Peter,

Ach, het was me zeker een leuk weekendje, daar in Gastel met de crew. Hilarische videobeelden, tapjes bier en zelfs de mysterieuze Fristi gehuld in een fles Jack Daniel’s vloog ons om de oren. Een topuitstapje was het dus sowieso! Toch, het irriteerde je een beetje dat jij voor de verandering niet helemaal bij alle grappen betrokken was. Het overschot ‘Arrow to the knee’-jokes was voor jou blijkbaar toch net iets te veel Skyrim, een game waar je naar eigen zeggen niet ‘in kon komen’ en bovendien een game die je vorige week ook nog eens bestempelde als een game die onterecht Game of the Year is benoemd!

Onzin natuurlijk. En dan heb ik het niet eens zo zeer over jouw afkeer jegens de prachtige RPG genaamd Skyrim. Een ‘Game of the Year’ is voor iedereen natuurlijk een persoonlijke mening. Dat ze bij de Video Game Awards toevallig The Elder Scrolls V verkiezen als het spel des jaars, wil niet zeggen dat jij de game nu ook per definitie tof moet vinden. Voor jou is de game van het jaar 2011 natuurlijk L.A. Noire, al wist je dat al geruime tijd zeker. Sterker nog, je claimde afgelopen jaren zo vaak dat L.A. Noire jouw GotY was, dat het me niet zou verbazen als je zou zeggen dat je dat al had besloten anno 1997.

Maar goed, genoeg over dit jaar. Dit jaar is immers voorbij en dit zal dan ook mijn laatste column annex brief van 2011 zijn. Twee weken terug blikte ik echter ook al (geheel sentimenteel) terug op dit jaar, dus wellicht is het beter om even in onze glazen bol te kijken en een blik te werpen op het komende jaar, het omstreden 2012.

Gaan we er allemaal aan volgend jaar? Misschien.

Herrijst Cthulhu om op de vuist te gaan met het vliegende spaghettimonster? Waarschijnlijk.

En wat heeft de gaming industrie ons te bieden in het komende jaar? Ik zou het zo niet weten.

Toch denk (lees: ‘hoop’) ik persoonlijk dat 2012 een groot jaar wordt voor de gaming industrie. Qua games is het jaar in ieder geval prima gevuld, maar 2012 heeft meer om het lijf. De officiële aankondiging van de nieuwe Xbox ligt namelijk op de loer en als je het mij vraagt komt Microsoft toch wel degelijk op de proppen met een nieuwe console volgend jaar, zo niet, dan komen ze wel met een aankondiging voor 2013. De geruchten en speculaties rondom de plannen van Microsoft zijn niet voor niets in overmaat de laatste tijd. Als fervent Xbox 360-fan kan ik natuurlijk niet anders hopen dat een opvolger van mijn meest bespeelde console een groot succes wordt en vele gave features met zich meebrengt.

Persoonlijk hoop ik stevig op een console die eindelijk afmaakt waar Microsoft al jaren strategisch mee bezig is: een console die alle elektronica rondom je, samenbrengt op één plek. Microsoft probeert al langer de grenzen tussen console, computer en telefoon te verdunnen en wie weet maakt een zogenaamde Xbox 720 het eindelijk waar. Games die Windows 8 compatibel zijn, zouden ook moeten werken op de Xbox 720 en vice versa. Niks één cross-platform game (kuch, Shadowrun, kuch!), in 2012 wordt een apparaat aangekondigd waarbij vrijwel alle games cross-platform werken. Hoe vet zou dat zijn?

Als iemand deze haast romantische droom werkelijkheid kan maken, dan schat ik zo in dat Microsoft het doet met haar Xbox LIVE, Windows 8 en Windows Phone OS. Het heeft iets overlappends, iets wat naar mijn idee niet iedereen zo snel kan bieden. Microsoft moet de positie die het bedrijf nu nog heeft nog goed benutten.

Nintendo heeft in 2012 natuurlijk haar veelvoudig omstreden nieuwe console, de Wii U, ook al klaarstaan en wie weet komt Sony komend jaar ook wel heel sneaky uit de hoek met een PlayStation 4. Het zou allemaal kunnen…

Hoe sta jij in deze kwestie Peet? Wordt 2012 echt het jaar van Microsoft of zit er ik nu echt compleet naast en wordt het straks wel ‘2012: het jaar van de Wii U’? Neem anders ook even een kijkje in je glazen bol voordat we samen het nieuwe jaar induiken.

Peace!

Tom

 1.   
  xHouse's avatar

  een nieuwe console volgend jaar, zo niet, dan komen ze wel met een aankondiging voor 2013.

  Serieus? Damn.. :’DDDDDDDDDDD

  Als de nieuwe xbox er in het begin van 2013 is ben ik tevreden.

 2.   
  Carcass's avatar

  tijd voor een console die door het hele huis op elk media apparaat gamen/gebruik mogelijk maakt..

  tegenwoordig heeft elk huishouden minstens 5 pc’s. Tijd dat 1 het werk van alle 5 kan doen.

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  xHouse schreef, "

  een nieuwe console volgend jaar, zo niet, dan komen ze wel met een aankondiging voor 2013."

  Serieus? Damn.. :’DDDDDDDDDDD
  Als de nieuwe xbox er in het begin van 2013 is ben ik tevreden.

  Liever eind 2012 ongeveer 21ste van December ongeveer…of 12-12-’12 😉

 4.   
  Hitman047's avatar

  Xbox 720 eind 2012? Dan zouden ze de directe confrontatie aan gaan met de WII U… ik betwijfel het. Andere doelgroepen enzo, maar toch: When somebody is bying someone else’s shit, they ain’t bying yours.

  Ik verwacht eigenlijk een officiele aankondiging tijdens de E3 volgend jaar, en om dan aan het einde van het jaar het ding al op de markt te zetten is ook een beetje kort voor een fatsoenlijke marketing campange.

  Als er daadwerkelijk op de E3 een aankondiging komt verwacht ik hem niet voor zomer 2013. 2012 wordt dus het jaar van de Wii U.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Carcass schreef, "tijd voor een console die door het hele huis op elk media apparaat gamen/gebruik mogelijk maakt..
  tegenwoordig heeft elk huishouden minstens 5 pc’s. Tijd dat 1 het werk van alle 5 kan doen."

  Minsten” 5 pc’s nou echt niet ik weet niet met hoeveel mensen jij woont 😛 , Hier bij mij heb ik 1 pc en me ma er 1 en dan me laptop meer niet.
  Bij me pa thuis staat ook 1 pc maar en dan heb ik me zusje me oude laptop gegeven, Kijk woon je in een gezin met 4 mensen misschien dan maar anders heb je echt geen 5 pc’s is echt overbodig nog..

  Maar ik denk dat 2012 nog geen 360 komt denkt eerder ergens laatste kwartaal aan aankondiging ergens met misschien een filmpje ofzo.

 6.   
  Carcass's avatar

  Carlos0_0″][quote=”Carcass schreef, "tijd voor een console die door het hele huis op elk media apparaat gamen/gebruik mogelijk maakt..
  tegenwoordig heeft elk huishouden minstens 5 pc’s. Tijd dat 1 het werk van alle 5 kan doen."

  Minsten” 5 pc’s nou echt niet ik weet niet met hoeveel mensen jij woont 😛 , Hier bij mij heb ik 1 pc en me ma er 1 en dan me laptop meer niet.
  Bij me pa thuis staat ook 1 pc maar en dan heb ik me zusje me oude laptop gegeven, Kijk woon je in een gezin met 4 mensen misschien dan maar anders heb je echt geen 5 pc’s is echt overbodig nog..
  Maar ik denk dat 2012 nog geen 360 komt denkt eerder ergens laatste kwartaal aan aankondiging ergens met misschien een filmpje ofzo.[/quote]

  was bij wijze van..

  Hier thuis komen we er wel aan.

  Woon je met zijn 2en dan is 3 al heel goed mogelijk bijv.