Kinectimals: Nu met beren!

Kinectimals was één van de betere games die tijdens de launch van Kinect verscheen. De game biedt jong en oud veel plezier met het vertroetelen van schattige katachtigen. Nu brengt Microsoft een tweede versie op de markt waarin we ook met doezelige beren kunnen knuffelen. Omarmen we deze nieuwe vrienden of zijn ze toch niet zo speciaal?

Daar gaat je volwassenheid

Als jongen van 22 jaar komt je toch echt op de grens dat je volwassen genoemd gaat worden. Je drinkt eens een biertje, filosofeert wat over het leven en gaat braaf naar je werk. Past in dit plaatje een blij zwaaiende jongen die in de avond virtuele beren aan het knuffelen is? Nee? Jammer dan! Ik gooi al mijn trots over boord en zeg eerlijk dat ik mij bij het spelen van Kinectimals voel als een tienjarige koter die voor het eerst echte beren in de dieren tuin ziet. Een euforische soort van schattigheid laat je helemaal in dit spel opgaan.

Hierbij moet wel gezegd worden dat Kinectemals: Nu Met Beren eigenlijk geen nieuwe game is. Sterker nog de beren add-on is op Xbox LIVE ook gewoon voor 15 euro als DLC te downloaden. Daarnaast is het spel in de winkelschappen in een de normale verpakking te vinden. Niet als add-on, maar als nieuwe versie waarin zowel de katachtige als beren te vinden zijn. Deze eerste versie van Kinectimals kreeg van ons een 8.0, wat natuurlijk een mooi cijfer is. De vraag is hoeveel de nieuwe schattige beren toevoegen en of dit een hoger cijfer verdiend. Laten we echter beginnen met de vraag welke nieuwe content de game heeft te bieden.

Wat is er nieuw?

Zoals de naam van het spel al zegt is de grootste toevoeging de mogelijkheid om met beren te spelen. Een donzig bruin beertje, een lief kijkende panda of een zwarte beer met grote ogen. Je kunt een keuze maken uit verschillende nieuwe jonkies. De één nog schattiger dan de ander. Vooral de jonge panda stal mijn hart en koos ik daarom als mijn kompaan. Met je nieuwe vriend kun je weer veel gaan doen, het spel bevat nieuwe en oude activiteiten. Een wedstrijdje klimmen, een rubberen kip zo vaak mogelijk overgooien of je vriendje een wasbeurt geven. Het is allemaal mogelijk. De ene activiteit is leuker dan de andere maar het meeste valt na een tijdje wel in herhaling. Toch heeft het uitvoeren van een trucje of het wassen van jouw beer iets leuks over zich. Zeker als je de schattige en grappige blikken van je kompaan erbij ziet.

Door aangegeven activiteiten uit te voeren kom je verder in het nieuwe avontuur, want die is er. Je kunt aan de slag met een nieuw verhaal en een nieuwe omgeving. Een harig en vliegend beestje, waar ik eerlijk gezegd geen naam voor heb, verteld wat je kunt doen en geeft waar nodig uitleg. Naarmate je vordert leer je nieuwe trucjes, ontmoet je nieuwe vrienden en kom je verder in het verhaal. Je volgt namelijk het pad van een oude piraat die naar alle waarschijnlijkheid een verborgen koninkrijk heeft gevonden. Voor jonge gamers een spannende en leuke beleving.

Tien minuten hurken

Het plaatje dat ik van Kinectimals: Nu Met Beren schets, ziet er over het algemeen goed uit en dat verdient de game ook. Je moet er wel rekening mee houden dat het spel echt voor de kleintjes is. Zo voelt de registratie van Kinect erg geleid. Een bal gooien kan al met een simpele beweging, maar echt richten is niet zo goed mogelijk. Enkele bewegingen van mij snapte Kinect zelfs helemaal niet. Mijn panda was in een boom geklommen en door hurken kon ik hem naar beneden laten klimmen. Na tien minuten hurken zat mijn nieuwe vriend echter nog stug boven in de boom. Redelijk frustrerend en best wat sneu als je naar een tijdje half scheldend voor je TV zit.

Conclusie

Kinectimals: Nu Met Beren is simpelweg fantastisch voor de kids. Het is een schattig, spannend en vermakelijk pakket. Ook grote mensen (ja dat moest ik gewoon even zeggen) zoals ik kunnen er plezier aan beleven, maar daarvoor ga je het niet kopen. Vaders kunnen prima stiekem met hun kinderen meespelen, maar gaan echt niet zelf 40 euro neertellen voor het spel. Eigenlijk is de beren add-on gewoon een verlening van de levensduur van Kinectimals. Het is een logische stap om het concept uit te breiden. Geen Kinectemals 2, maar gewoon nieuwe content om gek mee te doen. Als je het spel nog niet hebt krijg je nu twee keer zoveel waar voor je geld en als je de eerste versie al had kun je de DLC voor een redelijke prijs aanschaffen. Ik geef Kinectemals: Nu Met Beren daarom precies hetzelfde cijfer als zijn voorganger. Het is namelijk een logische stap in de tijd en geen nieuwe game.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • SUPER SCHATTIG
 • Leuk voor de kids
 • Nieuwe en oude content

Wat is NOT

 • Valt na een tijdje in herhaling
 • Kinect registreert niet alles goed

8

 1.   
  FishHookz's avatar

  SUPER SCHATTIG 😆 😆

 2.   
  King of Heroes's avatar

  hehe als ze groot zijn zijn ze nimeer zo schattig! 😆

 3.   
  I Juggy I's avatar

  JA BEREN !!!! 😛

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  kan het nog leuker?? 😡 🙄

 5.   
  toqeer's avatar

  wow wel schattig die beren zo grappig 😀

 6.   
  Luuky's avatar

  WoW komt met panda’s en nu Kinectimals ook? 😛